blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Instal·lar-se

Els 10 millors pobles prop de Barcelona per a viure

llocs per viure prop de barcelona

Viure a la Ciutat Comtal té molts avantatges: més proximitat a tots els serveis, viure més prop del treball/universitat, una gran varietat de comerços, restaurants i oci, etc.

No obstant, viure en una gran ciutat també té els seus inconvenients: el soroll, el trànsit, les aglomeracions, la contaminació i poques zones verdes on passejar o fer esport.

És per això que cada vegada més les persones valorem la tranquil·litat, tenir la naturalesa més a prop i sobretot, un nivell de vida més econòmic (l’alimentació, l’habitatge…) i decideixen mudar-se a un poble de menor grandària.

  • Pisos de lloguer a Barcelona

 

Des de ShBarcelona hem elaborat un llistat dels millors pobles prop de Barcelona per a viure i així poder orientar-te sobre les diferents possibilitats que existeixen per a definir la teva nova residència.

Si t’estàs plantejant viure prop de Barcelona i no saps on, no et perdis aquest article.

10 pobles prop de Barcelona per a viure

Actualment, viure al voltant de Barcelona s’està tornant més comú del que pensem. Un dels factors determinants a l’hora de decantar-nos per un poble o un altre segurament són la distància i la comunicació en transport (tant públic com privat) cap a la ciutat.

Hem triat deu pobles que es trobin a una distància màxima de 40km de la ciutat que comptin amb la majoria de serveis essencials voltant i estiguin ben connectats per a moure’s amb facilitat.

Maresme

1. El Masnou

viure prop de barcelona

Foto via Visual Hunt

És un dels millors llocs per a viure prop de Barcelona. És un bonic poble mariner que pertany a la comarca del Maresme. Compta amb una gran diversitat de comerç, supermercats, col·legis, empreses de tota mena i té platja.

A més, està molt ben comunicat amb Barcelona tant per carretera com per RENFE. Si prefereixes anar fins a la ciutat en bus o en transport privat, si el trànsit ho permet podràs arribar a la ciutat en 20 minuts.

Amb tren el recorregut augmenta una mica el seu temps, però en 30 minuts et deixa en ple centre de Barcelona. Gens malament, veritat?

2. Alella

Alella té un encant especial. Està situat en una zona més muntanyenca on li envolten més de 200 hectàrees de vinyes. Com a dada curiosa, és la Denominació d’Origen més petita de Catalunya, però que elabora vins de molt bona qualitat.

Aquest poble, que té al voltant de 10.000 habitants, és ideal si busques estar prop de la naturalesa i de la mar. Tant famílies com parelles el trien per la proximitat a Barcelona (30 minuts amb cotxe), a més de disposar d’escoles, serveis públics i comerç de qualitat.

Troba el teu pis a Barcelona

3. Teià

Molt prop d’Alella ens trobem amb la localitat de Teià. Té unes característiques molt semblants, encara que en menor grandària, perquè té uns 6.000 habitants aproximadament.

En ell es respira tranquil·litat i és conegut per ser un poble d’estiueig. Malgrat situar-se a 30 minuts de Barcelona, la seva connexió en transport públic no és tan bona com els altres.

Baix Llobregat/Garraf

4. Castelldefels

Castelldefels és una opció perfecta per a viure prop de Barcelona . Es troba a la comarca del Baix Llobregat i està a tan sols 25km de la capital amb cotxe i a 25 minuts amb tren.

El municipi es divideix en diverses zones, sent una d’elles més residencial en la zona més muntanyenca i una altra més cèntrica, situada més prop de la platja.

El cost de vida és més elevat que en altres municipis més petits, però la qualitat és molt bona. A Castelldefels trobaràs col·legis de gran prestigi com el British School of Barcelona, restaurants, comerços, centres comercials i cinemes.

5. Sitges

millors pobles per viure prop barcelona

Foto via Unsplash

Sitges és un altre dels millors llocs per a viure prop de Barcelona. Situat al Garraf, és conegut per la seva bellesa i els seus carrerons blancs i florits. Aquí se celebra anualment el Festival de cinema de terror, un esdeveniment de gran importància tant a nivell nacional com internacional.

La qualitat de vida a Sitges és molt bona, encara que no és dels pobles més barats. Al llarg dels últims anys ha crescut bastant, encara que en ell trobaràs tots els serveis que necessitis: multitud de comerços, col·legis, espais culturals i negocis de tota mena.

Està comunicada per tren, autopista i carretera amb Barcelona. Es troba a 43 minuts de Barcelona.

Coneix ShBarcelona

6. Sant Pere de Ribes

Pot ser que sigui un dels pobles pròxims a Barcelona menys coneguts. Envoltat de naturalesa, vinyes i el massís del Garraf, és clar que és l’adequat per a aquelles persones que busquen un lloc tranquil i agradable.

Encara conserva elements medievals, la qual cosa el converteix en un poble molt atractiu per a qualsevol visitant i fins i tot per als propis residents. Disposa de tots els serveis, comerços i equipaments.

La platja se situa a ni més ni menys que a 10 minuts del municipi. La distància entre Barcelona i St.Pere de Ribes és de 40 minuts amb cotxe, encara que en bus el recorregut és d’al voltant de 50 minuts. Una altra opció per a arribar a la capital és anar a Sitges a agafar el tren i sortir des d’aquí.

Vallès Oriental

7. La Garriga

La comarca del Vallès Oriental es troba al nord de Barcelona i destaca per la seva proximitat al Parc Natural del Montseny. En ella trobem municipis com La Garriga, una localitat encantadora i amb gran varietat de serveis i comerços.

A més, disposa d’equipaments com a escoles ben prestigioses i restaurants de molt bona qualitat. Generalment, és una zona on tant famílies com parelles joves se sentiran molt a gust.

La distància entre Barcelona i La Garriga és de 40 minuts amb cotxe i d’uns 48-50 minuts en RENFE.

viure prop de barcelona

Foto via Visual Hunt

8. L’Ametlla del Vallès

Si pensem en els millors llocs per a viure prop de Barcelona, sens dubte l’Ametlla del Vallès és un d’ells. Un lloc on es respira tranquil·litat, és molt bonic i al voltant d’ell trobaràs tots els serveis essencials.

Se situa a deu minuts de La Garriga, per la qual cosa és senzill desplaçar-se fins allí per a fer qualsevol gestió o compra.

La connexió en transport públic és una mica escassa ja que no disposa d’estació de tren, però està ben comunicat amb La Garriga i Granollers, les parades de RENFE més pròximes al municipi.

Des d’allí podrà arribar a Barcelona en menys de 45 minuts.

Articles relacionats: Sortides a menys de 100 km de Barcelona

Vallès Occidental

9. Sant Cugat del Vallès

Dels municipis més pròxims a Barcelona, Sant Cugat és un dels pobles favorits per a instal·lar-se. Té tot el que necessites: comerç de qualitat, restaurants, escoles de prestigi (a Sant Cugat se situa una seu de ESADE), llocs d’oci, parcs infantils etc.

El nivell de vida és elevat, no obstant això, la qualitat és excepcional. D’ell podem destacar la proximitat a Barcelona (25 minuts amb cotxe), ja que es troba a 15km de la ciutat.

La connexió en transport públic és excel·lent. Pots utilitzar els Ferrocarrils Catalans (FGC) on la freqüència de pas és molt poca i et deixarà a la ciutat ràpidament.

10. Cerdanyola del Vallès

llocs per viure prop de barcelona

Foto via Visual Hunt

Cerdanyola és una altra localitat situada al costat de Barcelona amb àmplies zones residencials tranquil·les i multitud de serveis per a fer vida en ella.

Es tracta d’un municipi familiar, però també destaca pel seu ambient jove, ja que es troba molt prop de la Universitat Autònoma de Barcelona, per la qual cosa la connexió en transport públic com per carretera és excel·lent.

Estaràs a tan sols 25 minuts de Barcelona i podràs moure’t fàcilment amb tren per a arribar a la ciutat.

Coneixes algun altre poble pròxim a Barcelona per a viure?

Sobre l'autor

Mireia Garcia Sans

Deixar un comentari