blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Festes tradicionals

Celebra Sant Patrici a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

La festa de Sant Patrici és una de les festivitats irlandeses més importants de l’any. Sant Patrici és el patró d’aquest país, al costat de Santa Brígida i Sant Columba. Se’l relaciona amb el trèvol de tres fulles, que en l’àmbit cristià té referències a la Santíssima Trinitat, és a dir, el Pare, el Fill i l’Esperit Sant. La seva festa, que se celebra cada 17 de març, és una de les mostres de la importància del catolicisme a la cultura irlandesa, essent el trèvol de tres fulles l’emblema de l’església catòlica irlandesa. A Barcelona, com a ciutat cosmopolita, hi viuen molts irlandesos, que celebren per tot l’alt la festa de Sant Patrici, i ja és una de les més seguides a la Ciutat Comtal. Avui, en aquest article de ShBarcelona us volem parlar d’aquesta divertida festivitat, Sant Patrici.

Article relacionat: Calendari de festius 2019

Descobreix la festa de Sant Patrici a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge de: –Mark– via VisualHunt

Sant Patrici és una de les festes més seguides al món, començant a Irlanda i passat per tots els països on viuen descendents d’Irlandesos o expatriats d’aquest país. És el cas de, per exemple, dels Estats Units, un dels països amb més descendents d’irlandesos arreu del món. Aquesta festa té com a punt de partida l’explicació que va donar Sant Patrici, segons la llegenda, sobre el que era la Santíssima Trinitat. Perquè tothom ho entengués d’una manera senzilla i didàctica, el sant va utilitzar un trèvol de tres fulles, indicant que cadascuna de les fulles simbolitzaven les tres entitats de la Santíssima Trinitat, Pare, Fill i Esperit Sant. A Espanya Sant Patrici és el patró de la ciutat de Múrcia i de la localitat granadina d’Albuñol. A més d’això, a Barcelona se celebra el dia de Sant Patrici en molts dels locals, bars y pubs irlandesos que hi ha a la capital catalana.

Article relacionat: Llocs per celebrar festes amb nens a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge de: The Whisperer of the Shadows via VisualHunt

Un dels locals més destacats on se celebra la festa de Sant Patrici és el famós pub irlandès Dunne‘s Irish Bar & Restaurant, ubicat a la Via Laietana 19. En aquest local típicament irlandès, a més de poder prendre una gran varietat de cerveses d’importació, podràs menjar plats típics del país i, per descomptat, gaudir de la festa irlandesa més important del calendari, la festa de Sant Patrici. Música, cervesa i diversió són els protagonistes. D’altra banda, al pub George Payne, que es troba en una altra zona molt cèntrica de la Ciutat Comtal, concretament a la Plaça Urquinaona 5, celebren Sant Patrici amb magnificència, amb la millor música, les millors cerveses i l’ambient més festiu i divertit. Finalment, en un altre dels pubs emblemàtics de la Ciutat Comtal, Michael Collins, situat al costat de la Sagrada Família, s’organitzen diversos concerts i activitats especials per tal de passar-ho bé commemorant les festes de Sant Patrici a la capital catalana.

Ja has celebrat algun cop Sant Patrici a Barcelona? Comparteix amb nosaltres la teva experiència!

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari