blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Visitar

Els pobles més macos de la Costa Brava

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Estibaliz

A tan sols una hora i mitja de Barcelona, direcció nord, hi ha la Costa Brava, que alberga algunes de les millors platges i cales de tota la Península Ibèrica. Si estàs passant les vacances o una temporada a Barcelona, és imprescindible que facis una escapada per conèixer els pobles de l’Empordà, els seus paisatges i la seva història.

Des de ShBarcelona volem donar a conèixer els pobles més macos de la Costa Brava per tal et facis una idea del que hi trobaràs.

Article relacionat: Gossos a les platges de Barcelona

Les millors platges i pobles de la Costa Brava

A Platja d’Aro, que rep estiuejants tant de Barcelona com de Girona, hi trobaràs extenses platges de sorra similars a les de la costa de Barcelona. En aquesta localitat, també hi trobaràs diversió a l’estiu, ja que compta amb diversos bars i discoteques, molt animats en l’ època estiuenca a Catalunya.

Imatge d'una cala a la posta de sol a la Costa Brava

Imatge via Unsplash

Si segueixes pujant per la costa, et trobaràs Palamós, que té cales i platges extenses i posseeix un aspecte encantador de poble pesquer, però amb algun gran edifici que li treu una mica d’encant. Si hi vas a l’estiu, et recomanem la imprescindible Cala Castell i, des d’allà, Cala Corb, Cala Estreta i S’Alguer, ideals per a un día de relax.

Segueix pujant, fins que et trobis amb les localitats de Llafranc i Calella de Palafrugell, dos pobles de pescadors dignes d’una passejada nocturna per a gaudir, per exemple, d’un concert d’havaneres o d’un sopar a la llum de la lluna. També és molt recomanable (a Llafranc) pujar al Far de Sant Sebastià per a gaudir d’estupendes vistes o visitar el Jardí Botànic de Cap Roig. Aquests llocs encara es resisteixen al turisme massificat i a l’especulació immobiliària, i es troben plens de petites cales per a gaudir del Mediterrani. Precisament, a Llafranc, Joan Manuel Serrat va compondre la cançó “Mediterrani”. Un lloc perfecte per a aconseguir fotos increíbles de la costa catalana.

Article relacionat: Les platges barcelonines ja són a punt!

Des d’aquí, us podeu traslladar fins a l’Estartit i l’Escala, dues localitats molt turístiques a la seva zona de costa, però amb uns cascs antics encantadors. En aquests dos llogarets hi podràs realitzar diverses activitats aquàtiques, com submarinisme a les Illes Medes, i realitzar turisme gastronòmic en els seus nombrosos restaurants, que serveixen les millors paelles, marisc i peixos de la costa catalana. Molt a prop, es poden visitar les ruïnes greco-romanes d’Empúries, uns dels vestigis del pas d’aquestes civilitzacions pel nostre país més ben conservades.

Caseta blanca a Cadaquès

Imatge via Unsplash

Definitivament, el seu aïllament a la zona més septentrional de la Península fa que Cadaqués sigui un refugi perfecte per a artistes o amants de la solitud. Aquest poble místic va acollir a Salvador Dalí i en ell, encara hi pots visitar la casa on vivia l’artista. Si arribes fins aquí, t’adonaràs que la Costa Brava és una de les zones més maravelloses de Catalunya.

Arribant gairebé a França, et trobaràs la localitat de Roses, amb l’impressionant Golf que porta el mateix nom. No és el poble més bonic de la Costa Brava, però sí que concentra moltes infraestructures per al turisme i una llarga platja de sorra, a part d’un gran nombre de cales entre les que destaquen Canyelles Petites, l’Almadrava, Cap Norfeu, Punta Falconera, Jóncols i Montjoi.

Si coneixes la Costa Brava i vols compartir alguna cosa, deixa’ns el teu comentari!

Sobre l'autor

Estibaliz

Estibaliz és una illenca resident a Barcelona. Mestra en educació infantil i primària, especialista en llengua estrangera.

Deixar un comentari