blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Mercat immobiliari

Cases del futur

Menjador d'una casa d'estil futurista
Escrit per Xavi Maldonado

Avui, en aquest article de ShBarcelona us volem parlar de les noves cases del futur, les noves construccions que tindran molt a dir en les noves tendències relacionades amb el sector immobiliari, en un futur no tan llunyà.

Hi ha diverses modalitats interessants que poden cobrir les necessitats de qualsevol persona, amb dimensions més reduïdes, com les tiny houses (cases petites), o les noves cases prefabricades, que res tenen a veure amb les cabanes de fusta que tots tenim present.

Recorde que des de ShBarcelona t’ajudem a trobar el teu immoble ideal per a la teva estada, ja sigui a curt o llarg termini, a la Ciutat Comtal.

Article relacionat: És moment d’invertir en béns immobles?

Descobreix les noves cases del futur

Smarthomes

El concepte de smarthome es va crear a Microsoft a l’hora de definir la casa del segle XXI. Es tracta de la possibilitat de gestionar totes les funcions de la llar a través de qualsevol dispositiu digital.

Dispositiu de control remot de les funcions de la llar

Imatge via Unsplash

Els avantatges que aporta aquesta casa intel·ligent és un control absolut de l’habitatge a través d’un panell digital.

Entre altres funcions, la smarthome disposa de la possibilitat de gestionar a distància funcions com ara apujar les persianes automàticament, reproduir els missatges del contestador, posar música de fons, desconnectar el telèfon, el porter automàtic, baixar la intensitat de les llums, controlar la calefacció, il·luminació i altres aspectes de la llar.

Avui dia és habitual que moltes cases disposen d’aquest servei, amb més o menys funcionalitats que cada vegada van augmentant. Fins i tot a través de la veu és possible gestionar els diferents elements.

També és possible fer-ho a través dels dispositius mòbils sense necessitat d’estar al domicili, a distància per encendre la calefacció i mantenir la llar calenta en arribar,  o, si disposem de determinats robots de cuina, per tenir el menjar fet quan arribem a la llar. Què més es pot demanar?

Tiny houses

Mentre que en alguns països desenvolupats la mida dels habitatges s’ha anat reduint, en altres ha passat a l’inrevés. El motiu principalment d’aquest ascens és la demostració d’un millor estat econòmic, l’espai és un luxe i moltes vegades una casa gran és sinònim d’una major folgança monetària.

Però hi ha un moviment contrari al dit «com més gran millor» imperant en alguns països. Es tracta d’un moviment cap a l’ús de cases més petites que disposen de totes les necessitats per tenir una vida confortable.

A causa de la crisi financera iniciada el 2008, el moviment d’habitatge a petita escala va resultar ser molt interessant, introduint-se com una opció més accessible, amb menys despeses de manteniment, més econòmica, i més sostenible.

De totes maneres, es tracta d’una opció amb poc recorregut, que no acaba de calar en algunes societats en les quals moltes persones valoren l’espai sobre qualsevol altra cosa.

Els preus d’aquests immobles són, com no podia ser d’una altra manera, més econòmics que els de les cases més àmplies, tot i que disposen de tots els serveis necessaris per a una llar, optimitzant al màxim l’espai i creant dissenys a mida amb totes les comoditats.

Article relacionat: Llogar o comprar a Barcelona

Cases prefabricades futuristes

Una altra de les alternatives de construcció que més calat estan tenint al nostre país són les cases prefabricades. Es tracta d’habitatges construïts a partir de seccions estandarditzades, que són fabricades amb antelació a un lloc determinat i s’acaben traslladant a la zona on finalment s’ubicaran.

Apartament prefabricat futurista

Imatge via Unsplash

Sens dubte, el preu d’aquests habitatges és un dels motius pels quals han tingut un impacte tan gran al mercat espanyol. Són més econòmiques en un 30% i 40% que un habitatge convencional amb els mateixos metres, serveis i qualitats.

Hi ha una gran varietat de cases prefabricades, des de petites cases destinades a trasters a grans construccions modernistes i amb les últimes tecnologies.

Els materials més utilitzats són la fusta i el formigó armat, i la capacitat de personalització és màxima, de manera que podem tenir la llar dels nostres somnis per un preu molt més econòmic que amb una construcció tradicional.

Què et semblen aquestes noves tendències del futur del sector immobiliari?

 

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari