blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Festes tradicionals

Festes de Santa Eulàlia 2020

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

Les Festes de Santa Eulàlia de Barcelona, també conegudes com les Festa Major d’Hivern, són unes de les festes tradicionals típiques de la Ciutat Comtal. Tal com el seu nom indica, tenen lloc durant l’estació hivernal. És una de les celebracions més importants de la ciutat al costat de les festes de la Mercè.

Si ja gaudeixes d’un pis de lloguer a Barcelona, no et pots perdres aquestes celebracions, on totes les activitats dutes a terme en aquests dies es fan en memòria a la co-patrona de Barcelona, Santa Eulàlia.

Vols saber més? En aquest article de ShBarcelona us parlem d’aquestes festes tradicionals de la capital catalana.

Article relacionat: Les Festes de Santa Eulàlia

Com són les Festes de Santa Eulàlia a Barcelona?

Castellers a la plaça de la vila

Imatge de: nunodantas via VisualHunt

Santa Eulàlia va néixer al barri de Sarrià, Barcelona. Va viure a finals del segle III dC i principis del segle IV. Segons la llegenda, ella era cristiana i, quan tenia tretze anys, l’emperador Dioclecià va obligar-la a renegar de la seva religió.

La jove es va negar a fer-ho i va ser castigada amb 13 martiris, els mateixos que la seva edat. Després d’haver suportat tots ells, va ser crucificada. Actualment, les seves restes es troben a la Catedral de Barcelona, ​​el nom complet de la qual és la Catedral de la Santa Creu i Santa Eulàlia de Barcelona.

Aquest any, la programació festiva amb motiu de les festes de Santa Eulàlia tindrà lloc el 7, 8, 9 i 12 de febrer. Les activitats realitzades en aquests dies són gratuïtes i tindran lloc a diverses localitzacions de districte de Ciutat Vella.

Cada edició està dotada de nombroses activitats, esdeveniments i celebracions de gran atractiu pels barcelonins.

Les Festes de Santa Eulàlia segueixen una gran tradició i la major part del programa es basa en la cultura popular. Ara bé, l’oci també està present perquè la gent pugui passar-ho molt bé. Les propostes culturals i d’oci que tenen lloc en aquests dies són moltes. L’objectiu és animar els habitants de la ciutat i als visitants arribats de tots els racons perquè segueixin participant en aquestes festes.

Article relacionat: Història de les Festes de Gràcia

Capgrossos a la Festa de Santa Eulàlia

Imatge de: elcancell via VisualJHunt

Cal dir que les activitats més característiques d’aquesta festivitat tenen lloc a la Plaça Sant Jaume. La lectura del tradicional pregó és un costum que s’ha mantingut intacta des de fa molts anys. Aquest esdeveniment, que té lloc al balcó de l’Ajuntament de Barcelona, ​​dóna pas a la resta d’iniciatives.

També cal destacar els balls tradicionals de Catalunya i l’exhibició dels Falcons a Barcelona, ​​l’acte de presència oficial va tenir lloc per primera vegada l’any 2003. Els seus membres són capaços de fer diferents classes de figures, entre estàtiques i dinàmiques.

Ara bé, amb el pas el temps s’han introduït elaboracions més complexes. Seguint la mateixa línia, l’exhibició castellera, una torre humana de diversos pisos d’alçada que cada any s’enfronta a una difícil tasca davant l’expectació del públic present. El Protocol de l’Àliga, per la seva banda, és un altre dels esdeveniments més esperats, un atrafegat ball dotat del bestiari popular més característic.

Les Festes de Santa Eulàlia tenen cabuda a l’hivern, prenent la forma de capgrossos, dracs, gegants, diables i altres figures i balls que formen part de la cultura popular de la ciutat. Després, el Festival Llum BCN dóna lloc a noves formes d’expressió, il·luminant la nit de Santa Eulàlia amb propostes tecnològiques plenes de llum.

Aquestes creacions lumíniques es mostren als carrers de la Ciutat Vella, deixant de pedra a les persones que tinguin la sort de contemplar les seves belles instal·lacions.

Has participat ja a les Festes de Santa Eulàlia? Que t’han semblat?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari