blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Negocis

Multinacionals amb seu a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

Barcelona és una ciutat puntera en el desenvolupament tecnològic, i les grans empreses ho saben. Són moltes les multinacionals que han decidit instal·lar-se a Barcelona o la seva rodalia en els últims anys. Oficines amb lloguers més barats, salaris competitius i la disponibilitat de trobar personal qualificat i amb talent són alguns dels motius pels quals les multinacionals trien la Ciutat Comtal com a seu per a les seves activitats comercials. Però també la seva localització estratègica, les bones comunicacions i la qualitat de vida que ofereix la capital catalana són factors que també tenen en compte les grans empreses. Des de ShBarcelona us parlem sobre algunes de les principals multinacionals amb seu a Barcelona.

Article relcionat: Cooperativa de freelance a Barcelona

Barcelona, una gran ciutat per a les multinacionals

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

A principis d’any Facebook anunciava que s’instal·lava a un dels edificis més emblemàtics de BarcelonaMark Zuckerberg ha decidit que la Torre Agbar és el lloc ideal per al seu centre operatiu destinat a lluitar contra les notícies falses. Actualment compta amb uns 500 treballadors. Al sector dels videojocs també hi ha multinacionals que han posat els seus ulls a Barcelona. King, la gran desenvolupadora de videojocs, ha triat la zona del 22@ per establir la seva seu europea. Aquesta multinacional tecnològica és la creadora de, entre altres jocs, el Candy Crush. Ocuparà 9.000 m² d’un edifici que està construint l’empresa Colonial. A més, la multinacional King serà veïna de Schibsted, el grup noruec propietari d’Infojobs. I parlant de videojocs, el gegant IGG que és el segon desenvolupador de la Xina també ha escollit el sud d’Europa per a la seva seu. Després d’estudiar diverses ciutats han optat per Barcelona com a millor opció per a la seva implantació a territori europeu. A finals d’aquest any ja compten amb 60 persones treballant, però la idea és arribar a les 400. Les grans fires internacionals que se celebren a Barcelona com el Mobile Word Congress, la Smart City Expo o el IOT Solutions World Congress també donen a la capital catalana un gran reconeixement internacional.

Article relacionat: Grans empreses per a fer pràctiques a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge de: Ajuntament del Prat via VisualHunt

La multinacional nord-americana Amazon també ha escollit la rodalia de Barcelona, ​​concretament el Prat de Llobregat per instal·lar el seu centre logístic, el més important del sud d’Europa. Té una superfície de 60.000 m² i compta amb 1.500 treballadors. Aquest gegant tecnològic va tornar a triar la Ciutat Comtal per instal·lar el seu centre d’R+D en intel·ligència artificial. La zona escollida ha estat el 22@ on estan situades altres de les empreses més importants del sector tecnològic. Precisament en aquest mateix districte s’ha instal·lat la multinacional argentina Satellogic, dedicats a la producció de microsatèl·lits d’imatges d’alta resolució, que han escollit Barcelona per la seva multiculturalitat i perquè compta amb una gran concentració de talent. A part de les tecnològiques, també hi ha multinacionals d’altres sectors que han decidit instal·lar-se a Barcelona, com Zurich, una de les empreses asseguradores més importants, el gegant de l’alimentació Nestlé, la farmacèutica Roche o l’alemanya Lidl que s’instal·larà a la plaça de Catalunya, a l’edifici que antigament era la seu del BBVA, que serà el seu centre d’atenció al client i gestió de negoci digital. Molt a prop de Barcelona, ​​a Martorell, el Grup Volkswagen aposta per la planta de Seat per a la fabricació d’alguns dels seus nous models.

Conèixes altres multinacionals importants amb seu a Barcelona?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari