blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Cuina del món

Restaurants indis a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

La gastronomia índia ha captivat a propis i estranys i s’ha convertit en una de les cuines més estimades del món. El seu exotisme i la barreja de sabors i textures que la caracteritzen ha contribuït al fet que s’hagin obert molts restaurants indis en totes les grans ciutats del món, i com no, també a Barcelona. Com a ciutat cosmopolita que és, Barcelona compta amb una gran quantitat de restaurants d’aquest gran país, alguns, com passa en tots els locals de restauració, millors que d’altres. En aquest article de ShBarcelona us parlarem dels millors restaurants indis a la Ciutat Comtal, ens hi acompanyes?

Article relacionat: T’agrada la cuina hindú?

Gastronomia índia, deixa’t sorprendre pels seus aromes i sabors

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

La cuina índia és molt rica i està molt influenciada per tots els països que la van colonitzar al llarg de la seva història. Una de les coses més característiques de la gastronomia índia és l’ús d’espècies per a crear sabors, que solen afegir-se a gairebé tots els plats. Els ingredients més utilitzats en aquest tipus de gastronomia són l’arròs, el pa, les verdures i els llegums. Un altre punt interessant del menjar indi són els rituals específics que tenen en la seva cultura a l’hora d’alimentar-se. Per exemple, és habitual que es prenguin els aliments asseguts o estirats a terra, i s’utilitzen els dits per endur-se el menjar a la boca, generalment els quatre dits de la mà dreta, excloent l’índex. Amb el temps han començat a utilitzar-se els coberts, entre els quals destaca l’ús de la cullera, però a la cultura india més arraigada encara s’alimenten fent ús d’aquestes costums.

A Barcelona tenim el restaurant SWAD, caracteritzat pel seu tipus de menjar hindú casolà. Punit Gupta és el propietari i xef del restaurant, situat al Poblenou de Barcelona. Pots gaudir d’un menú diari o de les delícies de la carta, totes plenes d’aroma, sabor i textures exòtiques que et transportaran als carrers de l’Índia. El podràs trobar al carrer Sanxo d’Àvila, 167. La següent proposta pel que fa a restaurants indis a Barcelona és Rasoi. Aquí també fan els plats de manera totalment casolana, i a més ens ofereixen la possibilitat d’adaptar-los als gustos i preferències dels comensals, el que denota, sens dubte, que els plats estan elaborats en el moment de manera tradicional.

Article relacionat: Els millors kebabs de Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Aquest detall és molt important per poder gaudir plenament de la gastronomia índia, ja que, de vegades, els condiments i espècies són tan aclaparadors que no són aptes per a tots els paladars. Poder regular aquests ingredients beneficia els comensals més sensibles i menys acostumats al menjar especiat, per poder gaudir millor dels plats. Per últim, ens traslladem al carrer de Còrsega, 211 bis de la Ciutat Comtal per visitar Sindur, un referent de la cuina hindú a Barcelona. Des de 2004, Sindur ha anat creat el restaurant indi perfecte, localitzant els millors xefs a Calcuta, important el mobiliari més autèntic i glamurós des de l’estat de Rajasthan i els estris de cuina més tradicionals a Nova Delhi. Es van adaptar els nivells d’especiats i picant als paladars occidentals en general i barcelonins en particular, i es va instruir a tot el personal perquè el servei fos absolutament exquisit. El resultat: un dels millors restaurants indis de Barcelona.

Has menjat en algun d’aquests restaurants? Què t’han semblat? Ens recomanes algun altre restaurant indi a Barcelona?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari