blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
El que convé saber

Com canviar la titularitat d’un contracte de llum?

bombeta de llum sobre monedes
Escrit per ShBarcelona

Canviar la titularitat de la llum ha de ser una de les teves primeres gestions quan compris un habitatge, encara que, com veurem més endavant, és un procés que pot fer-se per diferents motius. Això et permetrà gestionar adequadament el contracte, a més de sol·licitar les modificacions que creguis necessàries i pagar les pròpies factures de la llum.

  • Pisos de lloguer a Barcelona

Requisits per a canviar la titularitat de la llum

El més important per a fer el canvi del titular de la llum és tenir tota la informació que et sol·licitaran el més a prop possible. Per a això, et recomanem que aconsegueixis una factura i preparis els següents documents:

  1. Dades de l’actual titular (nom i cognoms)
  2. Dades del nou titular (nom, cognoms, DNI, telèfon i correu)
  3. Direcció de l’habitatge del punt de subministrament
  4. Número CUPS de llum
  5. Dades bancàries del nou titular
  6. Contracte de lloguer o còpia de l’escriptura de la casa (en alguns casos)

Si aprofites aquest canvi de titularitat per a fer altres gestions, com canviar de tarifa o fins i tot de comercialitzadora, a més hauràs d’aportar la potència elèctrica contractada.

També has de tenir en compte l’any de construcció de l’habitatge ja que, si és molt antiga, pot ser que el seu butlletí elèctric tingui més de 20 anys. En aquest cas, serà imprescindible presentar un nou.

central elèctrica

Central elèctrica

Com canviar la titularitat de la llum pas a pas

Es tracta d’un procediment senzill, que ha de dur-se a terme pel titular entrant; és a dir, qui sol·licita nomenar-se com a responsable del subministrament. És igual per a totes les companyies elèctriques del nostre país, ja treballin en el mercat lliure o el mercat regulat.

Per a canviar la titularitat de la llum només necessitaràs reunir la documentació que abans t’hem esmentat, assegurant-te que tot està correcte.

Una vegada hagis aconseguit tota la informació, només hauràs de posar-te en contacte amb la comercialitzadora que subministri electricitat al teu habitatge, a través dels diferents canals d’atenció al client que posen a la teva disposició.

Sempre que tinguis la informació a la mà i la sol·licitud corresponent, les diferents companyies poden oferir-te el canvi de titular a través del telèfon, per correu electrònic o emplenant un formulari en línia.

Article relacionat: Canvis en la nova factura de la llum: 7 consells per a estalviar

Quant triga a completar-se el canvi de la titularitat del contracte?

Si la informació que has presentat és correcta i no es requereix res més que el canvi de titularitat, el termini estimat és entre 1 i 20 dies. Encara que pot variar segons la comercialitzadora elèctrica, no hauria de demorar-se més d’un parell de setmanes.

Presa d'endoll

Presa d’endoll

Cuesta diners fer el canvi de titularitat de llum?

No, canviar la titularitat de la llum és un tràmit completament gratuït. Si alguna vegada t’has preguntat ‘com canviar la llum al meu nom’ i has vist algun sobrecost, és perquè s’han de realitzar altres tràmits o s’aprofita el canvi de titular per a altres qüestions, com abans hem indicat.

Per exemple, si canviem de companyia hem de tenir en compte que pot existir algun compromís de permanència que hàgim d’abonar.

Fes-te amb un pis a Barcelona

En el cas que vulguis realitzar una modificació de la potència contractada hauràs de pagar un preu marcat. Per a reduir la potència hauràs d’abonar 9’04€ més impostos; mentre que per a augmentar-la hauràs d’abonar aproximadament uns 50€ per cada quilowatt de diferència.

Finalment, si necessites presentar un nou butlletí elèctric per l’antiguitat de l’anterior, el nou costarà al voltant de 185€.

Quan canviar la titularitat de la llum?

En entrar en un habitatge per lloguer, recomanem canviar la titularitat per a alliberar el propietari de les conseqüències d'un possible impagament i permetre a l'inquilí una gestió més adequada de la seva energia (una companyia més barata, una tarifa adaptada als seus horaris…).

En el cas de la compravenda, l'ideal és comprovar que no existeixen deutes en el punt de subministrament que puguin recaure sobre el nou titular, sol·licitant una declaració que el certifiqui.

Quan mor el titular d'un contracte, és necessari canviar el nom del rebut de llum presentant un certificat de defunció, podent fer-lo un familiar directe o una persona autoritzada.

Si l'habitatge estarà deshabitat, s'ha de considerar entre contractar la mínima potència possible o donar de baixa el subministrament, amb el cost de l'alta de la llum que suposarà en el futur; de manera similar al procés de donar d'alta l'aigua.

Finalment, també pot existir una separació en la qual un dels dos cònjuges es mantingui en el punt de subministrament, per la qual cosa ha de ser qui sigui responsable. Es presentarà la sentència de divorci que ho acrediti com a usuari de l'habitatge

Com veus, canviar la titularitat de la llum no és complicat i, en el cas dels lloguers, es tracta d’una mesura molt interessant tant per a inquilins com per a propietaris. Si en algun moment necessites ajuda de professionals immobiliaris, compta amb ShBarcelona.

Sobre l'autor

ShBarcelona

ShBarcelona és una agència immobiliària situada a la ciutat comtal de Barcelona que ofereix pisos de lloguer i venda. En el blog et comptem tot el relacionat amb el sector immobiliari, tràmits administratius, esdeveniments i plans a Barcelona.

Deixar un comentari