blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Activitats i esport

Gran Premi de Catalunya de Fórmula 1

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

L’automobilisme és un dels esports en auge a Espanya. La irrupció de figures importants espanyoles dins d’aquest món ha fet que l’interès per aquest esport creixi de manera exponencial els últims anys. Des de fa ja diverses temporades, al Circuit de Catalunya se celebra el Gran Premi d’Espanya de Fórmula 1, un dels premis que pertanyen al Campionat del Món FIA de Fórmula 1. Des de ShBarcelona us portem aquest article on us volem parlar sobre aquest esdeveniment esportiu tan important per Catalunya, que tindrà lloc del 10 al 12 de maig de 2019 al circuit de Montmeló.

Article relacionat: Karts a Barcelona

La millor competició d’automobilisme

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

El Campionat del Món FIA (Federació Internacional d’Automòbil) de Fórmula 1 és el campionat amb més prestigi dins el món de l’automobilisme. El funcionament és molt senzill. A les carreres se les anomena Gran Premi i el Campionat Mundial de Fórmula 1 és la competició anual que es porta a terme. Generalment, les curses es realitzen en circuits autòdroms, tot i que també s’utilitzen circuits de carrer o rutes fora de les grans ciutats. D’altra banda, els automòbils els quals competeixen porten el nom de monoplaces, en els quals cada escuderia desenvolupa la tecnologia més puntera de la qual són capaços els enginyers, això sí, sota un reglament tècnic. Algunes d’aquestes millores tecnològiques van ser destinades a implementar-se en automòbils comercials, com en el cas del fre de disc. L’inici de la Fórmula 1 moderna es remunta a l’any 1950, en què van participar escuderies com Ferrari, Alfa RomeoMaserati. Algunes d’elles continuen i d’altres s’han incorporat amb el pas dels anys, com McLaren, WilliamsRed Bull, RenaultMercedes, aquesta última amb un gran palmarès. El règim de fitxatges i renovació de contractes s’ha de fer 2 o 3 curses abans de la fi de la temporada. Com a curiositat direm que els pilots han de comptar amb una llicència de la FIA per a poder competir, que està directament relacionada amb els seus resultats en competicions anteriors.

Article relacionat: Ral·li Barcelona 2019

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Situat a la localitat de Montmeló, a la província de Barcelona, el Circuit de Catalunya va ser inaugurat el 10 de setembre de l’any 1991, gràcies a la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, el Reial Automòbil Club de Catalunya i l’Ajuntament de Montmeló. El circuit va acollir la seva primera cursa només cinc dies després de la seva inauguració, en el Campionat d’Espanya de Turismes, mentre que el primer Gran Premi d’F1 es va celebrar una mica més endavant, el 29 de setembre. Aquest any 2019, el Gran Premi d’Espanya tindrà lloc del 10 al 12 de maig i les entrades per a aquest esdeveniment poden adquirir-se a través de la seva pàgina web. Pots adquirir les entrades per dies i esdeveniments o per packs del que dura la competició en total. El Circuit de Barcelona-Catalunya es troba a la localitat de Montmeló, a uns 32 quilòmetres de la ciutat de Barcelona. Es pot accedir al circuit en cotxe, amb tren de rodalia, amb l’AVE o amb autobús, de manera que els accessos al mateix són variats i per a totes les butxaques. Des de l’estació de tren de Montmeló fins al circuit hi ha uns 45 minuts a peu aproximadament.

Anima’t a viure l’emoció de la Fórmula 1 al Circuit de Catalunya!

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari