blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Barcelona amb nens

Els millors barris de Barcelona per viure amb nens

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Estibaliz

De tota la vida, el propòsit vital de molts és trobar parella i formar una família, el que implica haver de buscar l’habitatge perfecte al lloc més adequat i segur per criar els fills.

En aquest article de ShBarcelona, el nostre objectiu és orientar, de forma totalment objectiva, sobre quins són els millors barris de Barcelona per viure amb nens, doncs una mudança a un nou habitatge (tant si és de lloguer com de compra) i un canvi de zona de residència, no s’hauria de prendre a la lleugera.

Article relacionat: Què fer si em vull mudar a Barcelona

Els districtes i els seus barris

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

El municipi de Barcelona es divideix administrativament en 10 districtes, que a la vegada, es subdivideixen en un total de 73 barris. Busques el barri ideal per viure a Barcelona amb nens?

Segurament, a priori sembla molt difícil prendre aquesta decisió tenint en compte la gran quantitat de barris que hi ha, però per això cal tenir en compte tots els avantatges i desavantatges de cada un, així com un conjunt de característiques (habitatges, preus, serveis, transport, etc.) que complementades entre si faran que pugueu triar, amb més o menys fortuna, el lloc on assentar-vos.

No obstant això, pràcticament tots els barris de la capital catalana compten amb els equipaments i serveis necessaris per a poder viure-hi còmodament.

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Quan es tracta de decidir quins són els millors barris d’una ciutat per residir, senzilla i òbviament, el primer que ens ve al cap és la “zona alta”, és a dir, els barris més afavorits; però la comesa d’aquest article no és convèncer-los de viure en les millors zones de Barcelona.

Al cap i a la fi, si posem a la balança tots els pros i els contres, en aquest cas pesen més els contres, convertint-los en territoris menys apropiats que altres per assentar-se amb els més petits de la casa.

Així doncs, Les Corts i Sarrià-Sant Gervasi, excel·lents i meravellosos districtes, no entren en el nostre rànquing dels millors barris de Barcelona per viure amb nens, ja que en aquest cas busquem zones que, en general, agradin i convencin a famílies de tot tipus i de totes les classes socials per les seves comoditats essencials per al dia a dia: amb habitatges de tot tipus (gran/petits, nous/antics, econòmics/costosos), amb gran quantitat de comerços i serveis, així com àmplies xarxes de transports públics; qualitats que no compleixen al 100% els barris de la “zona alta”.

Els barris més recomanables de Barcelona per viure amb nens

vivir-con-niños-barcelona

Imatge via Pixabay

El cèntric districte de l’Eixample és idoni per a que els nens visquin i creixin feliços amb el que els envolta, ja que es caracteritza per ser una zona amb un ambient familiar i proper. Es divideix en 6 barris: La Nova Esquerra de l’Eixample, l’Antiga Esquerra de l’Eixample, Sant Antoni, la Dreta de l’Eixample, la Sagrada Família i El Fort Pienc, tots ells, bons per residir amb nens, sense excepció.

Article relacionat: Quant costa l’escola bressol a Barcelona

Aquesta particularitat no es compleix en els altres districtes de Barcelona, que inclouen alguns barris menys apropiats per a viure amb els petits, encara que la resta, dins el mateix districte, siguin excel·lents. Segur que si els vostres fills poguessin triar per vosaltres, optarien per viure en qualsevol dels barris que conformen el districte de l’Eixample.

¿Recomaneu algun altre barri perfecte per formar una família?

Sobre l'autor

Estibaliz

Estibaliz és una illenca resident a Barcelona. Mestra en educació infantil i primària, especialista en llengua estrangera.

Deixar un comentari