blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Quin barri triar a Barcelona

Els millors barris de Barcelona per viure

Imatge d'un dels barris més populars de Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

Barcelona, en ser una ciutat innovadora, cosmopolita i plena d’oportunitats, s’ha convertit en un dels destins preferits per a viure-hi. Són milers els joves que volen cursar els seus estudis a la capital catalana per la seva àmplia oferta d’universitats i vénen amb un lloguer de temporada; emprenedors que veuen en Barcelona la ciutat perfecta per obrir el seu propi negoci, i moltes les famílies que volen assentar-se per viure amb totes les comoditats i serveis que la ciutat ofereix.

Però, acabes d’arribar i encara no saps a quin barri mudar-te? Des de ShBarcelona et descrivim els millors barris de Barcelona per a viure-hi.

Article relacionat: Els millors barris de Barcelona per viure amb nens

Les millors zones de Barcelona per viure

Des de l’any 1984, la Ciutat Comtal es divideix administrativament en deu districtes, que al seu torn se subdivideixen en un total de 73 barris, cadascun d’ells molt diferents entre si, i amb les seves pròpies particularitats que els distingeixen; n’hi ha cèntrics, estudiantils, de platja, de vilatans, exclusius, etc.

Abans de seguir llegint i per començar a situar-te, pots consultar el mapa oficial dels barris de Barcelona. Comencem doncs, centrant-nos en els districtes més selectes i exclusius de Barcelona, és a dir, els de la “zona alta”, situats a les zones perifèriques; que en definitiva, comprenen els millors barris de Barcelona per viure, tot i que també, els més cars.

Districte de Les Corts (3 barris)

Parc a la zona de Les Corts

Imatge via Pixabay

El barri de Les Corts Era un antic municipi que es va agregar a Barcelona, ​​convertint-se en un barri residencial de classe mitjana. Exerceix de pont entre la tranquil·litat de l’exclusiva “zona alta” i el bullici del barri obrer de Sants.

Compta amb la presència del petit comerç de barri i l’eix comercial es troba, sobretot, a l’Avinguda Diagonal (amb el centre comercial l’Illa com a principal atractiu). Pel que fa a l’habitatge, predominen els grans blocs de pisos de qualitat mitjana / mitjana-alta.

La Maternitat i Sant Ramon es tracta d’un barri situat a la zona perifèrica esquerra de la ciutat (entre el municipi de l’Hospitalet de Llobregat i Pedralbes), i és el resultat de l’expansió de les Corts cap al costat de Llobregat.

Per la seva ubicació, és una porta d’entrada a la ciutat, tant per la Diagonal, com pel carrer Collblanc. És un barri molt conegut per ser un dels nuclis d’activitat universitària i també per albergar el conegut estadi del Futbol Club Barcelona, al Camp Nou.

Els eixos comercials es troben a l’Avinguda Madrid i a la carretera de Collblanc, encara que comprèn altres àrees amb grans equipaments esportius, universitaris i sanitaris.

Pedralbes és una de les zones residencials més selectes i exclusives de Barcelona, i per tant, de les més cares. Qui no ha sentit parlar de Pedralbes? Ocupa la zona perifèrica occidental de la ciutat, des de la serra, fins a la zona més urbana de la Diagonal.

També es caracteritza per ser una de les zones més reposades i aïllades del soroll, amb carrers arbrats i molt tranquil·les. Els seus principals vies són l’Avinguda Pedralbes i l’Avinguda d’Esplugues, encara que en general, és un barri amb pocs comerços i molt dispersos; la majoria, concentrats al carrer Doctor Ferran.

A la part més alta de Pedralbes és on es troben les grans i luxoses cases i mansions en finques enjardinades per als més afortunats; a la part baixa, hi ha pisos d’alt standing en blocs aïllats i envoltats de zones comunitàries privades. Per descomptat, és habitat per la classe més alta de la ciutat.

Article relacionat: Les zones de Barcelona amb els lloguers més baixos per viure

Districte de Sarrià-Sant Gervasi (6 barris)

L'antena de la Serra de Collserola

Imatge via Pixabay

El Putxet i Farró està format per dos nuclis, el Putxet al nord i el Farró al sud. El Putxet és una petita muntanya que s’estén entre Sant Gervasi limitant amb Vallcarca i els Penitents.

A la zona del Farró destaquen les cases baixes amb patis interiors i les cases adossades. Al cor del barri es troben els agradables Jardins del Turó del Putxet. És habitat per benestants de classe alta, ja que al passat, el territori era la segona residència de la burgesia.

Sarrià, per totes les seves virtuts, és el veïnat més car de Barcelona. També situat a la zona perifèrica (sobre la faldilla esquerra de la Serra de Collserola), va ser l’últim municipi autònom en agregar-se a la ciutat convertint-se així en un barri més, però alhora diferent, perquè segueix conservant la seva identitat i ambient de poble, revaloritzant-lo.

El carrer Major de Sarrià és el que “té més vida”. Es poden trobar des de grans habitatges unifamiliars d’escassa alçada, a pisos de luxe. És un refugi per a la gent de classe mitjana-alta acomodada.

Sant Gervasi – La Bonanova es distingeix del veí barri de Sant Gervasi – Galvany, que correspon a la part baixa i que s’associa al nom de Sant Gervasi a seques. Els carrers són especialment inclinats, ja que està situat als voltants de la Serra de Collserola.

Els carrers més comercials són el de Mandri i el carrer de Muntaner, i a la part alta es troben diversos centres docents, socials, religiosos i culturals.

El barri de Sant Gervasi – Galvany està limitat per Gràcia i l’Esquerra de l’Eixample, i és el barri més urbà, popular i amb més activitat comercial de la “zona alta” de Barcelona, ja que la majoria dels seus carrers estan plens de comerços.

Hi ha edificis de tota mena, en illa tancada, habitatges unifamiliars i plurifamiliars d’escassa altura i amplis pisos d’alt standing. El tipus de població que trobem és diversa, de classe mitjana-alta a la part central i de molt alt poder adquisitiu al sector esquerre.

Les Tres Torres es tracta d’un barri residencial de classe alta, amb amplis carrers amb arbres, agradables i solitaris. Tot i que tot just no té activitat comercial, presenta alguns equipaments i serveis de gran prestigi.

Vallvidrera, El Tibidabo i les Planes són tres zones urbanes d’ús residencial que es troben a la Serralada Litoral Catalana, a la Serra de Collserola, totalment apartades de la plana i del territori urbanitzat de Barcelona, pel que la qualitat de l’aire és millor.

Predominen les edificacions de qualitat, unifamiliars aïllats, tant torres antigues, com cases més modernes, i s’abasteixen del petit comerç. Els veïns són de classe mitjana-alta.

Quin creus tu que és el millor barri de la Ciutat Comtal per viure?

 

Els millors barris de Barcelona per viure
5 (100%) 3 vote[s]

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari