blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Cuina espanyola i catalana

Menjar català: els plats més típics

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Estibaliz

Quins són els plats més coneguts de la gastronomia catalana? En quins restaurants de Barcelona es poden provar les receptes típiques d’aquesta regió? Moltes persones que vénen de fora, ja sigui a passar uns dies, com unes setmanes, mesos o fins i tot anys, s’hauran formulat aquestes dues preguntes desenes de vegades. Des de ShBarcelona pretenem resoldre aquestes qüestions i moltes altres sobre el menjar típic català.

  • Pisos de lloguer a Barcelona

 

Article relacionat: Top 5 Restaurants de cuina catalana

Plats típics catalans

La gastronomia catalana forma part de la dieta mediterrània i inclou una gran varietat de productes del mar, de muntanya i de l’hort. De fet, Catalunya és una de les comunitats autònomes espanyoles amb més tradició culinària.

A continuació us parlem més sobre aquest tipus de gastronomía  amb alguns dels plats més famosos del menjar típic català.

Primers plats

Escudella i carn d’olla (sopa), fideus a la cassola (estofats amb costella de porc tallada a daus i amb el seu os), faves ofegades o faves a la catalana, calçots (un tipus de ceba local cuinats a la brasa amb salsa de calçots), xató (amanida amb escarola, bacallà dessalat i la salsa que li dóna el nom al plat), empedrat (amanida amb tomàquet i mongetes), esqueixada (amanida freda amb bacallà dessalat i esqueixat), trinxat de la Cerdanya (amb col, patata i botifarra), espinacs a la catalana saltejades amb panses i pinyons, samfaina, cigrons o mongetes saltejats amb espinacs o bledes, escalivada i rovellons saltejats amb all i julivert.

Et quedaràs a Barcelona per uns mesos? Busca el teu pis de lloguer

Carn

Mandonguilles de carn amb sèpia i salsa, embotits (botifarra, fuet, espetec, etc.), botifarra amb mongetes, vedella amb bolets (rovellons, gírgoles, etc.), conill amb cargols, mar i muntanya (qualsevol tipus de carn com el pollastre o el conill amb crustacis o cefalòpodes), fricandó (finíssims talls de vedella amb salsa i bolets), pollastre o gall d’indi farcit amb fruits secs (prunes, passes, orellanes, pinyons, etc.) i bullit en una cassola de fang, fetge amb ceba, peus de porc estofats, ànec (o altres aus) amb peres, be o conill a la brasa amb allioli, cap-i-pota estofat amb morro i peus de vedella i rostit.

Peix i marisc

Musclos a la marinera o a la catalana oberts al vapor en sofregit, bunyols de bacallà, arengada, tonyina amb samfaina, bacallà amb panses i pinyons, bacallà amb samfaina, bacallà gratinat amb allioli, orada a la sal, rap de la costa Brava, suquet de peix, sarsuela de peix (òpera quan conté llagosta), calamars farcits de carn o peix, cloïsses a la marinera, llagostins al cava, llagostins a la planxa flamejats amb brandi, llenties amb sípia, mariscada, rabas i sèpia amb pèsols en sofregit.

menjar catala

Foto via visualhunt.com

Rebosteria, postres i dolços

Crema catalana, mel i mató (un tipus de formatge acompanyat de mel), postres de músic (diferents fruits secs acompanyats de moscatell), bunyols, mona de Pasqua de xocolata, coques dolces i tortells, dolços variats (panellets, pastissets, pets de monja, xuxos, etc.), ametlles garapinyades, pa de pessic, melindros, carquinyolis, neules i torrons.

Restaurants de cuina catalana a Barcelona

A Barcelona hi ha molts tipus de restaurants per triar i ningú hauria de marxar de la ciutat sense haver provat el menjar local, que és deliciós. Us presentem 3 dels millors restaurants de menjar típic català.

Et mudes a Barcelona? Troba el teu pis de lloguer! 

Els quatre gats

Existeix un restaurant més català que aquest?. Els quatre gats, inaugurat l’any 1897, és un dels més mítics de Barcelona. Un avantatge?.

Està situat al centre, junt al metro de Catalunya, a l’Eixample. Un desavantatge? Sempre està ple! La seva cuina, el seu ambient bohemi i la seva antiga, però ben conservada decoració l’han convertit en uns dels llocs més recomanats per totes les guies per a provar l’autèntica cuina catalana. El trobaràs al número 3 del carrer de Montsió.

plats tipics catalans

Foto via visualhunt.com

Can Culleretes

Can Culleretes és un altre dels restaurants de cuina catalana de Barcelona més clàssics. Encara més antic que Els Quatre Gats, és el segon restaurant més antic d’Espanya i el primer de tota Catalunya.

Són recomanables especialment els seus peixos i mariscs, que com hem vist, són productes imprescindibles de la gastronomia catalana. És al carrer d’en Quintana 5, a Ciutat Vella.

Article relacionat: Bars amb tapes gratis a Barcelona

Cerveseria Catalana

És un dels llocs clàssics per anar a prendre unes cerveses o fer el típic vermut de diumenge. Hi pots demanar el millor del mar i del camp català en format de tapes, pinxos i racions, d’aquesta manera podràs provar una mica de tot d’aquesta gastronomia a un preu molt més assequible que els anteriors.

Trobaràs la Cerveseria Catalana ubicada al carrer de Mallorca 236.

Ens vols recomanar algun altre plat típic de la gastronomia catalana així com algun altre restaurant?

Sobre l'autor

Estibaliz

Estibaliz és una illenca resident a Barcelona. Mestra en educació infantil i primària, especialista en llengua estrangera.

Deixar un comentari