blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Barcelona amb nens

Les escoles bressol a Barcelona: Què he de saber?

llar d'infants
Escrit per Aida Manero

Les escoles bressol a Barcelona compten amb una gran varietat; tot i que a molts pares els hi creen recel i preferirien no haver de recórrer a elles. És cert que aporten molts beneficis als més petits, ja que els ajuda a socialitzar i a arribar més preparats a l’escola.

  • Pisos de lloguer a Barcelona

 

A la Ciutat Comtal hi ha gran varietat de llars d’infants, les més buscades són les públiques, però també n’hi ha de privades i de concertades. En aquest post de ShBarcelona t’expliquem quines escoles bressol públiques pots trobar per Barcelona i quins trets has de tenir en compte, si necessites buscar allotjament per quedar-te a la ciutat aquí t’ajudarem.

Article relacionat: Escoles bressol bilingües a Barcelona

Escoles bressol públiques, la salvació de molts pares

El primer que hem de fer quan busquem escola bressol a Barcelona és tenir-ne en compte la ubicació. Hem d’optar per una escola que ens sigui pràctica per recollir al nostre infant davant de qualsevol imprevist de la manera que ens sigui més fàcil. Per tant, cal establir qui seria l’encarregat de córrer en cas d’urgència i en quin punt de Barcelona li resultaria més còmoda.

Busca el millor allotjament a Barcelona 

Requisits

Un cop decidit, el més recomanable és informar-nos de quines escoles bressol públiques hi ha per la zona i comprovar si en complim els requisits:

  • Poden accedir a una llar d’infants pública si el menor es troba entre els 4 mesos i els 3 anys, ja que després d’aquesta edat ja s’han d’iniciar a l’escola de manera obligatòria.
  • Formar part de l’àrea d’influència. En cas que se sol·liciti plaça en un centre amb més demanda que oferta, es tindrà en compte la proximitat del domicili respecte a l’escola bressol. (30 punts)
  • Proximitat respecte al lloc de treball del tutor/a del menor. (30 punts)
  • Germans escolaritzats al centre o tutors que hi treballen (40 punts)
  • Formar part d’algun dels grups de bonificació com ser d’una família nombrosa, monoparental. (15 punts)
  • O Víctimes del terrorisme o persones amb discapacitat igual o superior al 33%. (10 punts)
escoles bressol barcelona

Foto via Unsplash.com

Horaris i calendari escolar

Les escoles bressols públiques fan un horari de 9.00h a 17.00h de dilluns a divendres. Has de tenir en compte que l’horari és flexible segons les necessitats que pugui tenir els teu infant, per tant tingues total llibertat per establir les hores que més et convinguin.

El calendari escolar varia segons cada any, però a nivell orientatiu has de tenir en compte que es comença el curs durant la segona quinzena del mes de Setembre i s’acaba entre el 20 i el 23 de Juny. Un cop més, pots consultar si es continua oferint servei de guarderia més enllà del curs establert.

Cada any es generen una sèrie de dies de lliure disposició que hauràs de tenir en compte: carnestoltes, pentecosta o dies solts entremig de ponts establerts, com per exemple el de la Concepció al desembre.

T’estàs plantejant canviar de pis? Aquí t’ajudarem! 

Preinscripció a l’escola bressol

Els horaris de preinscripció a les escoles bressol a Barcelona venen donats de de l’Ajuntament i en cas que abans de la segona setmana de Maig no n’hi hagi cap de definitiu, podràs consultar el de la Generalitat. Per a que estiguis atent, et presentem un calendari aproximatiu de dates:

  1. Oferta de places escolars: normalment es fa entre la primera i la segona setmana de Maig.
  2. Presentació de sol·licituds per correu electrònic i amb cita prèvia: un cop s’hagin ofert les places, tens una setmana de marge per presentar la sol·licitud per correu electrònic o amb cita prèvia.
  3. Durant la primera quinzena de juny sortiran places provisionals, que poden variar, ja que durant uns dies després pots presentar la sol·licitud de reclamació de plaça, i es duen a terme els sortejos de números per desempat de plaça.
  4. Un cop s’han acabat les dates per presentar recursos sortirà la llista d’admesos definitiva en acabar la primer quinzena de juny, i es tindrà la setmana següent per formalitzar la matricula.
protocol covid escoles

Foto vía Unsplash.com

Quantes escoles bressol hi ha a cada districte?

Si les classifiquen per districtes, el nombre d’escoles bressol disponibles són les següents (recorda que has de sol·licitar a cadascuna les places disponibles en les dates indicades):

Les Corts: 4 guarderies.

 

Sarrià Sant Gervasi: 5 llars d’infants. Gràcia: 7 llars d’infants.

 

Horta Guinardó: 13 escoles bressol.

 

Nou Barris: 12 escoles bressol.

 

Sant Andreu: 8 escoles bressol.

 

Sants Montjuïc, 11 escoles bressol.

 

Eixample, 8 escoles bressol.

 

Sant Martí: 16 escoles bressol.

 

Ciutat Vella: 7 llars d’infants.

 

Si vols saber quines són les escoles bressol i accedir a més informació sobre cadascuna d’elles pots fer-ho aquí. A més, no et preocupis, totes les escoles segueixen un protocol covid-19 i estan al dia de les mesures que s’imposen.

Has portat al teu fill a alguna escola bressol pública? Ens pots recomanar alguna?

Sobre l'autor

Aida Manero

Deixar un comentari