blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Comprar un pis a Barcelona

Guia per comprar pis a l’era post-COVID19

guia compra pis post covid

És el millor moment per comprar un habitatge? L’era post COVID-19 està marcada per una certa incertesa, però també de possibles estalvis per als més valents. En aquest article repassarem alguns consells per comprar pis en la nova normalitat.

Vols vendre el teu pis? Entra aquí

Moltes de les compravendes han quedat aturades després de la declaració de l’estat d’alarma, o bé els compradors o venedors les han cancel·lat per veure si la situació acabava ràpid.

Doncs bé, malgrat haver superat la crisi del 2008, que va afectar de ple al sector immobiliari, ara ve la del 2020. Encara que, el Real Estate compta amb fortalesa i no es troba en el centre de l’huracà, és cert que ha d’afrontar la caiguda generalitzada de l’economia. 

CaixaBank Research ha elaborat un estudi recent sobre l’evolució de la venda d’habitatges a Espanya. El document assenyala que els preus de la compra d’habitatges registraran un ajustament entre el 6% i el 9% fins a finals de l’any 2021. A més a més, el PIB espanyol pot arribar a patir una baixada pronunciada del 15% interanual.

  • Pisos de lloguer a Barcelona

 

Per aquest precís retrocés, ara és un bon moment per la compra de pis a Barcelona, sobretot si ja tenies la intenció, deixant de banda el Coronavirus, d’adquirir el teu nou habitatge.
Si vols indagar més sobre els efectes de la pandèmia en el sector immobiliari, en aquest article comentem com variarà el preu de l’habitatge en 2020 a Espanya, tant de compra com de lloguer.

5 Consells per comprar el teu pis en època de COVID-19

1.Coneix el teu pressupost: l’entrada de la hipoteca

El primer consell per comprar pis d’aquesta guia és conèixer el teu pressupost. El més probable és que l’habitatge sigui el desemborsament més gran que faci qualsevol persona al llarg de la seva vida. Al cap i a la fi, és un dels béns de consum més importants que existeixen.

comprar pis era postcovid

Imatge via Pexels

És per això que hauràs d’esprémer els teus propis estalvis, comptar amb ajudes familiars o fins i tot algun préstec personal per poder afrontar el pagament de l’entrada de la hipoteca. 

Així mateix, les hipoteques dels bancs solen cobrir un 80% del preu total de l’immoble. 

Però a més a més, del 20% restant del primer pagament al banc, les hipoteques també vénen amb despeses externes entre impostos, notaries, entre altres, que solen suposar un 10-15% del preu total de la nova llar. 

Cal afegir, cada entitat financera marca les seves pròpies normes per aprovar o rebutjar crèdits hipotecaris, en aquest article comentem alguns requisits dels bancs per concedir hipoteques.

📌 També és un bon moment per a vendre habitatges a inversors, ja que en situacions de crisis, ells solen engrossir les seves llistes d’immobles

2.Confia en professionals immobiliaris

Sembla una obvietat, però deixar-se aconsellar per comprar el teu pis és positiu. El nostre equip de professionals t’ajudarà durant tot el procés de compra. Aquí pots consultar el nostre portfolio de pisos en venda a Barcelona.

Repetim, probablement és la compra més important en la teva vida. Per això, és millor estar ben acompanyat.

Compra el teu nou pis a Barcelona

3.Definir quin tipus de pis es vol comprar després del Coronavirus

Quin pis comprar en temps de crisi? Aquesta és la gran pregunta, ja que les preferències de tipus d’habitatge potser han canviat després de la crisi de la COVID-19. Si els confinaments continuen potser és intel·ligent buscar habitatges més espaiosos o allunyats del centre.

En grans ciutats com Barcelona, els barris que voregen la ciutat, també estan comunicats amb transport públic. Així que, prendre distància amb el centre no ha de significar aïllar-se. 

A més a més, el teletreball ha vingut per a quedar-s’hi, per tant, cal perdre la por de viure a les zones allunyades de la ciutat. 

Els millors pisos per suportar un confinament són els següents:

  • Pisos de 3 o més habitacions
  • Pisos amb terrassa
  • Pisos amb jardí
  • Pisos amb piscina
  • Àtics

Aquests immobles són ideals ja que tenen contacte amb l’exterior i la llum natural., quelcom molt important a tenir en compte si tornem a tancar-nos en un futur per la COVID-19. És recomanable evitar els baixos o els pisos que són totalment interiors.

📌 També has de pensar que no és el mateix comprar una segona residència, una d’obra nova o comprar un habitatge sobre pla. Defineix primer quines són les teves preferències i el pressupost
jardi comprar casa post covid

Imatge via Pexels

4.Com buscar pis de compra mentre duri la COVID-19?

La transformació digital arran del Coronavirus també ha arribat per a canviar el sector immobiliari. Les visites a pisos de manera online han guanyat pes respecte a les clàssiques offline.

Les imatges, els vídeo-tours o les fotografies 360º cada vegada estan més presents en els portals i webs d’agències immobiliàries.

Ara bé, un bon consell per comprar pis és realitzar almenys una visita presencial al nou habitatge.

Això sí, cal aprofitar al màxim aquestes visites, així doncs s’han de tenir en compte aquests consells:

  • Revisar l’estat de les seves instal·lacions
  • Aspectes a reformar 
  • Humitats
  • Orientació 
  • Distribució
  • Eficiència energètica
  • Barri i transports pròxims
comprar pis post covid

Imatge via Pexels

5.Normes de seguretat anti COVID-19 en les visites

D’altra banda, no està de més recalcar que durant les visites als immobles també és necessari seguir les normes higièniques de prevenció de contagi del Coronavirus

Cal tenir en compte que es visiten espais tancats i no sempre es pot mantenir la distància de 1,5 metres entre persones. Per tant, a l’hora de visitar un immoble per comprar s’ha de complir:

  • Portar màscara posada en tot moment (i que estigui correctament, ocultant nas i boca)
  • No encaixar la mà amb l’agent immobiliari
  • Rentar-se les mans o utilitzar gel hidroalcohòlic tant abans com a l’hora de sortir
  • Portar guants, per si és necessari comprovar l’estat de les parets o de les instal·lacions

Article relacionat: Com desinfectar la teva casa de Coronavirus en cada habitació

Esperem que els consells d’aquest article t’hagin servit per decidir-te a comprar el teu pis durant el COVID-19. Si tens algun dubte o aportació més, si us plau, deixa algun comentari a baix.

Fonts:

Sobre l'autor

Mireia Garcia Sans

Deixar un comentari