blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Comprar un pis a Barcelona

Comprar un habitatge, d’obra nova o de segona mà?

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per ShBarcelona

Si estàs pensant a invertir en un immoble, pot ser que et preguntis si és millor comprar un habitatge d’obra nova o de segona mà. La realitat és que dependrà de molts factors com per exemple què és el que cerques amb el pressupost disponible que tens. Com qualsevol tipus de decisió, cada opció tindrà els seus pro i contres. Et desglossem tot això a continuació perquè et decideixis per algunes d’aquests habitatges.

Habitatge d’obra nova o de segona mà?

Abans d’entrar en quins avantatges i desavantatges té cadascuna d’elles, és bo aclarir els termes i definicions per a saber de què estem parlant.

Quan ens referim a un pis d’obra nova estem parlant d’un immoble que es compra directament al promotor. És a dir, que no ha tingut prèviament un amo. Si et decideixes per una opció així, serà bo comptar amb l’assessorament d’algun expert per a trobar els millors habitatges d’obra nova a Barcelona. D’aquesta manera, sabràs que la teva inversió en un pis d’aquestes característiques valdrà la pena.

Per l’altre costat, parlar d’un habitatge de segona mà és aquella que prèviament ha tingut algun amo. Aquest pot ser un únic amo anterior o varis. Sigui com sigui, ja es col·loca en la classificació de pisos de segona mà.

Cerques pisos en venda a Barcelona?

Què tenir en compte en comprar un habitatge nou o utilitzat?

Després d’entendre què és un habitatge d’obra nova o de segona mà, toca veure què cal considerar per a prendre una bona elecció. Com imaginaràs, hi ha uns certs avantatges de comprar obra nova com també ho té comprar un pis de segona mà. En termes generals, et recomanem revisar aquests elements per a prendre la millor decisió:

Per a viure de manera immediata o per al futur

Aquesta és una decisió transcendental per a decidir si comprar un habitatge d’obra nova o de segona mà. Generalment els pisos en venda a Barcelona d’obra nova tenen la característica de ser “clau en mà”. Això vol dir que cal esperar que l’obra s’acabi. Aquest termini pot ser d’anys o tenir la sort que quedi algun pis disponible i en pocs mesos estigui llest per a viure.

Si el que cerques és un lloc per a utilitzar de manera immediata, l’obra nova no serà l’opció ideal. Aquí serà millor triar un pis de segona mà on els únics terminis a esperar és la formalització dels contractes i l’acceptació de l’oferta.

Edifici de habitatges

Edifici de habitatges

Ubicació dins de la ciutat

Quan es tria invertir en alguna dels habitatges d’obra nova a Barcelona o de segona mà, generalment es busca una bona ubicació. Tot dependrà de quin sigui l’objectiu de l’immoble. No és el mateix decidir efectuar la compra per a viure un mateix amb la seva família que per a llogar a llarg termini o com a pis vacacional.

Els pisos d’obra nova solen estar als afores de la ciutat. Mentre que els habitatges de segona mà són les que estan més cèntriques. La decisió de quin és l’objectiu de l’immoble a comprar és clau en aquest punt.

Article relacionat: 5 claus per a comprar un pis per a llogar a Barcelona

Materials de l’habitatge

És clar que els materials de l’habitatge d’una obra nova seran diferents als d’un pis de segona mà. En els projectes de “clau en mà” se sol donar l’opció als qui compraran, triar uns certs materials, colors o decoració perquè el pis sigui el més personalitzat possible.

En un habitatge de segona mà no hi ha opció de triar. Evidentment es pot plantejar a futur realitzar una reforma on modificar tots els aspectes que es desitgin però inicialment es comprarà el pis amb els materials triats pels amos actuals.

  • Pisos de lloguer a Barcelona

Instal·lacions energètiques

Segons la nova Llei d’Ordenació de l’Edificació, els pisos en venda que siguin d’obra nova, han de comptar amb elements per a una bona eficiència energètica. Així com garanties d’almenys 10 anys per fallades en l’estructura, 3 anys per defectes en l’habitabilitat o 1 any per defectes propis en l’acabat de l’obra. No obstant això, en habitatges de segona mà no existeix aquesta garantia.

Com veus, comprar un habitatge d’obra nova o segona mà depèn de molts factors. Si necessites ajuda per a trobar el millor immoble a Barcelona, en ShBarcelona som experts a la ciutat comtal i podem ajudar-te.

Sobre l'autor

ShBarcelona

ShBarcelona és una agència immobiliària situada a la ciutat comtal de Barcelona que ofereix pisos de lloguer i venda. En el blog et comptem tot el relacionat amb el sector immobiliari, tràmits administratius, esdeveniments i plans a Barcelona.

Deixar un comentari