blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Instal·lar-se

Com llogar un pis amb mascotes?

llogar pis mascota
Escrit per Xavi Maldonado

A vegades, trobar pisos de lloguer que admeten mascotes és una tasca difícil encara que ens costi de creure.

Per a molts de nosaltres conviure amb una mascota és una cosa normal i agradable. Els experts asseguren que aporta molts beneficis psicològics per a l’ésser humà. A més, són una companyia incansable i fidel, arribant a formar part del nostre nucli familiar.

No obstant, a l’hora de buscar pisos de lloguer a Barcelona, podem trobar-nos amb alguns problemes, ja que no tots els lloguers accepten mascotes.

  • Pisos de lloguer a Barcelona

 

Tot i que és cert que cada vegada existeix més flexibilitat per part dels propietaris, encara podem trobar alguns que prefereixin no llogar quan tenim a un amic pelut amb nosaltres. Però, per quina raó?

La principal raó és la por al fet que la nostra mascota pugui trencar, fer malbé o deteriorar algun moble o element del pis. Això pot passar-nos, sobretot, si els nostres amics de quatre potes són cadells juganers, nerviosos o que passin moltes hores sols.

llogar un pis amb mascota

Imatge via Unsplash

Veure pisos de lloguer que admeten mascotes

Lloguer de pisos amb mascotes: Què diu la Llei?

Abans de res és important estar previngut i conèixer tots els detalls legals que ens permetran trobar un pis de lloguer que accepti animals.

En matèria de lloguers, la Llei d’Arrendaments Urbans (LAU) és la que ho regula. En les seves pàgines, no es prohibeix tenir mascotes en un pis de lloguer a Barcelona. De fet, el text deixa llibertat tant a propietaris com inquilins per a decidir. Totes dues parts podran pactar tots els detalls, i hauran de quedar reflectits al contracte de lloguer.

llogar pis amb gossos

Imatge via Unsplash

Drets i obligacions de propietaris i inquilins

Com en totes les lleis, existeixen alguns drets i obligacions que s’han de tenir en compte si estàs buscant lloguers que acceptin mascotes. Fixem-nos en què succeeix en cada cas:

  Drets Obligacions
Propietari/a Prohibir mascotes en el seu pis de lloguer sempre que s’especifiqui en el contracte de lloguer Especificar en el contracte de lloguer que es prohibeixen mascotes en el pis de lloguer
Dissoldre el contracte d’arrendament si no es compleixen les condicions pactades Si no existeix una clàusula específica en el contracte, té l’obligació de respectar que l’inquilí/a viva amb les seves mascotes
Si l’animal suposa una molèstia o mal per a l’habitatge o terceres persones, té dret a demanar a l’inquilí/al fet que deixi el pis o repari els desperfectes Obligació d’informar l’inquilí de tot el relatiu sobre les mascotes en el pis de lloguer
Inquilí/na Si no existeix cap clàusula específica en el teu contracte de lloguer, la llei et permet conviure amb els teus animals en el pis Reparar els danys que l’animal causi en l’habitatge o a tercers
Pots contractar la teva assegurança que cobreixi els desperfectes causats per la teva mascota tot i que no estàs obligat Si en les clàusules del contracte l’exigeix, hauràs de contractar una assegurança que cobreixi els desperfectes causats per la teva mascota

pisos de lloguer que admeten mascotes

 
llogar pis mascotes

Imatge via Unsplash

📌 Si el teu gos està catalogat com a PPP (Gos Potencialment Perillós) existeix l’obligació de contractar una assegurança de responsabilitat civil per danys a tercers, segons estableix la Llei 50/1999

Article relacionat: Adopta una mascota a Gràcia

D’altra banda, la Llei de Propietat Horitzontal també té en compte a la comunitat de veïns, que no pot prohibir de cap manera la presència de mascotes en els pisos de lloguer del bloc.

Això sí, hauràs de respectar els espais comuns i no realitzar activitats que facin malbé, molestin o siguin perilloses per a la finca i els veïns.

Com a amo d’una mascota, hauràs de complir amb la normativa legal, portant al teu animal vacunat i amb el xip identificatiu correctament registrat.

lloguers que acceptin mascotes

Imatge via Unsplash

Com llogar un pis amb mascotes?

L’opció més fàcil és, directament, buscar pisos de lloguer que acceptin animals. Si la teva idea és comptar amb l’ajuda d’una agència immobiliària a Barcelona, la tasca és més ràpida i menys complicada, ja que trobaran un pis on els animals siguin benvinguts amb les teves necessitats sense que hagis de negociar res amb el propietari/a.

Si per contra prefereixes iniciar la cerca de pisos que admetin mascotes en lloguer a Barcelona pel teu compte, és convenient tenir en compte els següents consells:

  • Tingues sempre present l’assegurança de llar i desperfectes de mascotes. Si el teu propietari és tossut i desconfia, potser és un argument al teu favor per a aconseguir que accepti a la teva mascota en el pis
  • Durant la negociació, indica que una vegada acabi el contracte de lloguer, estàs disposat a contractar una empresa professional de neteja per a deixar l’apartament en perfectes condicions. Serà, sens dubte, la cirereta del pastís per a convèncer al propietari del pis
  • Fes un currículum caní per al teu pelut! Sí, sí, has llegit bé. És una pràctica que cada vegada s’utilitza més. En ell s’ha d’incloure el nom i l’edat, si està esterilitzat o castrat, fotos de l’animal així com dades de salut i vacunes. Pots comptar amb la referència del teu veterinari/a perquè et faci una descripció professional de la teva mascota.
  • Demana-li al teu antic propietari/a o veí/na que doni referències sobre la seva relació amb la teva mascota. L’experiència humana sempre és la millor certificació!
pisos que admetin mascotes en lloguer en barcelona

Imatge via Unsplash

Al final, la intenció és que el propietari/a del pis resolgui els seus dubtes sobre si la teva mascota serà o no una amenaça per a l’immoble i els veïns.

Des de ShBarcelona t’animem que donis un cop d’ull als nostres pisos en lloguer que admeten mascotes a Barcelona. Trobaràs tots els que tenim disponibles actualment. Si tens qualsevol pregunta sobre els nostres lloguers, no dubtis a contactar amb nosaltres. T’esperem!

Posa’t en contacte amb nosaltres

I a tu, t’ha costat trobar pisos de lloguer que admetin mascotes? Deixa’ns la teva experiència en comentaris!

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari