blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Festes tradicionals

Els Reis Mags d’Orient a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

A Barcelona és força arrelada la tradició del dia de Reis. Els tres Reis Mags d’Orient són esperats amb il.lusió pels més petits de casa, i perquè no dir-ho, també pels grans. La Ciutat Comtal els festeja de moltes maneres, celebrant la seva arribada, acollint els seus carters, exposant a la fira tot allò que ens obsequiaran la nit del 5 al 6 de gener, i sobretot, fent una gran cavalcada per la ciutat. No et perdis aquest article de ShBarcelona on t’expliquem com és l’arribada dels Reis Mags d’Orient a Barcelona durant aquestes dates nadalenques, un dels dies més esperats de l’any.

Article relacionat: Nadal per a nens a Barcelona

Viu el dia de Reis a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Anem a detallar cadascun d’aquests esdeveniments del Nadal que culminen el dia 6 de gener.  En primer lloc, abans que arribin ses majestats, són les joguines i els carters reials els primers a prendre posicions. La Fira de Sant Tomàs, un dels mercats nadalencs més importants de la ciutat, organitzada des de l’any 1877 pels artesans que hi exposen tota mena de joguines i regals, s’instal.la a la Gran Via entre els carrers de Muntaner i Rocafort.  Va començar el 19 de desembre, i romandrà oberta fins a la matinada del dia de Reis, perquè els que no tenen temps o memòria puguin fer les últimes comandes.  Si us hi ve gana, entre les 150 casetes també n’hi ha de menjar com xurreries per fer un mos calent. Els menuts hi van a veure les joguines, trien el que volen i després ho detallen a la Carta als Reis, que dipositaran en bústies especials custodiades pels Carters Reials, repartits arreu de la ciutat.  Pots trobar-los al Port Vell, a la Plaça Sant Jaume, als barris, als centres comercials, etc. És típic també el fer una foto als menuts quan entreguen la carta. De tota manera, com que els temps evolucionen, avui es pot enviar la carta per e-mail. La vigília, com a ciutat oberta al mar que és Barcelona, és al Port Vell on atraca el Pailebot de Santa Eulàlia amb Ses Majestats a bord.  Ho podeu veure a partir de les 16 hores del dia 5, al Moll de la Fusta. Mentrestant no arriben els Reis, hi haurà animacions per als nens. A partir de les 17 hores marxen cap al Parc de la Ciutadella, des d’on iniciaran la Cavalcada. Durant aquesta, reis, patges, comparses i  personatges del món infantil, al damunt de carrosses guarnides amb colors vius i lluents, fan les delícies del públic.  Desfilen amb música, saludant, ballant, tirant serpentines i obsequiant amb caramels que llencen al seu pas, i és tota una festa per la canalla.

Article relacionat: El Caga Tió, una tradició catalana de Nadal

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Aquesta cabalgada es retransmetrà com cada any per RTVE, BTV i a la web. Si no és prou a prop de casa vostra, segurament podreu acudir a alguna de les altres cavalcades menors que es fan a la resta de Barcelona. Si us pica la curiositat, el dia 4 de gener es poden visitar els Tallers Reials, el lloc on es prepara la cavalcada.  Allí podreu veure ja guarnides les carrosses, i els últims preparatius per l’arribada de ses majestats.  La jornada de portes obertes és al Palau Alfons XIII, pavelló VI de Fira Barcelona, de 11.30 a 15.00 hores. Finalment, us recordem que també és tradició deixar alguna “delicatessen” per als Reis Mags, i pa sec (o remullat, al gust) per als camells que els acompanyen, si no voleu trobar carbó en lloc de regals.  Que tingueu un bon dia de Reis.

Ja esteu preparats per l’arribada dels Reis Mags a Barcelona?

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari