blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Quin barri triar a Barcelona

La zona alta té els millors barris de Barcelona per a viure?

Imatge d'un dels barris més populars de Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

Barcelona, per ser una ciutat innovadora, cosmopolita i plena d’oportunitats, s’ha convertit en un dels destins favorits per a viure. En aquest article repassarem algunes de les millors zones per a viure a Barcelona.

Milers de joves desitgen realitzar els seus estudis en la capital catalana per la seva àmplia oferta d’universitats; emprenedors veuen a Barcelona la ciutat perfecta per a obrir el seu propi negoci i moltes famílies volen assentar-se per a viure amb totes les comoditats i serveis…

Però, acabes d’arribar i encara no saps on assentar-te? ShBarcelona et descriu els millors barris de Barcelona per a viure.

barris de Barcelona

Foto via Pexels

Descobreix els nostres pisos de lloguer

Els barris de Barcelona

Des de 1984, la ciutat comtal es divideix administrativament en deu districtes, que al seu torn es distribueixen en un total de 73 barris, tots molt diferents i amb particularitats gens semblants entre ells; n’hi ha de cool, cèntrics, estudiantils, costers, de poble, exclusius… Vols trobar una bona zona per a viure a Barcelona? Continua llegint i segur que trobes el barri que millor s’adequa a les teves necessitats.

Abans de continuar llegint i per a començar a situar-te, pots consultar el mapa oficial dels barris de Barcelona.

  • gestió pis per mesos barcelona

 

És la zona alta la millor zona per a viure a Barcelona?

Centrem-nos perquè, en els districtes més selectes i exclusius de Barcelona, és a dir, els de la zona alta, situats en les zones perifèriques; que en definitiva, comprenen els millors barris de Barcelona per a viure, encara que també, els més cars. Sense cap dubte, aquesta zona és la millor per a allotjar-se durant una temporada o una llarga estada a la ciutat.

El que es coneix com a zona alta són els dos districtes més cars de la ciutat. En concret, són els de les Corts i Sarrià-Sant Gervasi. Un total de 233.792 habitants en 2020, segons dades de l’Ajuntament de Barcelona.

Districte de les Corts (3 barris)

 districtes de barcelona

1. Les Corts

Les Corts era un antic municipi que es va agregar a Barcelona, convertint-se en un barri residencial de classe mitjana.

Exerceix de pont entre la tranquil·litat de l’exclusiva zona alta i la bullícia del barri obrer de Sants.

Compte amb la presència del petit comerç de barri i l’eix comercial es troba, sobretot, en l’Avinguda Diagonal (amb el centre comercial l’Illa com a principal atractiu).

En quant a habitatges, predominen els grans blocs de pisos de qualitat mitjana/mitjana-alta.

Article relacionat: Un passeig pel districte de les Corts.

2. La Maternitat i Sant Ramon

La Maternitat i Sant Ramon està situat en la zona perifèrica esquerra (entre el municipi de l’Hospitalet de Llobregat i Pedralbes) és el resultat de l’expansió de les Corts cap al costat de Llobregat.

Per la seva ubicació, és una porta d’entrada a la ciutat, tant per la Diagonal, com pel carrer Collblanc.

És molt conegut per ser un dels nuclis d’activitat universitària i també per albergar el conegut estadi del Futbol Club Barcelona, el Camp Nou.

Els eixos comercials es troben en l’Avinguda Madrid i en la Carretera de Collblanc, encara que comprèn altres àrees amb grans equipaments esportius, universitaris i sanitaris.

3. Pedralbes

Pedralbes és una de les àrees residencials més selectes i exclusives de la ciutat, i per tant, de les zones més rica de Barcelona. Qui no ha sentit parlar de Pedralbes? Ocupa la part perifèrica occidental de la ciutat, des de la serra, fins a la zona més urbana de la Diagonal.

També es caracteritza per ser una de les zones més reposades i aïllades del soroll, amb carrers arbrats i molt tranquil·les.

