blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
El que convé saber

LES PLATGES BARCELONINES JA SÓN A PUNT!

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

Llaurar una platja és voltejar tota la seva sorra fins a 50 centímetres de profunditat, perquè l’aire i el sol facin una acció de neteja natural. L’exposició a aquests elements elimina tot tipus de fongs que pogués haver-hi.

Així queden a la superfície aquestes capes més profundes durant uns dies, i després la sorra torna a anivellar-se. És gràcies a aquesta actuació que les analítiques que es fan posteriorment, al llarg de la temporada, demostren que a Barcelona tenim una qualitat de sorra molt bona.

llaurat platges.jpg

L’última fase de llaurat de les deu platges que té la ciutat ha començat aquesta setmana, i culminarà el procés iniciat el proppassat 12 de març, durant el qual s’han llaurat i airejat dos milions d’hectàrees de sorra.

Més tard entren en acció les màquines de garbellat, que diàriament fan la neteja de l’arena superficialment, deixant la platja neta i plana. Remouen la sorra fins a 10 centímetres de profunditat i la deixen caure en un sedàs que reté les partícules sòlides. Aquesta maquinària especial seguirà passant per tot el litoral metropolità fins aquest novembre.

Com a novetat, aquesta pròxima temporada de banys que comença el 14 d’abril, els nous aparcabicicletes (guardonats als premis Delta pel seu disseny), se situaran al costat de les passarel·les d’accés, permetent que els usuaris puguin tenir a prop la seva bicicleta en tot moment.

La fi de la neteja també permetrà instal·lar els 10 quilòmetres de passarel·les d’accés o els mòduls de condícia, primers auxilis, policia, magatzems i el més nou de tots, el de bar, que es va estrenar la setmana passada.

El Cap del Programa de Gestió Integral del Litoral de l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Amat, ha destacat que en la temporada passada es van reduir en un 3% els residus recollits a les platges respecte a anys anteriors, i ha celebrat que totes les platges de Barcelona tinguin des del passat any el certificat europeu de qualitat Bandera Blava.

Les platges de Barcelona, que representen 4,5 quilòmetres del total del litoral de l’Àrea Metropolitana, d’aquesta forma quedaran perfectament adequades per a la seva utilització per milions de persones durant tota la temporada d’estiu. llaurat platges 2.jpg

A ShBarcelona ens congratulem que les instal·lacions del nostre litoral tinguin tants equipaments de categoria, i que se’ls mantingui amb tanta cura, perquè se’n pugui gaudir amb tota tranquil·litat.

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari