blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Art i cultura

10 edificis modernistes a Barcelona que has de visitar

edifcis modernistes a Barcelona
Escrit per ShBarcelona

Barcelona és una ciutat plena de tresors arquitectònics, i un dels estils que més destaca en el seu paisatge urbà és el modernisme català. Inspirat pel geni d’Antoni Gaudí i altres arquitectes visionaris, aquest moviment ha deixat una petjada a la ciutat.

Si passes per la ciutat, des de ShBarcelona et convidem a descobrir els següents principals edificis modernistes de Barcelona. Segur que t’agradaran!

10 exemples d’arquitectura modernista a Barcelona

Casa Vicens Gaudí

Iniciem el nostre recorregut amb un dels primers treballs de Gaudí, la Casa Vicens. Construïda entre 1883 i 1888, aquest habitatge és un exemple excepcional de la creativitat de l’arquitecte. La Casa Vicens, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, et captivarà amb la seva façana plena de colorits mosaics inspirats en la naturalesa i la geometria.

Els interiors no es queden enrere, amb una acurada atenció al detall i la integració de la llum natural. Caminar pels passadissos d’aquesta casa et transportarà a un món de fantasia i bellesa sense igual.

Casa Vicens Gaudí a Barcelona

Casa Vicens Gaudí

Casa Les Punxes

Continuem amb la misteriosa Casa dels Punxes, també coneguda com a Casa Terradas, dissenyada per l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch. Construïda entre 1903 i 1905, aquest habitatge presenta una façana de maons vermells amb torres punxegudes que evoquen un estil medieval.

El seu disseny arquitectònic únic i la seva rica ornamentació et faran sentir com si estiguessis en un conte de fades. A més, ofereix una vista panoràmica espectacular de la ciutat des de la seva terrassa.

Casa Les Punxes a Barcelona

Casa Les Punxes

Casa Comalat

Aquest edifici, situat en el cor del modernisme català, és una mostra impressionant del talent de Salvador Valeri i Pupurull. Construïda entre 1909 i 1911, la Casa Comalat destaca per la seva façana ricament decorada amb ceràmica i escultures que capturen l’essència de l’arquitectura modernista de Barcelona.

Cada detall, des de les balustrades de ferro forjat fins a les vidrieres, reflecteix la dedicació i habilitat dels artesans que van participar en la seva construcció. La Casa Comalat és un oasi de bellesa enmig de l’enrenou de la ciutat i una parada obligada per als amants del modernisme.

Casa Comalat a Barcelona

Casa Comalat

Casa Ferran Guardiola

Una altra joia del modernisme català és la Casa Ferran Guardiola, obra de l’arquitecte Juan Guardiola. Construïda en 1929 com a habitatge del seu germà Ferran, destaca per la seva elegància i sofisticació. L’interior de la Casa Ferran Guardiola és igualment impressionant, amb una decoració que combina elements clàssics i modernistes.

A més del seu valor arquitectònic, aquest edifici compta amb la protecció IPAC (Bé Integrant del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya).

Casa Ferran Guardiola en Barcelona

Casa Ferran Guardiola

Article relacionat: Barcelona en 2 dies: que veure i que fer?

Casa Sayrach

Un altre dels edificis més tardans a adoptar l’arquitectura modernista de Barcelona és la Casa Sayrach, construïda entre 1918 i 1920. Aquest habitatge, situada a l’Avinguda Diagonal, destaca pel seu disseny imponent i la seva ornamentació detallada. L’obra va ser signada per Gabriel Borrell, però el projecte va ser de Manuel Sayrach.

Sayrach no tenia la carrera acabada en data de la construcció, per la qual cosa no podia signar com a arquitecte. La Casa Sayrach és un clar exemple de l’exuberància i originalitat del modernisme català.

Casa Sayrach en Barcelona

Casa Sayrach

Casa Pàdua 75

Dissenyat per l’arquitecte Jeroni F. Granell, l’Edifici Pàdua 75 és una obra mestra del modernisme català. Construït en 1903, aquest edifici destaca per la seva originalitat i el seu excel·lent ús dels colors. L’edifici, que antany va ser seu d’una fàbrica de perfums, destaca entre la resta per la seva paleta verda i magenta.

L’Edifici Pàdua 75 és un exemple perfecte de com el modernisme català buscava trencar amb els estils arquitectònics tradicionals i crear obres úniques i innovadores.

Casa Pàdua 75 en Barcelona

Casa Pàdua 75

Casa Batlló

Aquesta joia arquitectònica, dissenyada per Antoni Gaudí, és una altra mostra del modernisme català que segurament ja coneixies. Va ser remodelat entre 1904 i 1906 per Gaudí, a petició de Josep Batlló. Després que l’empresari Batlló quedés fascinat amb aquesta obra, est li va recomanar al seu amic, Pedro Milà, que Antoni Gaudí construís la popular Casa Milà.

L’edifici situat en Passeig de Gràcia, compta amb 4300 m² de superfície distribuïts en 6 plantes. Una increïble façana, un interior amb finestrals acuradament decorats i un terrat amb molta personalitat.

Casa Batlló en Barcelona

Casa Batlló

Casa Milà

També coneguda com La Pedrera, és un edifici modernista obra de l’arquitecte Antoni Gaudí, situada també en Pas de Gràcia. Va ser construïda entre els anys 1906 i 1910 i des que es va obrir al públic en 1987 ha rebut ja més de 20 milions de visites.

És un clar exemple de l’etapa naturalista de l’arquitecte, inspirant-se en les formes orgàniques de la naturalesa, a més d’afegir gran llibertat creativa i una imaginativa creació ornamental.

Casa Milà

Casa Milà

Casa Amatller

En el cor de Barcelona, trobaràs la Casa Amatller, dissenyada per Josep Puig i Cadafalch. Construïda en 1898, aquest habitatge és un testimoniatge de la vida quotidiana de principis del segle XX. A més de visitar aquest edifici, podràs explorar el Museu de Xocolata Amatller i degustar delicioses xocolates artesanals.

La seva façana plena de simbolisme, els seus múltiples elements decoratius i el seu interior, faran que et traslladis a aquests temps.

Casa Amatller a Barcelona

Casa Amatller a Barcelona

Casa Lleó Morera

Finalitzem el nostre recorregut amb una obra mestra de Lluís Domènech i Muntaner, la Casa Lleó Morera. Construïda entre 1902 i 1905, aquest habitatge és un exemple excepcional del modernisme català en la seva màxima esplendor. La seva façana, amb impressionants detalls escultòrics, és un tribut a la naturalesa i la creativitat humana.

És el tercer element de la Poma de la Discòrdia de Barcelona (juntament amb Casa Batlló i Casa Amatller) i representa l’elegància en els seus detalls.

Casa Lleó Morera a Barcelona

Casa Lleó Morera

I fins aquí les nostres recomanacions sobre edificis modernistes que hauries de visitar si estàs per Barcelona. Coneixies ja algun dels esmentats? Tant si la resposta és sí o no, explica’ns quin és el que més us ha cridat l’atenció.

Sobre l'autor

ShBarcelona

Deixar un comentari