blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Comprar un pis a Barcelona

Hipoteca fixa o variable: quina és millor per a tu?

casa hipotecada a Barcelona
Escrit per ShBarcelona

A l’hora de comprar un pis finançat, cal triar si es vol una hipoteca fixa o variable. Això definirà el tipus d’interès a pagar i la quota mensual que quedarà en cadascun dels casos. Si encara tens dubtes sobre aquest tema, t’expliquem com és cadascuna d’elles perquè prenguis la millor decisió.

Diferència entre hipoteca fixa i hipoteca variable

Amb la finalitat de conèixer quina és la millor hipoteca 2022 per a tu, cal establir en primer lloc què significa cadascuna d’elles:

Hipoteca fixa

La hipoteca fixa es refereix a tenir un interès que serà el mateix durant tot el termini que duri l’acord. És ideal per a aquelles persones que prefereixen tenir una certa estabilitat en les seves quotes al saber el que pagaran tots els mesos.

Hipoteca variable

La hipoteca variable està relacionada amb l’Euribor. Això vol dir que si existeix alguna pujada o baixada d’aquest, és allí quan la quota a pagar es redueix o augmenta. Com és imprevisible, cal considerar que serà difícil establir una quantitat fixa de la hipoteca a pagar. Durant aquest 2022 s’espera que estigui en un àmbit de pujada, amb el que les hipoteques variables segurament seran més altes.

Troba habitatges en venda a Barcelona ara

Motius per a triar una hipoteca fixa

Ara que saps la diferència entre cadascuna d’elles, arriba el moment de prendre una decisió. Per als qui es veuen millor amb una hipoteca fixa, alguns dels motius que poden portar-te a aquesta decisió són:

  • Voler pagar sempre la mateixa quota.
  • No dependre d’índexs o qüestions externes.
  • Preferir pagar una mica més els primers anys, però que sigui estable.
  • Tenir un sou fix i poder organitzar la teva economia domèstica.
  • Voler uns terminis més llargs per a pagar la teva hipoteca.
  • Preferir menys comissions associades al teu préstec.

És normal que se’t faci una mica complicat prendre la decisió. Tenir l’assessorament de professionals del sector immobiliari serà imprescindible a l’hora de triar l’habitatge i també sobre quina és la millor hipoteca 2022 per a tu.

firma d'hipoteca

Foto vía Pexels

Motius per a triar una hipoteca variable

Per l’altre costat, tenim els qui prefereixen ser més arriscats i apostar per una hipoteca de tipus variable. Aquesta opció serà perfecta per als qui volen:

  • Pagar menys a curt termini.
  • No els importa que la seva quota variï mes a mes a la pujada o baixada.
  • Compten amb menys amortització anticipada.
  • Millors opcions i promocions, a causa de les accions comercials dels bancs.
  • Major termini per a la devolució dels diners.

Com veus, en la hipoteca variable hi ha altres factors que juguen a favor o en alguns casos en contra segons la circumstància. Es tracta d’analitzar el teu cas particular per a veure si aquestes condicions són les indicades.

Article relacionat: Requisits dels bancs per concedir una hipoteca

Quins altres factors analitzar per a triar la millor hipoteca 2022?

Existeixen tres factors que si s’analitzen amb molta cura et donaran informació concreta per a decidir si vols una hipoteca fixa o variable:

Tipus d’interès

Serà el que determinarà quant més pagaràs dels diners que sol·licites al banc. Com indiquem, en una hipoteca fixa, l’interès serà sempre el mateix. Mentre que en una hipoteca variable l’interès es compon de dues parts: el diferencial fix i l’índex de referència, o el que es coneix com a Euríbor.

Sabent tot això, els bancs prefereixen les hipoteques variables, per la qual cosa col·loquen interessos més alts en les hipoteques fixes. Si vols una hipoteca d’interès fix, analitza quin banc t’ofereix l’interès més baix. Consulta amb professionals del sector immobiliari perquè et guiïn en l’elecció.

  • Pisos de lloguer a Barcelona

Quota a pagar

Si et decideixes per una hipoteca fixa, la quota a pagar no es mourà. A més, els terminis són una mica més curts, per la qual cosa tindràs menys quotes.

En una hipoteca variable s’admeten més quotes per a fer front a la devolució dels diners. Això permet que la persona pagui una mica menys mensualment, considerant les modificacions que es tindran per l’Euribor.

T’ajudem a trobar el millor pis de compra a Barcelona!

Terminis de la devolució

Per a les hipoteques fixes, els bancs donen menys temps de devolució, una cosa diferent de la qual succeeix en les hipoteques variables. Sobre la base d’això, es tractarà llavors de veure què és el que compensa més segons els teus objectius.

En definitiva, la decisió final de si triar una hipoteca fixa o variable és summament transcendental a l’hora de comprar un pis. Analitza molt bé cadascun dels punts esmentats. I recorda, que en ShBarcelona som experts i podem ajudar-te a trobar la millor solució.

Sobre l'autor

ShBarcelona

ShBarcelona és una agència immobiliària situada a la ciutat comtal de Barcelona que ofereix pisos de lloguer i venda. En el blog et comptem tot el relacionat amb el sector immobiliari, tràmits administratius, esdeveniments i plans a Barcelona.

Deixar un comentari