blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Informació sobre el lloguer de pisos

Model de rescissió del contracte de lloguer

model de recissio del contracte

Quan s’acaba un contracte de lloguer de pis, sigui pel motiu que sigui, és necessari – i recomanat – fer una rescissió del contracte de lloguer.

Per què? Et preguntaràs. Doncs bé, en el que concerneix l’inquilí, li garanteix la recuperació de la fiança del lloguer.

En el cas del propietari, si l’inquilí té algun deute pendent, li serveix com a prova jurídica per impagament de la renda, dels subministraments o de qualsevol altra mena de deute.

 • Pisos de lloguer a Barcelona

 

Si estàs buscant un model de rescissió del contracte de lloguer, en aquest article podràs descarregar-te i utilitzar un model estàndard.

A més, també t’informem sobre què has de fer quan arriba la finalització d’un contracte de lloguer.

rescissió contracte lloguer

Imatge via Pexels

Article relacionat: Model de contracte de lloguer de pis

Model de rescissió del contracte de lloguer: Haig de signar-lo?

En qualsevol cas, la nostra recomanació és que sí. Quan finalitza el teu contracte de lloguer, no està de més reunir tant propietaris com a inquilins per a signar la rescissió del contracte.

En aquest document queda constància de:

 • La data de finalització del contracte
 • L’estat en el qual es retorna l’habitatge, deixant per escrit tots els desperfectes que puguin trobar-se
 • Si hi ha o no pagaments pendents per part de l’inquilí (com per exemple rebuts, subministraments, indemnitzacions…)
 • S’estableix el dret del propietari de retenir part de la fiança o l’import complet en cas que sigui necessària
 • S’especifiquen els mecanismes i tràmits de la devolució de la fiança

Com veus, aquest document conté informació valuosa tant per a propietaris com per a inquilins.

En aquest sentit, mai està de més invertir una mica de temps a reunir aquesta informació i tancar l’acord de lloguer de la millor forma possible. D’aquesta manera evitaràs qualsevol malentès.

model rescissio contracte lloguer

Imatge via Pexels

Què has de fer abans de signar la rescissió del contracte de lloguer

Per a poder emplenar el document amb tota la informació correcta, t’expliquem els passos que heu de seguir, tant propietaris com inquilins, per a garantir tots els vostres drets i obligacions.

 1. Fixar una data per a visitar junts l’habitatge i examinar la propietat a fons per a comprovar l’estat en el qual es retorna (podeu fer fotos per a deixar constància d’això)
 2. Verificar que s’ha fet correctament el pagament de totes les mensualitats
 3. Comprovar que també estan pagats tots els rebuts de subministraments o qualsevol altra quantitat que estigui subscrita sota la responsabilitat de l’inquilí
 4. Establir la manera en la qual liquidar qualsevol deute
📌 Recorda que una vegada lliurades les claus, no es podrà afegir ni modificar res sobre l’estat en el qual es trobi el pis
finalització contracte lloguer

Imatge via Unsplash

Tipus de models de rescissió del contracte de lloguer

Ara que ja has decidit que quan arribi la fi del contracte de lloguer signaràs la rescissió d’aquest, toca entendre a quin model has d’atenir-te.

Existeixen dos tipus d’acords, i triar entre l’un o l’altre dependrà del fet que hi hagi assumptes pendents de pagament o no.

📌 Abans de triar per tu mateix/a, assegura’t de trobar a un professional que t’assessori sobre quin és la millor opció per a tu

Acord de terminació amb liquidació

Aquest model és el que estableix que s’acaba definitivament amb el contracte de lloguer, i dona fi a totes les obligacions de pagament anteriors.

A més, també permet el que es denomina “el lliurament de claus”. D’aquesta manera, queda resolt el contracte de lloguer, fent que el propietari recuperi el seu habitatge, i també que l’inquilí no tingui l’obligació de pagar res més.

Descàrrega gratis l’acord de terminació amb liquidació

Acord de terminació amb retenció de la fiança

A diferència del model anterior, aquest reflecteix tot allò que ha quedat pendent. Totes dues parts hauran d’acordar com i quan s’encarreguen de complir amb aquestes obligacions.

Com comentàvem abans, poden ser des d’impagaments de rebuts fins a reparacions o indemnitzacions concretes.

Descàrrega gratis l’acord de terminació amb retenció de la fiança

fi de contracte de lloguer

Imatge via Pexels

Document de lliurament de claus

El lliurament de claus a la fi d’un contracte de lloguer és la representació gràfica de la devolució de l’habitatge al seu propietari per part de l’inquilí que ha estat habitant-la.

Encara que signar el model de rescissió del contracte de lloguer ja és suficient per a això, és possible que algunes persones prefereixin separar en dos documents diferents aquesta informació.

Per això, es pot crear un document específic i independent que reconegui que les claus han estat lliurades degudament.

De totes maneres, el més senzill és fer-ho tot d’una vegada, així que assegura’t de trobar l’assessorament correcte i acordar tot el necessari amb el teu propietari o inquilí per a tancar l’acord correctament.

Tens algun dubte? Et contestem en comentaris

Sobre l'autor

Mireia Garcia Sans

2 Comentaris

 • En el cas d’un familiar amb incapacitat física (ceguesa i sordera) i amb demencia senil per l’avançada edat (quasi 90 anys), i sent el contracte de lloguer antic, de quasi 60 anys a nom del incapacitat que es pot fer. Agraeixo alguna informació
  Gracies

 • Els botons de descàrrega dels documents estan alrevés. Quan cliques al de liquidació et surt el de retenció i viceversa.

Deixar un comentari