blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Festes tradicionals

Corpus Christi a Sitges

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

A Catalunya i en general a Espanya, se celebren diverses festes tradicionals de caràcter religiós. Una de les més importants és el Corpus Christi, que se celebra a diverses ciutats del país. Des de ShBarcelona et volem explicar com es viu aquesta festivitat catòlica a Sitges, un dels municipis costaners més bonics de la província.

Article relacionat: Dia del Corpus a Barcelona

La Festa del Corpus Christi

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge de: calafellvalo via VisualHunt

Com cada any, a Sitges se celebra la festa del Corpus Christi adornant els carrers amb catifes florals. Declarada Festa d’Interès Turístic Nacional, atrau gran nombre de visitants que es desplacen a aquesta ciutat, a només 35 quilòmetres de Barcelona, per contemplar aquest espectacle primaveral d’olor i color. Les catifes de flors són fetes de moltes varietats, però sobretot, de clavells de tots colors: se’n fan servir aproximadament uns 360.000, i l’aroma s’escampa per tota la població. La base es fa de gespa, escorça d’arbres, clofolla d’arròs, i fins i tot cafè, entre d’altres. Amb tot això els mateixos veïns elaboren preciosos dissenys, cada any diferents. Aquesta festivitat, una de les més importants de l’Església Catòlica, se celebra el següent dijous al vuitè diumenge després del Diumenge de Resurrecció, és a dir, 60 dies després del Diumenge de Resurrecció. Té els seus orígens l’any 1263, quan un capellà de la població italiana de Bolsena es disposava a donar la comunió, i en partir l’hòstia consagrada en va brollar sang. Per aquest miracle, l’any 1264 el Papa Urbà IV instaura per a tota la cristiandat la celebració del Corpus, i des de llavors en aquesta festa  tradicional s’exhibeix el Cos de Crist en processons multitudinàries.

Article relacionat: Els pobles més macos de la Costa Brava

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge de: calafellvalo via VisualHunt

Ens explica la tradició que allà pel 1887 un pintor barceloní, Arcadi Mas, va pintar un quadre anomenat “La Processó del Corpus a Sitges“, en el qual apareixien els carrers coberts de pètals de flors, però en realitat, no va ser fins a 1952 quan l’Oficina de Foment del Turisme de Sitges, va organitzar el tradicional concurs de catifes florals. El moment més esperat de la festa: el mateix dia del Corpus, un jurat premiarà les millors obres, davant l’expectació del veïnat i la gentada que acut a la festa. Posteriorment, la processó del Santíssim Sagrament passarà sobre aquestes obres d’art, i es farà una ofrena a Nostra Senyora del Vinyet. Els actes religiosos es concentren a la Plaça de Cap de Vila, on cada any una entitat sitgetana diferent és la que es fa càrrec de l’ornamentació del terra. Alhora, a la preciosa Sitges se celebra la Mostra Floral de Clavells, als jardins de l’Hort de Ca Falç. Tanmateix podrem veure una Mostra de Bonsais, i un concurs d’ornamentació floral de Façanes i Balconades. Tot això es complementa amb les desfilades dels Gegants de la Vila, L’Ou com balla o el Pregó del clavell. L’hostaleria també es fa ressò del tema, i podem tastar als restaurants els Menús Florals, o bé si ens agrada la nit, començar la vetllada amb un Còctel de Clavells als llocs de copes. T’animem a, que els dies de la seva celebració, enguany del 21 al 29 de juny propvinent, no et perdis aquest magnífic espectacle de devoció i plàstica, a un dels pobles de costa més visitades a prop de Barcelona.

Com ha sigut la teva experiència a la festivitat del Corpus Christi a Sitges?

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari