blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Art i cultura

5 llocs de la Barcelona de Gaudí

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Estibaliz

El talent d’Antoni Gaudí va ser capaç de canviar la cara de la Ciutat Comtal i transformar diversos dels seus racons amb els seus edificis i conjunts arquitectònics. El seu excepcional sentit de l’estètica, les seves formes allargades i revolucionàries i el seu maneig dels diferents materials el van convertir en un arquitecte extraordinari que va contribuir a crear una ciutat única. Tot el que opti per visitar Barcelona, pràcticament adquireix el compromís moral de visitar alguns dels emplaçaments més característics creats per l’arquitecte i gaudir d’una riquesa arquitectònica que no veuràs en cap altre lloc del món. En aquest article de ShBarcelona recollim 5 llocs de la Barcelona de Gaudí.

Article relacionat: Gaudi-130-Sagrada Família: Tres rutes turístiques diferents

Obres de Gaudí a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

El més aclamat d’aquests espais és la Sagrada Família, una basílica única al món, majestuosa, la gran obra mestra inacabada de Gaudí. Si viatges a Barcelona o t’hi allotges durant una temporada, podràs comprovar que aquest temple constitueix un reclam essencial, de fet, és el monument més visitat d’Espanya amb més de tres milions de turistes a l’any. Es va començar a construir l’any 1882, està inspirada en un estil neogòtic i és el màxim exponent de l’arquitectura modernista catalana. Un altre dels 5 llocs de la Barcelona de Gaudí més atractius de la Ciutat Comtal és el majestuós Park Güell. Gaudí, el seu creador, era un fervent amant de la natura i va concebre aquest lloc com un espai residencial envoltat del paisatge més paradisíac. Si apostes per passar una temporada a Barcelona, comprovaràs que aquest espai és una autèntica delícia i un marc ideal per passar una tarda de lectura o, simplement, passejant i admirant el seu patrimoni natural i monumental. La tercera obra que es pot destacar és la Casa Calvet, un extraordinari edifici de cinc plantes situat a l’Eixample barceloní que destaca per la novetat de les seves formes i la seva inspiració barroca. Qui visiti aquesta edificació gaudirà de la seva simetria i equilibri, poc freqüents en l’obra de Gaudí, i que són el reclam de milers d’experts i aficionats a l’arquitectura que visiten aquest lloc.

Article relacionat: La Sagrada Família de Gaudí, tres rutes turístiques diferents.

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Però potser l’edifici de Barcelona que millor resumeix l’ideari arquitectònic d’Antoni Gaudí és la Casa Milà. El que crida més l’atenció és la façana porosa que sembla emular la sorra del desert, pel seu aspecte de bresca d’abelles i futurista. Fa uns anys, va ser rebatejada com “La Pedrera”, i avui l’edifici és conegut per tots dos noms. L’últim a destacar dels 5 llocs de la Barcelona de Gaudí és la Casa Batlló, d’impossibles superfícies corbes i formes singulars. És un edifici de fantasia, amb un aspecte oníric que va entusiasmar genis com Salvador Dalí. Tot un conjunt d’imaginació que ha estat lloat pels arquitectes contemporanis i analitzat pel geni que va requerir la seva creació. Gaudí és un arquitecte que ha passat a la història. A mesura que transcorren els anys, el seu llegat es revaloritza. Avui és aclamat i imitat per algunes de les figures de l’arquitectura més destacades. Si visites aquests 5 llocs de la Barcelona de Gaudí i d’altres, podràs comprovar la genialitat de la seva obra i mimetitzar-se amb els llocs en què va plasmar el seu talent.

I tu, quines obres de Gaudí has visitat?

Sobre l'autor

Estibaliz

Estibaliz és una illenca resident a Barcelona. Mestra en educació infantil i primària, especialista en llengua estrangera.

Deixar un comentari