Categories: El que convé saber

Quant costa l’escola bressol a Barcelona?

Les escoles bressol i llars d’infants acullen infants durant l’etapa dels 0 als 3 anys d’edat, és a dir, un període d’escolaritat que no és obligatori. No obstant això, és molt important reconèixer que el currículum d’aquest cicle té objectius totalment educatius, ja que aquestes escoles suposen per a la majoria de nens, la primera ocasió de participar en un context social fora de l’àmbit familiar.

Si ja disposes del teu pis de lloguer a Barcelona, has de saber que hi ha 5 llars d’infants del Departament d’Ensenyament gestionades pel Consorci d’Educació de Barcelona, 95 Escoles Bressol Municipals gestionades per l’Institut Municipal d’Educació i moltes altres de caràcter privat.

S’ha de dir que és una de les províncies més cares en aquest tipus d’ escola, això sí, la diferència entre portar-los a una llar d’infants pública o a una privada és enorme, ja que la segona és molt més costosa.

Des de ShBarcelona et facilitam els preus aproximats d’ aquestes escoles.

Article relacionat: Escoles bressol bilingües a Barcelona

Cost de les escoles bressol de Barcelona

Imatge via Pixabay

Si no disposeu de prou estalvis, considereu que amb la vostra economia no us podeu permetre grans luxes o necessiteu estalviar, el més lògic i recomanable és que busqueu una escola bressol pública, ja que pel que fa a les privades, Barcelona compta amb les més cares del tot el país, doncs comporten unes despeses d’uns 410 euros mensuals.

Per tant, en aquests casos cal fixar-se, si es pot, en les públiques.

Tot i això, el gran desavantatge d’aquestes és que a Barcelona els requisits en quant als drets d’admissió dels infants no radiquen tant en la renta familiar com ho fan a la resta de províncies i comunitats, sinó que el que preval és la proximitat del domicili dels nens amb respecte a la llar d’infants, si el petit ja hi té germans i si els pares treballen.

Anem al gra, doncs, sobre quant costa l’escola bressol a Barcelona. Una vegada que compleixin els requeriments que us hem mencionat i la criatura sigui acceptada, els preus varien, lògicament, en funció del nombre de fills que tingueu i de la vostra renta anual.

Posem per cas que teniu uns tres fills, així doncs, anem a veure tres situacions familiars en diferents circumstàncies econòmiques.

Per exemple, si teniu una renta anual d’aproximadament 25.500 euros, hauríeu de pagar al voltant de 300 euros al mes. En canvi, si guanyeu uns 16.700 l’any, la vostra tarifa es reduiria i us sortiria per uns 210 euros cada mes. Finalment, si el vostres sous units ronden els 9.000 euros anuals, només us exigirien al voltant d’uns 90 euros mensuals.

Escola bressol: pública o privada?

Imatge via Pixabay

Ara que ja hem aclarit amb trets generals quant costa l’escola bressol a Barcelona, us sorgirà el dubte de si portar els vostres fills a la pública o a la privada.

Normalment, totes les escoles (tant públiques com privades) estan organitzades en grups d’edats diferents; és a dir, un grup acull els nadons més petits, un altre els caminants, i l’últim, els infants més grans.

Per tal de poder atendre’ls més acuradament, la quantitat d’infants que hi ha a cada grup varia, de manera que al grup de grans sempre hi sol haver més infants que als altres dos.

Tota aquesta informació és rellevant perquè a l’hora de triar escola bressol, també cal tenir en compte que tot i que les privades són molt més cares, hi ha menys educadors per més nens. Sembla contradictori, veritat?

En aquest sentit, per a petits de fins a un any d’edat, que necessiten més atencions, hi sol haver un/a educador/a per cada 7 nadons, mentre que als grups de nens d’entre 1 i 3 anys, toca un/a educador/a per aproximadament 10 nens.

Article relacionat: Els millors barris de Barcelona per viure amb nens

Si voleu buscar escoles bressol a Barcelona, podeu mirar el llistat de Llars d’infants públiques (gestionades pel Consorci d’Educació) o ara bé les Escoles Bressol Municipals (gestionades per l’Institut Municipal d’Educació).

Malgrat tot, moltes vegades no hi ha places a les públiques i no hi ha cap altra opció que apuntar als nens a una privada. Per altra banda, us recomanem que feu una ullada al portal de serveis educatius per a la petita infància de l’Ajuntament de Barcelona per estar informats en la matèria.

Us agradaria compartir amb nosaltres més informació sobre les escoles bressol?

2.5 / 5 ( 11 votes )
Estibaliz

Estibaliz és una illenca resident a Barcelona. Mestra en educació infantil i primària, especialista en llengua estrangera.

Recent Posts

És possible obrir un compte bancari amb passaport?

Barcelona, una ciutat vibrant i multicultural, atreu a persones de tot el món amb el…

1 setmana ago

Què és la certificació Biosphere?

Indubtablement, la importància de la sostenibilitat s'ha tornat fonamental en tots els àmbits, i un…

3 setmanes ago

El que has de saber de la Fórmula 1 a Barcelona 2024

La Fórmula 1 arriba a Barcelona, aquest any la ciutat es prepara per a rebre…

4 setmanes ago

Incasòl: 10 “FAQS” d’inquilins i propietaris

Tant si ets propietari com inquilí, segurament alguna vegada t'has preguntat què és l'Incasòl? Sobretot…

1 mes ago

Guia ràpida sobre la Inspecció Tècnica d’Edificis (ITE)

La Inspecció Tècnica d'Edificis (ITE) emergeix com un pilar fonamental en la gestió i preservació de…

2 mesos ago

Hola Barcelona Travel Card: com funciona

Barcelona atreu a visitants de tot el món cada any, i explorar aquesta metròpolis pot…

2 mesos ago