blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
El que convé saber

A BARCELONA, BANDERES BLAVES!

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

Aquest passat dilluns, les platges de la nostra ciutat han tornat a revalidar la seva qualitat ambiental. Totes vuit han rebut la bandera blava, i és per segon any consecutiu que totes les platges barcelonines obtenen aquest distintiu, atorgat per la Fundació Europea Ambiental, que posa en valor les bones pràctiques a les platges urbanes.

Les condicions que cada estiu acredita la bandera blava són: la neteja de l’aigua i la sorra, la facilitat d’accés, l’absència de vehicles circulant, serveis i senyalitzacions adequades, i la realització de campanyes i activitats d’educació mediambiental.

platge 2Més a més, des del 2003, a les platges de la nostra ciutat onegen també banderes blanques. Aquestes ens informen que disposen de la certificació ISO, que compleixen l’estàndard internacional en qüestions de medi ambient, amb mesures com la bona gestió dels residus, l’analítica de la qualitat de la sorra i l’aigua, i limitadors acústics als “xiringuitos”.

Per arrodonir tot l’anterior, el nostre litoral compta amb dues platges, Nova Icària i Mar Bella, que enguany disposen de la bandera Ecoplayas, com a reconeixement especial de qualitat.

Les platges de Barcelona reben 3,5 milions de banyistes anuals. D’aquests, gran part són viatgers a la recerca del perfecte turisme urbà: arquitectura, platja, oci, gastronomia, compres… En aquest context, el capbussó d’aigua salada s’ha convertit ja en el tercer gran atractiu de la ciutat i, sens dubte, un dels motors del seu imant forà durant l’estiu.

A la Platja del Somorrostro està situat “El Centre de la Platja”, un espai de dinamització del litoral barceloní que ofereix, a més d’informació, un gran nombre d’activitats durant gairebé tot l’any, però especialment, per descomptat, durant els mesos de juny a setembre.

El Centre ofereix xerrades, activitats i tallers per a totes les edats, i ha rebut per primera vegada aquest estiu el distintiu de Centre Blau, per incloure entre els seus objectius i activitats l’educació ambiental sobre els ecosistemes litorals o el desenvolupament sostenible, així com informació específica i activitats directament relacionades amb la bandera blava, perquè es conegui l’abast d’aquests distintius.

Oi que et vénen ganes de fer una capbussada?

Platje

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari