blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Mercat immobiliari

5 claus per comprar un pis per llogar a Barcelona

barcelona comprar un pis per llogar

El mercat immobiliari és un vell conegut per als grans i petits inversors. Comprar un pis per llogar és una alternativa que està guanyant terreny en la cultura econòmica.

Cada vegada més, la tendència de compra d’habitatge està canviant. Ja no es compra tant per a viure, si no que va en augment contractar una hipoteca d’una casa per a llogar-la i així poder obtenir uns beneficis a llarg termini i de forma continuada.

Si continues llegint aquest article coneixeràs les 5 claus que has de tenir en compte si estàs pensant a comprar un pis per llogar-lo.

  • gestió pis per mesos barcelona

 

1. Invertir en habitatge per a llogar és rendible?

La primera pregunta que es fa qualsevol persona que desitja invertir en immobiliari és lògica: puc obtenir rendibilitat de comprar un pis per a llogar?

Segons les dades del Banc d’Espanya, el primer trimestre de 2020 la rendibilitat de l’habitatge es va saldar amb una mitjana del 6,9%, bastant per sota dels 10,7% del mateix període del 2019. Això sí, aquesta rendibilitat és molt difícil de trobar en altres productes financers, ja que no són tan sòlids com el maó.

Així mateix, malgrat aquesta caiguda provinent per la crisi del Coronavirus, comprar habitatge com a inversió continua sent una excel·lent alternativa a causa de l’estable rendibilitat que genera el mercat de lloguer.

comprar pis per llogar

Foto via Unsplash

2. Es pot demanar una hipoteca per a llogar?

Una vegada que fixem la compra de pisos com una inversió amb rendibilitat alta i segura, arriba el moment de preguntar-se: pagar al complet o sol·licitar una hipoteca?

Si el teu perfil és d’inversor amb capacitat líquida per a comprar un habitatge complet, endavant. Ara bé, si ets un petit/a inversor, que sàpigues que pots sol·licitar un crèdit hipotecari per a comprar un habitatge que llogues.

D’aquesta manera, mentre d’una banda estaràs retornant al banc el crèdit, d’altra banda rebràs cada mes la renda que pagui el teu inquilí/a. A més, pots anar realitzant ajustos de preu a mesura que signis cada nou contracte.

Aquesta tendència dins del sector de Real Estigues va en augment. Cada vegada existeixen més persones amb la intenció de comprar el seu primer habitatge per a llogar-la després. Fins i tot vivint com a inquilí en un altre pis mentre es lloga l’immoble que té en propietat.

Dins del mercat del lloguer existeixen altres opcions més enllà del lloguer de llarga estada. També pots dedicar el teu habitatge al lloguer de temporada o beé turístic, sempre i quan tinguis llicència per a això a Barcelona.

📌 És recomanable que la hipoteca del pis nou no superi el 40% del teu salari brut al mes, davant el dubte, sempre consulta amb un professional

Article recomanat: Quant has d’estalviar per a comprar un pis a Barcelona?

invertir en pis per llogar

Foto via Unsplash

Confia en els nostres professionals de compra

3. Avantatges i inconvenients d’invertir en habitatge per a llogar

Si has arribat fins aquí és perquè continues pensant que és una bona idea comprar pis per llogar al 2021. Per això, et presentem una llista d’arguments a favor i en contra perquè t’acabis de decidir:

A favor:

  • L’habitatge és una inversió fàcil d’entendre per a qualsevol perfil d’inversor. Qui més qui menys ha tingut contacte amb el sector immobiliari llogant o comprant un pis.
  • L’estabilitat de la rendibilitat de la inversió. Com hem comentat abans, existeixen pocs productes financers que ofereixin una rendibilitat estable a llarg termini
  • Si es lloga per a contractes de llarga durada es pot deduir fins a un 60% sobre el total de la renda generada

En contra:

  • La inversió inicial és alta, a més de contreure un crèdit hipotecari de diversos anys d’ara endavant
  • En dependre del lloguer, existeixen riscos d’impagament, retards o okupes en el pis (en cas de quedar-se buit)
  • Necessites temps extra per a gestionar el lloguer (buscar inquilins, arreglar avaries, contractar assegurances, reunions de veïns, legislació canviant)

 A ShBarcelona coneixem les problemàtiques i oferim solucions a mesura per a cada propietari. Si desitges gaudir de tots els avantatges i oblidar-te dels problemes que comporta dedicar-se al negoci del lloguer, pots confiar en la nostra empresa de serveis immobiliaris.

pis barcelona comprar un pis per llogar

Foto via Unsplash

4. On comprar un pis per a invertir en lloguer a Barcelona?

Després de saber que val la pena comprar pis per a llogar, ara cal esbrinar on cal comprar el nou habitatge.

Si estàs interessat a adquirir un habitatge per a invertir en lloguer a Barcelona, una opció guanyadora sempre són els districtes de L’Eixample o de Gràcia. Ja que, al cap i a l’últim, són els més sol·licitats pels inquilins de temporada que vénen a la Ciutat Comtal.

A ShBarcelona som especialistes en el lloguer de pisos per mesos a Barcelona, una opció perfecta per a garantir una alta rendibilitat del teu immoble dedicat al lloguer.

Ja que, generalment, un pis destinat a l’arrendament de temporada obté més rendiment que un dedicat als contractes anuals de llarga durada.

Els contractes mensuals solen ser més rendibles perquè al llarg d’un any se signen més contractes i amb perfils d’alt nivell adquisitiu, com són estudiants de màster o treballadors que vénen a treballar a la ciutat.

comprar un pis per llogar a barcelona

Foto via Unsplash

5. Existeix l’habitatge perfecte per a invertir per a llogar?

Aquesta és la pregunta del milió. Al cap i a la fi, si tens clar que en aquest pis no viuràs, no fa falta que busquis el pis ideal on tu et vegis vivint.

Ara bé, això no implica que busquis un pis incòmode o no tan bonic, pensa que la vida dóna moltes voltes i pot ser que acabis vivint en aquest immoble. Però no ens descentrem, la idea principal és comprar per a llogar, així que cal pensar en la rendibilitat econòmica abans que una llar per a la teva família.

Segons les nostres pròpies dades, els pisos a Barcelona més preferits pels inquilins de temporada són els que compleixen les següents condicions:

  • Habitatges de 2 habitacions
  • Situades en L’Esquerra o La Dreta de l’Eixample

Aquest tipus d’immobles són els més sol·licitats, tant pels estudiants de Màster i postgrau que vénen a Barcelona, com pels expats que arriben per a treballar, o bé la resta d’inquilins que procedeixen per diversos motius durant un període menor d’11 mesos.

Vols oferir el teu pis per a lloguer mensual?

En conclusió, comprar un pis per a llogar és una excel·lent oportunitat si el teu pla és comptar amb un immoble on tens pensat no anar a viure, però comptar amb un ingrés fix mes a mes.

A més, malgrat la caiguda de preus arran de la crisi del Coronavirus, invertir en el sector immobiliari del lloguer continua sent una garantia de seguretat i estabilitat en el futur.

Ja t’has decidit per la compra d’un pis per a llogar-lo després? Deixa la teva experiència o dubtes en els comentaris

Fonts:

Sobre l'autor

Mireia Garcia Sans

Deixar un comentari