blog shbarcelona   blog shbarcelona français   blog shbarcelona castellano   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona português   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Empreses i startup

CATALUNYA VOL SER LA PRIMERA SMART REGIÓ D’EUROPA

Escrit per Mercedes

L’Ajuntament de Barcelona engega un projecte per constituir-se en Smart City, i ho fa amb el desplegament d’una plataforma tecnològica que proveirà la Diputació de Barcelona.

A aquest projecte se sumen sis ciutats de grandària mitjana de la província: Mataró, Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedes, Igualada, Manresa i Granollers. D’aquesta forma, les mesures tecnològiques i el programari que desplegarà l’Ajuntament en els pròxims mesos, pretén convertir a la província de Barcelona en la primera Smart Regió d’Europa.

smart cityEl Programari està basat en “Sentilo“, un estàndard de codi obert, ja que segons la Diputació, un organisme públic no pot estar en mans d’una empresa. La ciutat de Barcelona ja va començar a construir la seva pròpia plataforma de Smart City amb el mateix llenguatge, i ara s’espera que tots dos siguin inter-operables.

L’ajuntament de cadascuna d’aquestes ciutats, utilitzarà la plataforma tecnològica segons les seves necessitats i permetrà connectar diferents serveis. Exemples d’això seria l’aplicació d’aparcament que s’usa a Barcelona per pagar amb el smartphone els aparcaments en zones blaves o verdes, les biblioteques de la Diputació o sensors urbans en il·luminació, senyalització o gestió de residus.

L’objectiu és arribar a donar servei als tres-cents onze municipis de la província i que tots ells puguin compartir informació. En definitiva, donar millor servei als ciutadans.

El finançament de la plataforma es cobrirà amb fons de la Unió Europea, però de moment, la Diputació de Barcelona avançarà la part necessària amb recursos propis en una part, completant-se el finançament eventualment amb càrregues sobre les concessionàries dels serveis municipals.

torre agbarEs preveu que els municipis que ho desitgin puguin tenir accés a l’eina a partir de 2016, i més endavant desenvoluparà mòduls de servei i de suport a la presa de decisions i altres qüestions que dependran de l’aparició de noves necessitats i de l’evolució de la mateixa tecnologia.

A ShBarcelona esperem que aquesta iniciativa tingui tot l’èxit i el ressò que mereix.

Valora aquest post

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari