blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
El que convé saber

Guia sobre les 4 millors universitats públiques de Barcelona

universitats publiques de barcelona

Barcelona acull cada any milers d’estudiants nacionals i internacionals per a cursar els seus estudis universitaris, un màster o fins i tot un doctorat. Això es deu al fet que, entre altres escoles de negoci, té quatre de les universitats públiques més prestigioses a Barcelona.

A més, la Ciutat Comtal té tot el que un universitari necessita per a gaudir al màxim de la seva experiència: bon ambient, plans de tota mena, cultura, platges impressionants i una gastronomia excel·lent.

Mai és tard per a estudiar a Barcelona, així que, si t’ho estàs plantejant, ara és el moment, i nosaltres et comptem en aquest article quines són les millors universitats públiques de Barcelona.

  • Pisos de lloguer a Barcelona

 

On estudiar a Barcelona: millors universitats públiques

D’entre totes les universitats amb les quals compta la capital, quatre d’elles són públiques i són un referent gràcies a la seva excel·lència. És per això que Barcelona es troba entre les 50 millors ciutats del món per a estudiar, i no ens estranya, així que veurem quins són i què ofereixen cadascuna d’elles.

1.Universitat de Barcelona (UB)

Una de les universitats públiques de Barcelona més destacades de la ciutat és, sens dubte, la Universitat de Barcelona. Es va fundar en 1450 i és considerada una de les més antigues d’Espanya.

La qualitat dels estudis que s’imparteixen, els serveis i el personal docent han fet que la UB hagi guanyat un prestigi mundial, arribant a classificar-se aquest 2021 entre les 200 millors universitats del món segons el Academic Rànquing of World Universities (ARWU).

D’aquest centre educatiu podem destacar l’ampli ventall de possibilitats per a estudiar, ja sigui des d’un grau universitari, màsters, postgraus, doctorats fins a cursos de formació continuada.

Universitat de barcelona

Imatge via Visual Hunt

En quant a carreres, la Universitat de Barcelona ofereix més de vuitanta formacions de pràcticament totes les branques de coneixement repartides en setze facultats en tota la Ciutat Comtal.

Les carreres més destacades 🎓
Els graus de Medicina, Biologia, Belles arts, Infermeria, Química i Educació Infantil són els més destacats i ben valorats per a estudiar en la institució, segons el Diari El Mundo.

Les principals facultats de la UB com les de Biologia, Dret i la d’Economia i Empresa se situen en una mateixa àrea de la ciutat coneguda com a Zona Universitària, dins del districte de Les Corts, mentre que la resta es troben repartides per la resta de Barcelona.

És una zona molt agradable i tranquil·la per a aquells estudiants que vulguin viure prop de la universitat i estar a unes poques parades de metro del centre.

2.Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)

Una altra de les Universitats públiques de Barcelona més destacades és la Universitat Autònoma de Barcelona. Es troba al Campus Bellaterra de Cerdanyola del Vallès, a tan sols 30 minuts de Barcelona.

La seva oferta educativa és similar a la que ofereix la Universitat de Barcelona, perquè ofereix més de cent graus universitaris de diferents àrees, i es caracteritzen per estar enfocats a la pràctica i a la internacionalització.

Una dels avantatges d’estudiar en la UAB és que molts dels seus graus poden cursar-se en anglès, per a potenciar l’aprenentatge de nous idiomes i la possibilitat de poder fer intercanvis internacionals en altres països del món.

Les carreres més destacades 🎓
Els graus més demandats en aquesta facultat són principalment de Ciències i Comunicació, dues branques molt populars i ben considerades en el que refereix a graus a Espanya.

Lloguer de pis a Barcelona

Imatge via Visual Hunt

El Campus Bellaterra té tot i més: des de biblioteques obertes 24h, escoles d’idiomes, un complex esportiu, restaurants, àrees residencials i fins i tot un cinema.

Què més es pot demanar? Dins d’una mateixa zona disposes de totes les instal·lacions necessàries perquè la teva experiència en la universitat sigui única.

3.Universitat Politècnica de Catalunya

Considerada una de les universitats politècniques líders d’Europa, la Universitat Politècnica de Catalunya és una de les millors universitats públiques de Barcelona.

Les carreres més destacades 🎓
Està orientada principalment a les següents branques de formació:

  • Arquitectura
  • Enginyeria
  • Ciències
  • Tecnologia

Té un dels índexs d’inserció laboral més elevats de totes les universitats, amb un 93% una vegada acabats els estudis.

Les principals facultats de la Universitat Politècnica es troben en Zona Universitària i a Sant Adrià del Besós, no obstant això també podem trobar altres facultats repartides per Catalunya, concretament a Castelldefels, Manresa, Sant Cugat del Vallès, Terrassa i Vilanova i la Geltrú.

millors universitats de barcelona

Imatge via Visual Hunt

Si t’estàs plantejant viure als voltants de Barcelona pots comprovar la proximitat en algunes de les seves facultats per a estalviar-se desplaçaments molt llargs per a arribar fins a la universitat.

És una de les universitats amb més reconeixement de Barcelona. Com a dada destacable, de tots els graus que s’imparteixen en la UPC, vint d’ells lideren els rànquings més prestigiosos tant a nivell nacional com internacional.

4.Universitat Pompeu Fabra

El nom d’aquesta Universitat pública ve dau pel prestigiós lingüista Pompeu Fabra. Ell es va encarregar d’establir les normes de la llengua catalana, recollides en diferents obres com Gramàtica Catalana i Normes ortogràfiques.

Les carreres més destacades 🎓
I com no podia ser menys, els graus i màsters més ben posicionats de la Pompeu Fabra, entre altres, són els deComunicació. També destaquen per la qualitat dels seus estudis en àmbits com el Dret, Economia i Negocis.

Universitats públiques a Barcelona

Imatge via Visual Hunt

L’ambient estudiantil d’aquesta institució és molt agradable i cada any acull milers d’estudiants internacionals de diferents països.

Una dels avantatges d’estudiar en la Pompeu Fabra és la seva excel·lent ubicació: compta amb sis campus repartits en tot el centre de Barcelona i al voltant de l’emblemàtic Parc de la Ciutadella, a Ciutat Vella.

Tipus de lloguer de pis per a estudiants a Barcelona

Una vegada has decidit venir a estudiar a Barcelona, ve la pregunta del milió: “On viuré?”. Doncs bé, no et preocupis perquè serà més fàcil del que sembla.

Des de ShBarcelona comptem amb nombrosos pisos de lloguer per a estudiants que s’adapten a totes les necessitats de qualsevol persona que vingui a la ciutat.

Article relacionat: Els 6 millors barris per a viure a Barcelona si ets estudiant

La primera opció que t’oferim si estàs pensant a venir a estudiar un màster, postgrau o un doctorat és el lloguer de temporada. Està enfocat a estades que van des de 32 dies fins a un any i els pisos es troben totalment moblats i equipats perquè no hagis de preocupar-te per res una vegada t’instal·lis a Barcelona.

Coneix tots els nostres pisos per a estudiants

pisos per a estudiants a barcelona

Pis de lloguer de temporada de ShBarcelona

I d’altra banda, per a aquells estudiants que decideixin començar una nova vida fora de la seva ciutat i es plantegin estudiar tota la seva carrera universitària, el lloguer de llarga estada està enfocat per a estades de mínim un any, situats en les millors zones de la ciutat.

Ens sobren motius per a recomanar-te la nostra ciutat com a lloc per a estudiar. Ara només et falta triar en quina universitat pública de Barcelona fer-ho i començar la teva aventura estudiantil aquí. De l’allotjament ens ocupem nosaltres.

Has estudiat en alguna de les universitats públiques de Barcelona?, Pots recomanar alguna?

Sobre l'autor

Mireia Garcia Sans

Comentari

Deixar un comentari