blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Activitats i esport

El que has de saber de la Fórmula 1 a Barcelona 2024

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per ShBarcelona

La Fórmula 1 arriba a Barcelona, aquest any la ciutat es prepara per a rebre als millors pilots del món portant amb si l’adrenalina i la passió que només aquest esport pot oferir.

Amb el gran premi de 2024 molt a la vora, és moment de conèixer el món de l’automobilisme i explorar què ofereix aquesta emocionant temporada en l’icònic circuit de Barcelona-Catalunya.

Breu història del Circuit de Catalunya

El circuit de Catalunya, també anomenat Circuit de Barcelona-Catalunya, és una pista de carreres d’automobilisme situada a Montmeló i Granollers, a la província de Barcelona, Catalunya (Espanya). Va ser construït al 1991 pel conegut arquitecte Hermann Tilke.

Inicialment va ser construït com una pista de proves per a la indústria automotriu espanyola, on ràpidament es va convertir en un destí popular per a esdeveniments d’esports de motor. Des de llavors, ha estat seu de nombroses carreres de Fórmula 1 i MotoGP.

Article relacionat: Gran Premi de Catalunya de Fórmula 1

Característiques del circuit

El circuit de Catalunya és famós per les seves llargues rectes, corbes ràpides i diferents canvis d’elevació, la qual cosa es converteix en un desafiament per als pilots i una experiència emocionant per als fanàtics.

Posseeix una longitud total de 4.675 quilòmetres distribuïts en 16 corbes y 2 rectes sobre l’asfalt.

Vista aèrea del Circuit de Montmeló

Vista aèria del Circuit de Barcelona-Catalunya

Aquest circuit ofereix diferents instal·lacions per als aficionats, des de tribunes, suites VIP i fins i tot un museu dedicat a la història de l’automobilisme a Catalunya.

A més és considerat un dels més complets. Molts pilots utilitzen el circuit per a proves i el Gran Premi aquí es considera com a punt de referència per a la Fórmula 1. 

Quan és l’esdeveniment principal del Gran Premi a Barcelona?

El Gran Premi d’Espanya, desena carrera del campionat de Fórmula 1 2024, tindrà lloc del 21 al 23 de juny en el Circuit de Barcelona-Catalunya.

Gran premi D'Espanya

Gran Premi d’Espanya 2024. Foto via Pexels

Road Show per Passeig de Gràcia

A més, la ciutat es prepara per a un impressionant Road Show en un punt emblemàtic de Barcelona, el Passeig de Gràcia, que comptarà amb l’exhibició dels vehicles el dia d’abans de la carrera en el Circuit.

Aquest esdeveniment, denominat com F1 Live Barcelona Road Show serà des del carrer Aragó fins a arribar a la Plaça Catalunya on s’instal·larà la F1 Fan Zone, amb una zona gastronòmica i un escenari on durant la setmana prèvia a la carrera es realitzaran diferents esdeveniments promocionals.

També, davant de la Casa Batlló s’instal·larà una tribuna VIP i boxs amb els cotxes que participaran en l’esdeveniment

Equips i pilots de la Fórmula 1, temporada 2024

Aquestes són les alineacions de pilots i equips per a la Fórmula 1 d’enguany, així sabràs quin pilot estarà en cada escuderia:

  • Mercedes: Lewis Hamilton – George Russell
  • Red Bull: Max Verstappen – Sergio Pérez
  • McLaren F1: Lando Norris – Oscar Piastri
  • Aston Martin: Fernando Alonso – Lance Stroll
  • Alpine: Esteban Ocon – Pierre Gasly
  • Ferrari: Xerris Lecrerc – Carlos Sainz
  • Visa CashApp RB: Yuki Tsunoda – Daniel Ricciardo
  • Stake F1 Team: Valtteri Bottas – Guanyu Zhou
  • Haas: Kevin Magnussen – Nico Hulkenberg
  • Williams: Alex Albon – Logan Sargeant

Sorprenentment i després de molts anys, aquest 2024 a la F1 no hi haurà debutants, tampoc es retiraran pilots o hauran de sortir de la categoria per decisió dels seus equips.

Consells per al cap de setmana de carreres

Si tens les teves entrades, aquests consells útils et serviran per a gaudir al màxim del Gran Premi a Espanya al Circuit de Barcelona-Catalunya:

Primer, arribar aviat. L’hora ideal per a això és arribar al circuit sobre les 9 del matí per a així poder gaudir de l’ambient de la carrera.

Per la massiva quantitat d’aficionats que aniran al circuit, es produeixen retencions a l’entrada i la sortida d’aquests, per la qual cosa es recomana circular amb prudència i tranquil·litat.

👍 Estalvia temps buscant

Revisa prèviament la informació dels accessos al circuit i les tribunes

Tingues en compte que la xarxa mòbil del circuit estarà saturada i és possible que els serveis de telèfon i dades no funcionin. Acordin un punt de trobada per a reunir-te amb qui vagis.

Consultar la previsió local del temps per a poder portar les peces adequades i els accessoris necessaris perquè l’estada en el circuit sigui el més còmode possible.

Com arribar al Circuit de Barcelona-Catalunya en transport públic?

El circuit de Barcelona-Catalunya compta amb una ubicació privilegiada a només 35 km de Barcelona.

  • Si vas amb cotxe: Es pot arribar al circuit per l’autovia C-17 (sortida Montmeló) i per l’autopista AP-7 sortides 13, 14 o 15. Des de Barcelona trigaràs aproximadament uns 25 minuts.
  • Si vas amb tren des de Barcelona: En les estacions Barcelona Sants, Barcelona Passeig de Gràcia o Barcelona El Clot Aragó pren la línia R2 de rodalia de RENFE direcció Granollers Centri i baixa a l’estació de Montmeló. Trajecte de 30 min.

Des de l’estació de tren de Montmeló fins a l’entrada del Circuit hi ha una distància d’aproximadament 2 km (30 min a peu). Hi ha un servei d’autocars entre l’estació de Montmeló i el circuit que deixa als passatgers a uns 5 minuts a peu de l’accés a la tribuna principal.

Troba allotjaments turístics a Barcelona

On veure en línia el GP de F1 2024

Si no tens el teu tiquet per a la carrera, no et desanimis. DAZN, una plataforma global de streaming, va adquirir en exclusiva els drets d’emissió i producció a Espanya del Gran Premi perquè no te’l perdis.

El Gran Premi d’Espanya és sens dubte una de les cites esportives més importants del calendari de Barcelona aquest 2024, i és la millor oportunitat de veure en directe als pilots i escuderies d’un dels esports més impactants del món.

Sobre l'autor

ShBarcelona

ShBarcelona és una agència immobiliària situada a la ciutat comtal de Barcelona que ofereix pisos de lloguer i venda. En el blog et comptem tot el relacionat amb el sector immobiliari, tràmits administratius, esdeveniments i plans a Barcelona.

Deixar un comentari