Les seves principals vies són l’Avinguda Pedralbes i l’Avinguda d’Esplugues, encara que en general, és un barri amb pocs comerços i molt dispersos; la majoria, concentrats al carrer Doctor Ferran.

En la part més alta de Pedralbes és on es troben les grans i luxoses cases i mansions en finques enjardinades per als més afortunats; en la part baixa, hi ha pisos d’alt standing en blocs aïllats i envoltats de zones comunitàries privades. Per descomptat, és habitat per la classe més alta, tant és així que existeixen algunes urbanitzacions que semblen barris privats a Barcelona.

Districte Sarrià-Sant Gervasi (6 barris)

 districtes de barcelona

1. El Putxet i Farró

El Putxet i Farró està format per dos nuclis, el Putxet al nord i el Farró al sud.

El Putxet és una petita muntanya que s’estén entre Sant Gervasi limitant amb Vallcarca i els Penitents. Al seu torn, en el Farró destaquen les cases baixes amb patis interiors i les adossades. En el cor del barri es troben els agradables Jardins del Turó del Putget.

És habitat per població adinerada de classe alta, ja que en el passat, el territori era la zona d’estiueig de la burgesia.

barcelona barri a barri

Foto via Pexels

2. Sarrià

Sarrià per totes les seves virtuts, és el veïnat més car de Barcelona. També situat en la zona perifèrica (sobre la faldilla esquerra de la Serra de Collserola), va ser l’últim municipi autònom a agregar-se a la ciutat convertint-se així en un barri més, però alhora continua conservant la seva identitat i ambient de poble.

Un lloc a destacar d’aquesta excel·lent zona per a viure a Barcelona és el carrer Major de Sarrià, aquesta via és la que té més vida de tot el barri. Es poden trobar des de grans habitatges unifamiliars d’escassa altura, a pisos de luxe. És un refugi per a la gent de classe mitjana-alta acomodada. Una opció estupenda si vens a la ciutat comtal a instal·lar-te amb la teva família.

3. Sant Gervasi – La Bonanova

El nom d’aquest barri, Sant Gervasi – La Bonanova, el distingeix del veí barri Sant Gervasi – Galvany, que correspon a la part baixa i que s’associa al nom de Sant Gervasi a seques. Els carrers són especialment inclinades, ja que està situat en els voltants de la Serra de Collserola.

Els carrers més comercials són Mandri i Muntaner i en la zona alta es troben diversos centres docents, socials, religiosos i culturals.

Allotja’t al districte de Sarrià-Sant Gervasi

4. Sant Gervasi – Galvany

Sant Gervasi – Galvany està limitat per Gràcia i l’Esquerra de l’Eixample, és el barri més urbà, popular i amb més activitat comercial de la coneguda zona alta, ja que la majoria dels seus carrers estan repletes de comerços.

Hi ha edificis de tota mena, en poma tancada, habitatges unifamiliars i plurifamiliars d’escassa altura i amplis pisos d’alt standing.

El tipus de població que trobem és diversa, de classe mitjana-alta en la part central i de molt alt poder adquisitiu en el sector esquerre.

Article relacionat: Els millors barris de Barcelona per a viure amb nens.

5. Les Tres Torres

Les Tres Torres és un barri residencial de classe alta, amb amplis carrers arbrats, agradables i solitàries. Encara que gairebé no té activitat comercial, presenta alguns equipaments i serveis de gran prestigi.

6. Vallvidrera, El Tibidabo i Els Planes

Vallvidrera, El Tibidabo i Els Plans és la unió de tres zones urbanes d’ús residencial es troben en la Serralada Litoral Catalana, en la Serra de Collserola, totalment apartades de la plana i del territori urbanitzat de Barcelona.

Predominen les edificacions de qualitat, unifamiliars aïllades, tant torres antigues, com a cases de més recent construcció i es proveeixen del petit comerç. Els veïns són de classe mitjana-alta.

 

I per a tu, quin creus que és el millor barri per a viure a Barcelona?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari