blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
El que convé saber

Quines són les millors escoles de Barcelona

Imatge d'una classe buida
Escrit per Xavi Maldonado

L’educació és un dels pilars bàsics per al desenvolupament complet de qualsevol nen. A les aules s’adquireixen no només els coneixements necessaris per poder desenvolupar-se en l’àmbit personal, professional i cultural, sinó que també es generen relacions i lligams que, probablement, seran molt determinants en el futur.

És hora de triar el col·legi dels més petits? A la Ciutat Comtal hi ha infinites opcions tant de lloguers de llarga estada com d’escoles que t’ajudaran a prendre la millor elecció.

Col·legis d’elit, concertats, privats, públics o internacionals. Si ja has triat l’educació que vols que rebin els teus fills, és hora de conèixer els mètodes d’ensenyament que més s’adapten a vosaltres.

Des de ShBarcelona et donem a conèixer quines són les millors escoles de Barcelona, perquè prenguis la decisió més encertada a l’hora d’inscriure als més petits.

Article relacionat: Les coles de bressol públiques de Barcelona per districtes

Triar escola a Barcelona

Nen somrient a la classe

Imatge via Pixabay

Una de les majors preocupacions que ronda al cap dels pares és escollir el centre educatiu perfecte perquè els seus fills rebin un ensenyament de qualitat.

Triar escoles a Barcelona es pot convertir en una difícil tasca, però el que hauràs de tenir clar, principalment, és quin tipus d’educació vols que rebin els teus fills.

Si bé sempre s’han portat el primer lloc els centres religiosos, actualment les tendències a Barcelona han canviat i els col·legis internacionals estan guanyant terreny.

Un altre punt a tenir en compte és el pressupost econòmic del qual disposis. No oblidem que les opcions per estudiar a Barcelona són infinites i que existeixen tan bons col·legis públics com privats o concertats.

Les tendències han canviat i els centres internacionals han escalat llocs en el rànquing dels millors col·legis de Barcelona. I no només perquè l’anglès sigui la llengua primària que molts pares volen inculcar als seus fills des de ben petits, sinó perquè tenen l’oportunitat d’aprendre més idiomes i són els col·legis amb mètodes d’ensenyament més innovadors, ja que es posa un particular èmfasi en l’estudi de les ciències i les arts.

Per a moltes famílies, tenir un fill que parli idiomes des de ben petit és un plus i que pugui acreditar-se en escoles secundàries o universitats es converteix en el principal objectiu.

L’Escola Suïssa, al carrer Alfons XII, al districte de Sarrià-Sant Gervasi, on es parla alemany, anglès, francès i italià és una de les més cotitzades a Barcelona.

Per poder accedir a aquest prestigiós centre, s’hauran de passar diverses fases d’admissió que van d’un any a un altre. Un altre dels col·legis que més punts ha sumat a Barcelona és el Benjamin Franklin International School, al carrer de Martorell i Penya, 9, al mateix districte que l’anterior, encara que l’accés és gairebé impossible, donada que la llista d’espera va d’un any a un altre.

Però si vols que els teus fills tinguin un títol internacional en els seus estudis primaris, les opcions d’aquest tipus de col·legis d’elit a Barcelona són variades.

Entre les millors escoles internacionals de la Ciutat Comtal es troben el Sant Peter’s School, al carrer d’Eduard Toldrà, 18, a Pedralbes, el Lycée Française, al mateix barri, en el carrer de Bosch i Gimpera, 6, reconeguda com la millor escola francesa de Barcelona, ​​el Col·legi Alemany, la British School, l’American School o el Col·legi Italià, entre d’altres.

Tots ells amb un mètode educatiu en el qual es prioritza l’ensenyament bilingüe o multilingüe i en el qual els pares trobaran els mètodes educatius i pedagògics més innovadors, moderns i, com el seu propi nom indica, internacionals.

Article relacionat: Quant costa l’escola bressol a Barcelona?

Classe d'una escola bilingüe

Imatge via Pixabay

Les opcions laiques i progressistes per estudiar a Barcelona, ​​a poc a poc també li van guanyant la partida al mètode tradicional i religiós que han seguit grans escoles de la capital catalana com Les Teresianes del Carrer Granduxer, Els Jesuïtes de Sarrià, la Salle Bonanova o l’Escola Pia de Sarrià, encara que segueixen sent alguns dels centres més prestigiosos de la ciutat.

Però entre les escoles religioses segueix destacant el Col·legi de Montserrat, una escola compromesa amb l’educació integral i l’excel·lència de l’alumnat, ja no només en l’àmbit intel·lectual sinó també emocional.

Actualment, hi ha tres escoles pioneres que han pujat posicions en el rànquing de les millors escoles de Barcelona, ​​situant-se en els primers llocs de preferència dels pares a l’hora de triar un bon col·legi per als seus fills.

Parlem de l’Escola Nabí, situada a Vallvidrera, que ha guanyat punts gràcies al seu projecte educatiu inspirat en la pedagogia Freinet, en el qual es pretén oferir als alumnes una formació integral combinant els aspectes intel·lectuals amb els emocionals i socials.

D’altra banda, l’Escola Virolai compromesa amb els canvis continus de la societat, imparteix un ensenyament basat en la riquesa lingüística, les relacions personals, els valors democràtics i l’exercici de la llibertat.

I en la mateixa línia, no podem oblidar-nos de la Miranda, col·legi situat a Sant Just Desvern, que pretén consolidar als seus alumnes amb un projecte educatiu basat en el multilingüisme i en els mètodes científics lliures.

Com veus, les oportunitats d’estudiar a Barcelona són múltiples i molt variades. A ShBarcelona t’hem mostrat alguns dels millors col·legis de Barcelona, ​​però et recomanem que li donis un cop d’ull a altres articles que potser t’ajuden a aclarir els teus dubtes per poder matricular als teus fills en alguna de les millors escoles de la Ciutat Comtal. A què esperes?

I tu, a quina escola estudien els teus fills? Ens la recomanes?

Quines són les millors escoles de Barcelona
3.6 (71.76%) 17 vote[s]

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari