blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
El que convé saber

Adopta una mascota a Gràcia

Un gos gaudeix de la companyia d'una persona
Escrit per Mercedes

Les mascotes ens aporten una gran satisfacció a la nostra vida. Som molts els amants dels animals, i comptar amb la companyia d’aquests esdevé en una responsabilitat alhora que una gran alegria de comptar amb un amic fidel per tota la vida. Però, com diem, hem de ser molt conscients de poder assumir aquesta responsabilitat abans d’adquirir una mascota, ja que són molts els animals abandonats cada any per persones que no poden fer-se responsables del seu fidel amic. Per sort, molts d’aquests animals tenen una segona oportunitat gràcies a l’adopció, i des de ShBarcelona us volen conscienciar de la importància d’adoptar una mascota abans que comprar-ne un.

Article relacionat: Buddies, teràpia amb animals

Adoptar abans de comprar una mascota

Gat sobre una tanca de fusta

Imatge via Pixabay

Cada estiu es produeix un fet lamentable: moltes persones es desfan de les seves mascotes. L’animaló que per Nadal va ser un magnífic regal, un encisador cadell, s’ha convertit en una molèstia bé perquè l’animal ha crescut “massa”, bé perquè la il·lusió ha passat i la mascota és una sobrecàrrega a les feines de la llar. Arreu veiem quina és la destinació d’alguns d’aquests animals abandonats: cadàvers a carrers i carreteres. D’altres amb menys sort encara, passegen malalts i famolencs de menjar i carícies. Afortunadament, molts són recollits per les ONG i els organismes oficials de protecció animal. A la nostra ciutat els principals són la Lliga per a la Protecció d’Animals i el Centre d’Acolliment d’Animals de Companyia de Barcelona. En aquest últim (l’antiga gossera del 1971), el personal gestor i veterinari és ajudat per un voluntariat absolutament necessari per al maneig dels allotjats.

La principal labor del Centre és recollir, atendre i preparar aquests animals: si estan perduts, per retornar-los als seus amos, i en el cas dels abandonats, per poder cedir-los a famílies que s’ocupin d’ells. Això pot ser en acolliment temporal, o definitivament en adopció.

Adoptar una mascota és un acte molt responsable, vegem els motius:

  • Primer perquè evitem la cria indiscriminada de cadells amb l’única fi de ser venuts, l’explotació de joves mares i el desarrelament que suposa, per a tots dos, separar-los prematurament.
  • En segon lloc, actuem contra el tràfic marginal, contra les condicions extremadament dures de supervivència de les bestioles, i contra l’enriquiment dels brètols.
  • I finalment, perquè oferim una segona oportunitat a companys que han perdut tot i sofert molt.

Anar a la protectora suposa recollir informació prèvia, agafar un transport, sortir a l’extraradi de la ciutat, i potser embrutar-se les soles. Per anar a un bon criador, d’aquests que estimen als seus animals, els crien amb respecte, i els tenen en entorns casolans amb les seves mares i germans el temps suficient, també cal informar-se, desplaçar-se, i els seus exemplars solen costar molt cars.

Article relacionat: A la Rambla ja no es venen animals vius

Goset mirant a l'horitzó

Imatge via Pixabay

Però adoptar és sens dubte l’alternativa més responsable. A més, al ser gratuït pots destinar els recursos del preu a l’equipament o a millorar les condicions de l’animaló. Per descomptat, per l’adopció pots acudir al Centre d’acolliment: és a la Ctra. de Sant Cugat, 250 / Ctra. de l’Arrabassada, km 3,8. Però ara si vols pots fer-ho d’una forma més lúdica: acudint a les Festes de Gràcia el 16 d’Agost, on trobaràs un estand de la Lliga. Allí podràs:

  • obtenir informació detallada de la seva tasca
  • apuntar-te com a voluntari
  • apadrinar un exemplar recollit
  • contribuir a la recaptació de fons
  • veure la desfilada d’animals en adopció

Potser allí coneixeràs la teva nova mascota. Si vols un fidel company per als teus fills, un entranyable amic per a tota la vida, un membre més de la teva família, no el busquis d’amagat a un mercadet, ni el compris tancat dins d’una vitrina a una botiga. Adopta’l.

Adoptar una mascota et canviarà la vida a tu, i a elles.. es mereixen una segona oportunitat!

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari