blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
El que convé saber

BANYA’T EN VERD!

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

Ja tenim aquí l’estiu, i amb ell la calor i la necessitat de gaudir fora de casa. Què tal un dia d’esbarjo i bany a la platja? Fantàstic, però ja et varem explicar en un altre article quins esforços calen per tenir neta la sorra. Cal que ens fem responsables de deixar l’entorn, com a mínim, igual que ho trobem.

platja1

Complir aquest requisit, i ser respectuosos amb el medi ambient, no només ens farà sentir bé a nosaltres mateixos, alhora farà feliços aquells que vinguin a gaudir darrere nostre. Saps com fer-ho? Et donem uns tips per a ser verd en el teu dia de bany.

El menjar: Si al lloc on vas no hi ha barets ni restaurants, o t’estimes més menjar fent un pícnic, caldrà que t’emportis la teva pròpia cistella. A l’hora de preparar-la tingues en compte aquestes necessitats:

Els estris: Porta suficients recipients i coberts reutilitzables, i recull-los després, els pots fer servir un altre dia. Fes servir ampolles de cristall o metall, o també un termo per dur-hi l’aigua o altres begudes, i igualment entorna-t’ho a casa. Evita les ampolles de plàstic, puix generen residus i amb la calor resulten tòxiques per a la beguda.

Indumentària: Porta tovalloles de cotó ecològic, barret i estoreta de fibres naturals, i cremes protectores ecològiques, és bo per a l’entorn, però sobretot per a tu.

Deixalles: Empra bosses de plàstic per recollir tota la brossa generada, i llença-les al contenidor més proper. A més de restes de menjar, un dia a l’exterior genera un altre tipus de residus: diaris, piles esgotades, paquets de tabac buits, galledes i pales de plàstic trencats, esprais acabats, en fi, ja te’ls imagines. La llista és llarga. Qualsevol desaprofitament, per petit que et pugui semblar és un atemptat contra el medi, així que prepara a la teva cistella o motxilla un parell de borses d’escombraries per no deixar res pel mig. A més, si veus al teu al voltant alguna resta, encara que no sigui teva, fes també un favor al medi ambient i retira’l també.

Els voltants: Les senyalitzacions i zones fitades han de ser respectades. Les dunes són llocs on nien algunes espècies d’ocells protegides. Tingues en compte que les pistes per a passejants són per això, res de quads ni bicicletes. A més de respectar l’entorn, et deslliuraràs de fortes multes en alguns casos. No molestis els animals salvatges, i si has vingut amb les teves mascotes, impedeix que exercitin el seu instint caçador.

Fumadors: A algunes platges hi ha estris per a la recollida de burilles, fes-los servir. Però si no n’hi hagués, tingues aquesta circumstància present a l’hora de preparar la teva sortida. Pots utilitzar un pot de vidre amb la boca ampla per tirar les teves burilles i després portar-les a un contenidor. També una llauna de refresc amb una mica d’aigua dins, però hi hauràs de posar una tapadora (pot ser paper d’alumini) perquè no es vessi. Mira a la foto quin sistema per a la recollida de burilles s’està instal·lant a algunes platges d’Eivissa, oi que és una bona idea?

Desconnecta: Gaudeix i relaxa’t. Deixa per un dia el mòbil a casa i xerra amb els amics, llegeix un llibre, juga amb els nens o simplement frueix de l’aigua i del paisatge.

Anima’t a ser eco-friendly, tothom t’ho agrairà.platja2

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari