blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Festes tradicionals

Calendari de festes a Catalunya 2015

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

Hi ha poques coses més desagradables que matinar un dia per anar a treballar i trobar-te que és festiu, o bé comptar a anar a comprar i trobar-te amb tot tancat i el rebost buit. Si has vingut fa poc a Catalunya o estàs a punt d’arribar-hi, aquesta informació et serà útil per programar la teva agenda i evitar que et passin aquest tipus de coses. És per això que a ShBarcelona hem optat per informarte sobre les festes de Catalunya aquest 2015. No t’ ho perdis!.

Article relacionat: Festes majors del Raval

Festes d’àmbit estatal

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

L’any 2015 compta amb 8 dies de festa comuns a tot l’Estat que són festius a totes les comunitats autònomes. L’1 de gener és any nou, el 6 de gener és l’Epifania del Nostre Senyor, el 3 d’abril és divendres Sant, l’1 de Maig és la festa del treballador, el 15 d’agost és l’Assumpció de la Mare de Déu, el 12 d’octubre la Festa Nacional d’Espanya, el 8 de desembre la Immaculada Concepció i per últim el 25 de desembre és la Nativitat del Nostre Senyor, o sigui Nadal. Aquestes 8 dates són els festius comuns a tot el país. A continuació veurem els altres festius a Catalunya.

Sense ponts llargs

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

El 2015 no inclou com a festa nacional ni l’1 de Novembre (Tots Sants) ni el 6 de Desembre (Dia de la Constitució) per caure tots dos en diumenge. Aquestes festes es traslladaran al dilluns següent a moltes comunitats autònomes.

Fa uns anys va sorgir el debat sobre la necessitat d’evitar els macro-ponts. Govern, Patronal i Sindicats van decidir asseure’s a solucionar el tema fent canvis legislatius, per poder moure de dia determinats festius que cauen entre setmana, amb la finalitat d’evitar aquesta pèrdua de dies laborables.

Els tres dies que van decidir que podien ser susceptibles de canviar-se són el 15 d’agost (Assumpció de la Mare de Déu), l’1 de Novembre (Dia de Tots Sants) i el 6 de Desembre (Dia de la Constitució), encara que aquest any no hi ha hagut cap canvi, en caure en dissabte o diumenge.

Article relacionat: Història de les Festes de Gràcia

Festes Catalanes

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

A totes aquestes cal sumar les festes que celebra Catalunya de caràcter autonòmic. Amb elles la nostra comunitat es converteix en la que té més festius. Aquests dies festius catalans són el dilluns de Pasqua, que se celebrarà el dia 6 d’abril, Sant Joan, el 24 de juny, l’11 de setembre, que és una de les dates més importants per al poble català, ja que és la Festa Nacional de Catalunya, també coneguda com a La Diada, i Sant Esteve, el dia 26 de desembre. Aquestes són totes les festes d’aquest any 2015 per a la Comunitat Autònoma de Catalunya. No t’oblidis d’apuntar-t’ho a l’agenda per a evitar-te inconvenients i gaudeix dels dies festius dels qual disposem.

Ja saps el que faràs aquests dies de festa? No oblidis explicar-nos les teves experiències als comentaris!

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari