blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
El que convé saber

Consells per evitar que et robin a casa

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

La nostra casa és el lloc on ens sentim segurs, on ens refugiem de l’exterior per descansar i abaixar la guàrdia. Per això, quan entren a la nostra llar per robar les nostres pertinences es produeix una invasió a la nostra intimitat i propietat privada que ens fa sentir indefensos i vulnerables. Moltes vegades pensem com podríem haver evitat que ens robessin, però és complicat preveure aquesta situació, tenint en compte que molts dels amants de l’aliè a poc a poc van perfeccionant les seves tècniques i tenen molt estudiat els llocs on delinquir. Tot i això, podem seguir una sèrie de consells per intentar dissuadir els lladres que entrin a casa nostra i avui, en aquest article de ShBarcelona, us parlarem d’ells.

Article relacionat: Instal·lar una alarma a casa

Consells per dissuadir els lladres

Quan siguis a casa…

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

És molt important ser prudent i evitar obrir la porta a persones desconegudes que no s’identifiquen. Si vius en una comunitat de veïns i piquen a l’intèrfon, no obris a ningú desconegut. Si piquen a la porta, demana que s’identifiquin les persones que diuen pertànyer a les empreses de subministraments (del gas, de la llum, d’internet) i evita que entrin si no s’ha informat prèviament de la seva visita. Igual passa amb els transportistes, encara que és cert que últimament moltes empreses utilitzen a autònoms com a agents de transport i no solen anar uniformats amb les credencials de l’empresa (Amazon és un exemple). Si no esperes cap paquet d’aquestes companyies o no tens cap devolució programada, evita obrir la porta. Canvia el pany si vius en un habitatge prèviament ocupat o si t’han robat amb anterioritat, o si has perdut les claus del domicili. Si fan obres a la teva façana i hi posen bastides o elements que facilitin l’accés al teu habitatge des de l’exterior, tanca les portes i les finestres encara que estiguis dins de casa. També intenta evitar que els objectes de valor estiguin a la vista. Si detectes la presència d’intrusos a l’interior de l’habitatge, el millor és fer soroll per espantar el lladre, evitar enfrontar-se directament a ell i, evidentment, trucar a la policia. Sempre és recomanable, finalment, tancar amb clau encara que estiguem dins de casa.

Article relacionat: Per què triar una assegurança de la llar

Quan siguis fora de casa…

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

El més important quan sortim de casa per anar de vacances o si estem fora uns dies per altres motius, és no donar l’aparença que no hi ha ningú al domicili. Excepte comptades excepcions, l’habitual és que els lladres aprofitin per robar quan no hi ha ningú a casa, ja que és més segur i s’eviten molts problemes legals. Per aquest motiu, si l’habitatge es troba tancat, amb les persianes i les reixes abaixades i amb l’aparença d’estar deshabitada, estarem donant senyals al lladre que la casa es trobarà buida. Per aquest motiu, els experts recomanen no baixar del tot les persianes, almenys no totes, deixar alguna llum encesa, desviar les trucades del fix al mòbil perquè no soni molta estona, posar una alarma o, almenys, donar la sensació de tenir-la col·locant adhesius identificatius, no comentar amb persones desconegudes o per xarxes socials que marxes uns dies del domicili i no deixar que la bústia s’ompli de correu, sol·licitant l’ajuda d’algun veí o familiar que ens ho reculli.

Has patit algun robatori? Quins consells ens pots donar per evitar-los?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari