blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
El que convé saber

Donació de roba a Barcelona

Sabates i roba disposada sobre un llit
Escrit per Xavi Maldonado

Moltes vegades tenim roba que no fem servir i no sabem què fer-ne amb ella. En aquesta societat tan consumista, comprem pels ulls i després, quan arribem a casa, ens adonem que alguna cosa no ens queda tan bé o, simplement, no és el nostre estil.

Així que, sense adonar-nos, ens veiem amb l’armari ple de faldilles, pantalons, jaquetes, samarretes o sabates que no ens posarem mai. Per tant una opció és donar la roba a algú que de veritat vagi a usar-la, que la necessiti.

Aquest acte tan generós de vegades es complica perquè no sabem on podem dirigir-nos per donar roba. Així que si vius a Barcelona, des de ShBarcelona ens hem proposat ajudar-vos perquè sapigueu com donar roba a la Ciutat Comtal.

Article relacionat: Roba a pes a Barcelona

Barcelona i la pobresa

Diversos pantalons doblegats de diversos colors

Imatge via Pixabay

Des que va començar la crisi econòmica l’any 2008, la desigualtat a l’àrea metropolitana de Barcelona no ha parat de créixer.

Als barris més rics, com Pedralbes, Sant Gervasi, les Corts, Gràcia o l’Eixample creix la renda per càpita, mentre que en els més desfavorits, com Nou Barris, Ciutat Vella o del Carmel, baixa.

Això, unit a l’augment de la pobresa extrema a la capital catalana fa que creixi la quantitat de persones sense llar que només poden dependre dels albergs socials per sobreviure.

Serveis Socials, Càritas, Creu Roja i altres ONG que s’encarreguen d’ajudar els col·lectius més vulnerables cada vegada necessiten més recursos per solucionar necessitats bàsiques d’un nombre creixent de famílies a la nostra ciutat.

Una d’aquestes necessitats és la roba, peces i calçat per a totes les edats. La roba que es dóna ha d’estar en bones condicions, neta, doblegada i guardada en bosses. A continuació us informem de les diferents maneres disponibles per donar roba a Barcelona.

Article relacionat: Per Nadal, regala solidaritat

Jerseis de diversos colors

Imatge via Pixabay

Contenidors de roba HUMANA a Barcelona són uns contenidors especials, distribuïts per diferents punts de la ciutat, en els quals podràs dipositar la roba que vulguis donar. També pots donar-directament a les 16 botigues HUMANA de Barcelona.

Les entitats religioses col·laboren amb els Serveis Socials per a la recollida de roba i altres productes de primera necessitat. Càritas en un exemple d’això, podent dirigir-te a diferents punts per lliurar la roba que ja no necessites.

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa un projecte anomenat «Projecte Roba Amiga» en què pots donar la teva roba a través de diverses vies.

Pots fer-ho mitjançant els diferents contenidors que s’han instal·lat per la ciutat de Barcelona, les localitzacions pots veure aquí, o bé mitjançant un servei de recollida a domicili gratuït del qual pots informar-te aquí.

Per al servei de recollida a domicili cal que es lliurin com a mínim dues o tres bosses de roba d’uns 15 quilos aproximadament, neta, doblegada i correctament guardada en aquestes borses.

Coneixes altres maneres de contribuir a la donació de roba a Barcelona?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari