blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Tendències

Fes-te l’arbre de Nadal tu mateix

Arbre de nadal decorat

Per a molts/es de nosaltres, quan s’apropen aquestes dates no hi ha res més especial que començar a decorar el nostre pis a Barcelona amb detalls nadalencs: és el moment en què les figures del pessebre i els adorns surtin de les caixes guardades al traster.

Si t’has estancat en la creativitat i busques noves idees per a la decoració d’aquest any, des de ShBarcelona et portem un llistat d’idees d’arbres de nadal originals per a fer-lo tu mateix. T’hi animes?

  • Pisos de lloguer a Barcelona

 

Com fer un arbre de nadal reciclat

La tradició de muntar el pessebre a les nostres cases ha anat passant de generació en generació, i de ben segur que amb els anys hem anat afegint figures o decoracions diferents, fent-lo un pessebre únic i original.

Actualment ja no només és el pessebre el que podem crear des de zero, sinó també el nostre propi arbre de nadal.

Si ets dels que cada any en compra un de nou, o bé l’artificial que tens ja està passat de moda o fet una mica malbé, en aquest article et proposem que montis el teu propi arbre de nadal reciclat.

Busques pis a Barcelona? Troba el teu aquí

Serà una tasca entretinguda i molt divertida, i més per als més petits de la casa, ja que podreu aprofitar per passar una bona estona junts fent manualitats i decorant el vostre pis per Nadal. A més a més, sens dubte et sortirà més econòmic i s’adaptarà totalment als vostres gustos.

Per fer un arbre reciclat DIY (do it yourself) pots utilitzar materials que ja tens a casa, aquells que ja no estàs utilitzant i que el seu destí sigui acabar llençat a la paperera, o si te’n falten de nous pots comprar-los a preus molt baixos.

Article relacionat: Per Nadal, regala solidaritat

arbre de nadal reciclat

Imatge via Unsplash

Quins objectes pots utilitzar per fer un arbre de nadal? Et donem algunes idees:

  • Ampolles buides de refresc de color verd
  • Cartons d’embalatge
  • Gots de plàstic
  • Cabdells de llana de diferents colors
  • Fustes tallades
  • Botons
  • Rotllos de paper de regals
  • Taps de suro del vi o cava
  • Llibres vells de diferents grandàries
  • Càpsules de cafè
  • Pasta de macarrons

Les possibilitats són infinites, només cal deixar volar la imaginació!

Idees d’arbres de Nadal originals

Una molt bona opció si no disposes de molt espai i vols dissenyar un arbre que no t’ocupi una cantonada sencera és la de muntar un arbre de nadal flotant.

Si vols fabricar un arbre nadalenc flotant, una manera de penjar-lo seria enganxant-lo al sostre amb cinta adhesiva reversible un cercle de suro, i penjar-hi unes boles a diferents altures subjectades per fils.

Amb una mica de gust i traça aconseguiràs un arbre de nadal espectacular.

En el cas que vulguis aprofitar el teu arbre d’altres anys però estàs cansat de les boles i els altres adorns que tens a casa, sempre pots decorar-lo amb elements fets per tu. Una estrella de tela, un ninot de fusta o boles de paper podrien ser una bona i fàcil opció per tota la família. 

arbre de nadal reciclat

Imatge via Pixabay

Per aquells/es persones que busquin ser una mica més discrets, també es pot muntar un arbre a la prestatgeria amb materials que tinguis a casa.

Col·loca detalls verds (caixes, llibres…) en un prestatge descobert creant la figura d’un arbre nadalenc, i rodeja’l de detalls en blanc perquè ressalti. Si ets aficionat a la fotografia i tens un trípode, pots desplegar-ho i embolcallar-ho amb cintes i garlandes. Molt original.

Article relacionat: Per Nadal, escudella i carn d’olla

Fes-te amb un vinil o un pòster d’un avet i enganxa’l a la paret o a una vidriera de la terrassa. Aleshores pots decorar-ho amb detalls reals (enganxa-hi boles, cintes, etc.), i col·loca els regals familiars a terra al seu costat per a crear un arbre nadalenc trompe-l’oeil.

A vegades no necessites gaires materials per fer un arbre de nadal bonic i elegant. Agafa unes quantes fustes de diferents mides i crea una piràmide, començant des de la més llarga fins la més curta. Per acabar de donar-li un toc nadalenc, només et faltaran unes llumetes i una estrella que coroni aquesta obra d’art.

Com portes les manualitats? Una altra alternativa a l’arbre de nadal natural que et donem és fer un petit arbre de cartró per posar damunt d’una taula pintat de diferents tons de colors nadalencs.

arbres de nadal originals

Imatge via Unsplash

Se li poden afegir alguns taps de suros i pinyes i muntar-ho enganxant uns amb els altres, i rodejar-ho tot amb una cinta. És una alternativa econòmica i fàcil de muntar.

Per últim, Si tens una porta de cristall al teu saló, utilitza cinta Washi Tape i dibuixa amb ella la silueta d’un avet. Aquesta cinta japonesa és de paper d’arròs i reversible, i a més de baratíssima, té infinitat de dissenys a triar. En lloc de decorar-ho amb boles i llaços, penja-hi amb una mica de més de la mateixa cinta o un cordonet fi daurat uns bombons i xocolates.

Vols passar el Nadal a Barcelona? Descobreix els nostres pisos

Muntar un arbre de nadal és, sens dubte, l’activitat preferida de moltes famílies i els més menuts de la casa podran fer volar la seva imaginació dissenyant el seu propi arbre de nadal reciclat. Perfecte per a aquestes festes nadalenques.

Què t’han semblat aquestes idees d’arbres de nadal originals? T’animes a crear el teu propi arbre de Nadal?

Sobre l'autor

Mireia Garcia Sans

Deixar un comentari