blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Mercat immobiliari

Requisits dels bancs per concedir una hipoteca

Persona firmant uns documents
Escrit per Xavi Maldonado

Moltes persones volen comprar-se un pis, i a Espanya existeix una forta tendència d’adquirir un immoble en propietat i ser propietari en comptes de llogar un immoble. Si econòmicament ens resulta més rendible comprar un pis que llogar-lo, busquem la solució necessària per poder adquirir un pis, tot i que en la majoria de casos cal acudir a una entitat bancària per demanar un préstec hipotecari que ens faciliti fer front a l’elevat cost d’un immoble.

En aquest punt, moltes persones es pregunten què sol·liciten els bancs a l’hora de concedir una hipoteca. En aquest article de ShBarcelona us parlem d’això.

Article relacionat: És moment d’invertir en béns immobles?

Què demanen els bancs per a acceptar un préstec hipotecari

Casa moderna

Imatge via Pixabay

Si ja tens escollida la casa dels teus somnis però necessites sol·licitar una hipoteca per poder pagar l’import d’aquesta, és important que tinguis aquests punts en compte per saber quantes possibilitats existeixen que el banc te la concedeixi.

  • A l’hora de concedir una hipoteca, un dels punts bàsics que analitzen els bancs és si el sol·licitant té una feina estable. Això vol dir que ha de tenir un contracte indefinit i una certa antiguitat. Aquest és potser un dels punts més importants que el banc té en compte.
  • En cas que no disposar d’aquesta característica, no està tot perdut. Si disposes d’altres propietats o diners estalviats o si tens algú que t’avali, pots intentar negociar amb el banc perquè et concedeixi el préstec.
  • Un altre dels punts més importants és comptar amb un salari acceptable per al cost de la hipoteca sol·licitada. Aquest ha de ser prou alt perquè la quota de la hipoteca no suposi més del 30% o 40% de la teva capacitat d’endeutament, ja que en cas contrari l’entitat financera denegarà el préstec.
  • Des de la crisi econòmica iniciada l’any 2008, els bancs rarament concedeixen el 100% de la hipoteca d’un immoble.
  • Per tant, els diners que tinguis estalviats també són un aspecte clau perquè el banc ens aprovi el crèdit. Hem de tenir en compte que el banc sol concedir un 80% de l’import, cal comptar aproximadament amb el 20% del preu de l’immoble més totes les despeses que aquest tipus de transacció comporta (taxació, notaria, registre de la propietat, etc.).

Article relacionat: Consells per comprar una segona residència 

  • Dos persones es donen la mà després de tancar un tracte

    Imatge via Pixabay

    De vegades, el banc pot considerar que no reunim els requisits necessaris per fer front a una hipoteca i, per això, pot exigir-nos un aval com a garantia en cas de possibles impagaments.

    És en aquest moment quan podem recórrer a un familiar o una persona de confiança que disposi de propietats perquè el banc ens concedeixi el préstec. En aquest cas cal analitzar de manera detallada els riscos que suposa aquesta circumstància per l’avalador i el seu patrimoni.

  • Perquè el banc ens concedeixi la hipoteca és importantíssim no disposar d’altres obligacions creditícies, com poden ser altres préstecs personals o tenir deutes pendents.
  • L’edat també és una característica important. Les entitats financeres exigeixen que la persona que sol·licita la hipoteca no tingui més de 75 anys i, com és d’esperar, que sigui major d’edat.

Per saber més sobre la sol·licitud d’una hipoteca, pots consultar a diferents entitats bancàries, ja que, tot i que el que s’ha exposat anteriorment és el que en general solen exigir tots els bancs, és cert que alguns poden ser més o menys flexibles que altres.

Quins consells ens pots donar a l’hora de demanar una hipoteca?

 

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari