blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Empreses i startup

Cooperativa de freelance a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Elia

Cada cop hi ha més persones que decideixen intentar muntar-se el seu negoci per ells mateixos o desenvolupar la seva carrera professional de forma autònoma i independent. La crisi ha fet que molts treballadors s’hagin de buscar la vida i provar noves formes de guanyar diners, per això, s’han donat moltes altes a Hisenda per poder estar legalment cotitzant com a autònom a la Seguretat Social. Però, tot i les ajudes que dóna el govern, el cert és que la quota d’autònoms d’Espanya és una de les més altes de tot Europa i si no tens ingressos suficients, no et surt a compte. Per això han aparegut  cooperatives de freelance a Barcelona que donen resposta a aquesta situació. Vols saber-ne més? Llavors segueix llegint aquest article de ShBarcelona on t’ho expliquem tot sobre ser autònom a la ciutat de Barcelona.

Article relacionat: Invertir a Barcelona

Facturar sense ser autònom

 

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

El funcionament de les cooperatives d’autònoms és molt senzill: aquest òrgan s’encarrega d’emetre les teves factures al seu nom i a tu et té donat d’alta com si fossis un empleat de la cooperativa. Per tant, tu hauràs de pagar una quota mensual a aquesta entitat que pot ser fixe o, el més habitual, variable depenent dels ingressos que generis. Així doncs, els avantatges fiscals que tens són variats. Primerament, no hauràs d’estar donat d’alta com a autònom perquè la factura estarà a nom de la cooperativa en qüestió (per tant, cada mes t’estalvies uns 280€ que és la quota estàndard).

Tens dret a atur perquè amb cada factura que emets has de pagar una part de IRPF, atur y Seguretat Social, igual que es paga quan cobres una nòmina. El règim en el qual estaràs donat d’alta a Hisenda és el de treballar per compte aliena, com si estiguessis contractat per la cooperativa.

Tan sols hauràs de pagar un % dels teus ingressos cada mes per poder ser soci de la cooperativa i beneficiar-te d’aquests avantatges.

Cooperatives d’autònoms

 

SmartCooper

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

A Barcelona existeixen diverses cooperatives que són legals, o almenys alegales, és a dir, que no són il·legals posat que la legislació no concreta la seva veritable situació jurídica. Una d’elles és Smartcooper que t’assegura total seguretat afirmant que fins i tot s’encarreguen de la teva declaració de la renda. Com a soci d’aquesta cooperativa has d’aportar 40 euros al mes, més pagar el 2% de cada factura i 50 euros al mes per participar en ella. Això sí, prometen que recuperaràs els teus diners amb les bonificacions i t’asseguren que aquestes seran ofertes conformi més socis aconsegueixis.

Article relacionat: 5 negocis d’ èxit a Barcelona i Espanya

 Freelance SCM

Aquesta cooperativa d’autònoms de Barcelona, Freelance SCM, t’exigeix la mateixa comissió però solament 6 euros de quota mensual si estàs en actiu. En canvi et demanen 20 euros per despeses d’inscripció i altres 80 per la teva participació.

Ens recomanes cap altre cooperativa freelance de Barcelona?

Sobre l'autor

Elia

Filòloga hispànica i apassionada de les lletres. M'agrada el teatre (molt), la literatura (més encara) i la cultura. He unit la meva passió per les arts creant una companyia de teatre anomenada LetrasConVoz i un web de temàtica cultural.

Comentari

  • Hola Elia!
    Sóc Jordi Rueda, i represento una nova cooperativa de facturació CTF (Cooperativa de Treball Freelance), estem situats a Terrassa i estem treballant des del Maig d’aquest mateix any 2016.
    La nostra cooperativa està fundada per tècnics audiovisuals, i no per cap gestoria, la qual cosa ens fa saber de primera mà les necessitats dels nostres socis.
    Per ser soci són 100 € d’alta (20 € de despeses de gestió i 80 € d’aportació, que aquest es retornen quan el soci es doni de baixa) i la nostra comissió és només del 5%.

    Per més informació: http://www.cooperativafreelance.com/nosotros i la nostra pàgina de Facebook https://www.facebook.com/cooperativafreelancectf/?fref=ts

Deixar un comentari