blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Festes tradicionals

Les Campanades 2015 al carrer

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

A Barcelona fins ara no comptàvem amb un lloc emblemàtic i mundialment conegut per a la celebració oficial de la Nit de cap d’any com ho tenen Nova York amb Times Square, Londres amb el Big Ben, o Madrid amb la Porta del Sol. Això no obstant, des de fa ben poc, s’ha decidit que aquest emplaçament sigui la Font Màgica, a Montjuïc, i des de ShBarcelona us volem explicar com se celebraran les campanades de 2015 al carrer de Barcelona.

Article relacionat: Descobreix el districte de Montjuïc

La Font de Montjuïc, lloc emblemàtic barceloní per a les campanades

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge de: J.Pineda66 via VisualHunt

Com ja os vàrem explicar a l’article “Els barcelonins rebran el 2014 a la Font Màgica”, des de l’any passat això ha canviat: ara també tenim el nostre propi espai per donar la benvinguda al nou any i acomiadar-nos del que acaba, celebrant un espectacle d’altura a la Font de Montjuïc. Tant si vius a Barcelona com si ets aquí de vacances, una bona manera de començar la festa és, sens dubte, anar a escoltar les campanades a la Font, aquesta nit més màgica que mai, envoltat per milers de persones amb ganes de gaudir. L’acte comença a les 23:00 amb les arts escèniques i l’espectacle de les fonts. No cal dir que l’esdeveniment és completament gratuït. A les 00:00 en punt tindran lloc les dotze campanades, que faran que el públic allí reunit, després de menjar el raïm corresponent, celebri l’entrada del nou any amb una explosió d’alegria, i alçant les seves copes de cava. A continuació comença un espectacle pirotècnic que es perllonga fins a les 00:30, i després la gent comença a disgregar-se per continuar la festa a casa o als molts locals de la ciutat. Si desitges un hotel per passar la nit prop de les Fonts per als teus convidats o familiars, trobaràs encara habitació en alguns d’ells. N’hi ha força propers en els quals, per un preu gens desorbitat, ofereixen el típic combi nit i desdejuni.

Article relacionat: Montjuïc, muntanya de museus

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge de: MiquelGP54 via VisualHunt

La Plaça de Catalunya també és un dels llocs més concorreguts la nit del 31 de desembre. Altres anys s’han reunit allí fins a 50.000 persones per prendre el raïm mentre sonen les campanes. L’ambient majoritari és de turistes i estrangers passant-s’ho bé. Festa animada garantida. Si et decideixes per aquesta última opció, cal que tinguis en compte que la plaça estarà envoltada per l’habitual control policial, a fi d’evitar que ningú entri a la plaça amb ampolles o gots de vidre, però alhora es repartiran milers de gots biodegradables perquè poder gaudir de la beguda sense problemes. Una altra zona on anar a celebrar el trànsit anual són les Glòries, on es troba la Torre Agbar. La façana d’aquesta torre està composta per panells il·luminats que poden donar efectes de llum i color, i per cap d’any és tot un espectacle. Primer amb els quartos i després amb les campanades, a cada “dong” s’il·lumina la torre sencera, marcant el ritme al qual has de menjar-te els dotze grans de raïm. Triïs la festa que triïs,  t’animem al fet que surtis al carrer en aquesta nit tan especial de nadal a gaudir de l’alegria de la festa ciutadana.

*Imatge destacada de: MiquelGP54 via VisualHunt

Hi penses anar? No dubtis a compartir la teva experiència amb nosaltres!

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari