blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Cuina del món

Restaurants colombians de Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Estibaliz

Des de fa uns anys, la comunitat colombiana forma part de la població resident a Barcelona (i a Catalunya en general), de fet, segons l’INE Espanya és el país d’Europa que compta amb més habitants provinents d’aquest país d’Amèrica del Sud i el sisè en tot el món. Però encara no sabem gaire coses sobre Colòmbia i la seva cultura. El que se’ns ve al cap, primer de tot, és el cafè, la xocolata, o Shakira; però, sabem alguna cosa sobre la seva gastronomia? Si algú ens pregunta sobre l’ajiaco santafereño, la bandeja paisa o el mute santandereano, sabem què significa? Encara ens falta molt per aprendre.

Però gràcies a la interculturalitat que estem vivint, per a nosaltres ja és possible degustar nous sabors i provar els plats més típics de les diferents regions d’aquest país en alguns restaurants colombians de Barcelona i altres espais que s’han anat inaugurant. En el nostre blog ShBarcelona, hem fet una selecció dels millors per a que puguis gaudir dels sabors colombians sense haver de creuar l’atlàntic, i també volem dedicar aquest article als que viuen aquí i senten enyorança per la seva terra.

Menjar colombià a Barcelona

restaurants colombians a BarcelonaPan y Sabor (carrer d’Aragó, 451) no és exactament un restaurant, sinó que es tracta d’un forn-pastisseria-cafeteria, dedicat a la gastronomia colombiana ben considerat pels seus clients, ja que mostra una gran varietat de productes culinaris típics del seu país. Si vas amb una mica de pressa, pots comprar alguna cosa per picar o per emportar, com per exemple, el seu típic pandebono. També pots triar alguna cosa d’entre el seu assortiment de pastes, galetes, empanades, bunyols o coques.

Si t’agrada menjar en abundància, per a tu tenen formatges, xoriços i llonganissa, i si amb la panxa plena t’entra set, poden servir-te refrescos i batuts tropicals. En cas que puguis anar-hi en calma a passar-hi una bona estona, has de saber que realitzen degustacions d’arepas, així com de cerveses com Àguila o Club Colòmbia. Com veieu, aquest lloc, ofereix moltes possibilitats per a conèixer la gastronomia d’aquest país llatinoamericà, els prestatges sempre estan plens de menjar, podràs triar entre gran varietat de productes per emportar i podràs comprar-hi pa fresc cada dia de la setmana.

Article relacionat: Menjar típic català.

Restaurants colombians

restaurants colombians a BarcelonaDos restaurants de cuina tradicional colombiana a Barcelona on probablement pots trobar la millor representació dels menjars d’aquest país, porten el nom de La Fonda Paisa (Avda. Diagonal, 332 / Carrer Rosselló, 449). La seva especialitat, per suposat, és la bandeja paisa, un plat molt abundant, en quantitat i en varietat d’aliments, que es serveix en grans plats anomenats bandejas. A part d’això, les altres racions també són molt bones i generoses, per la qual cosa, la relació qualitat-preu és molt adequada. Aquí et sentiràs com un més d’aquesta comunitat, de fet, són molts els que diuen que aquest restaurant possiblement ofereix els millors plats de la gastronomia colombiana a Barcelona.

restaurants colombians a BarcelonaContinuem el nostre rànking dels millors restaurants colombians de Barcelona amb La Fonda del Camino (carrer 26 de gener, 28). Es tracta d’un espai senzill i colorit, amb les parets plenes d’elements d’aquesta regió i on serveixen delicioses receptes colombianes. Ofereixen un menú de migdia i una carta molt completa amb gran varietat de sabors, que et permetrà provar diversos plats d’aquesta gastronomia que encara és una mica desconeguda.

Destaquen per les seves carns, com la parrillada del camino (que inclou set varietats de carns diferents), el churrasco colombiano, la sobrebarriga, chorizos criollos a la barbacoa, carne de chigüiro al horno, lechona tolimense o altres varietats de menjars, com el mondongo (sopa que porta diversos ingredients típics d’allà), la bagra (un peix molt saborós), l’amanida tropical, la crema de fruites naturals i un llarg etcètera. Aquest restaurant és perfecte per a reunions, dinars familiars i celebracions en grup.

Article relacionat: Fires gastronòmiques al carrer.

restaurants colombians a BarcelonaFinalment, un altre restaurant colombià de Barcelona és El Arepazo (carrer Cartagena, 264) que, tal com indica el seu nom, la seva gran especialitat són les arepas, acompanyades d’altres ingredients deliciosos, tot i que molt calòrics: chicharrón, ous fregits, mantega, pollastre, llonganissa, vedella i formatge… Però si et sents malament per això, però no et resisteixes a provar-ho, pots compartir el teu plat amb una altra persona i acompanyar-ho amb receptes de la nostra gastronomia (catalana-mediterrània), que també serveixen, o algun batut de fruites.

I tu, en coneixes cap més?

Sobre l'autor

Estibaliz

Estibaliz és una illenca resident a Barcelona. Mestra en educació infantil i primària, especialista en llengua estrangera.

Deixar un comentari