blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Allotjar-se a Barcelona

Taxa Turística a Barcelona QUÈ ÉS, A QUI i PER QUÈ?

Taxa Turística de Barcelona
Escrit per ShBarcelona

Malgrat ser un dels temes més controvertits quan es parla de destins vacacionals, la taxa turística de Barcelona és una cosa a la qual hem d’estar acostumats. Una mesura que va arribar a Catalunya en 2012 i segueix en vigor.

Qualsevol immoble de lloguer vacacional ha d’aplicar aquesta taxa en les seves tarifes per a liquidar-ho posteriorment a l’ens públic. T’explicarem una mica més sobre aquest impost perquè no et quedi cap dubte, tant si ets turista com si ets propietari.

La taxa turística a Catalunya

Primer de tot, cal entendre per què Barcelona té una taxa turística, i és perquè actualment, la comunitat autònoma de Catalunya té un impost per a totes les estades turístiques en el territori.

Aquestes quotes varien segons el tipus d’allotjament en el qual ens trobem i la seva localització, perquè és diferent a Barcelona que en la resta de Catalunya. De manera oficial, se’l coneix com a Impost sobre les Estades en Establiments Turístics (IEET).

  • Pisos de lloguer a Barcelona

Què és la taxa turística de Barcelona?

La taxa turística de Barcelona, és un impost que recau sobre les estades en allotjaments turístics exclusivament a la ciutat de Barcelona. Depenent del tipus d’allotjament, l’Ajuntament ha establert un suplement o un altre.

Aquest impost es limita a un màxim de set dies per persona, sempre que sigui dins d’un mateix allotjament i de manera contínua.

Els menors de 16 anys o els turistes que arribin a la ciutat amb una subvenció pública de qualsevol estat europeu estaran exempts d’abonar aquest impost, igual que els qui hagin estat desplaçats per causes de força major o motius de salut.

Article relacionat: Free tours a Barcelona: tots els secrets de la ciutat

Quant cal pagar de taxa turística a Barcelona?

Des de l’1 d’abril de 2024, la taxa turística a Barcelona va adoptar les següents tarifes.

Tipus d’establiment Tarifa General de Catalunya Recàrrec d’Ajuntament de Barcelona Tarifa Total (persona i nit)
Hotel de 5 estrelles, càmping de luxe o similar (EB1) 3,50€ 3,25€ 6,75€
Hotel de 4 estrelles o similar (EB2) 1,70€ 3,25€ 4,95€
Resta d’establiments (EB3) 1,00€ 3,25€ 4,25€
Habitatge d’ús turístic (EB4) 2,25€ 3,25€ 5,50€
Embarcació creuer +12h (CR1) 2,00€ 3,25€ 5,25€
Embarcació creuer -12h (CR2) 3,00€ 3,25€ 6,25€

Font: GENCAT

A partir de l’1 d’Abril de 2024, el Recàrrec d’Ajuntament de Barcelona serà de 3,25€.

Qui paga la taxa turística?

Dins del preu final que se’ls cobra als hostes, ha d’aparèixer la taxa turística. Aquesta, ha d’aparèixer de manera clara i diferenciada en la factura. Aquí s’indica, per separat, el cost del propi servei i l’import de la taxa, indicant els dies o fraccions als quals s’ajusta i el tipus d’impost aplicat.

pagar una taxa amb targeta

Pagar la Taxa Turística de Barcelona

Com i quan liquidar la taxa turística amb l’administració?

La taxa turística de Barcelona o de qualsevol localitat catalana ha de liquidar-se enfront de la Agència Tributària de Catalunya de manera telemàtica. La temporalitat d’aquestes liquidacions és semestral, i en cadascuna de les finestres tindràs 20 dies per a completar el tràmit.

La taxa turística recau sobre clients i hostes, però, en última instància, depèn de l’hostaler complir amb la normativa i presentar les liquidacions corresponents.

Esperem haver-te respost a les teves preguntes sobre la Taxa Turística a Barcelona de 2024, si tens qualsevol dubte o pregunta, en ShBarcelona t’ajudem sense problema.

Sobre l'autor

ShBarcelona

ShBarcelona és una agència immobiliària situada a la ciutat comtal de Barcelona que ofereix pisos de lloguer i venda. En el blog et comptem tot el relacionat amb el sector immobiliari, tràmits administratius, esdeveniments i plans a Barcelona.

Deixar un comentari