blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Els consells dels nostres equips

Celebrar un casament civil

Casament masia barcelona
Escrit per Elia

Hi ha un moment a la vida en la que toca prendre decisions molt importants. Una d’aquestes és la de casar-se, i és quelcom que s’ha de pensar en profunditat i triar quina opció es la millor per els dos.

Si esteu planificant un casament civil, a ShBarcelona us expliquem tots els detalls perquè pugueu organitzar-la pas a pas i tot surti tan bé com sigui possible, ja que no és un tràmit tan senzill com sembla a priori.

Segueix llegint i descobriràs diferents llocs en els quals celebrar un casament civil a Barcelona.

Article relacionat: Vestits de núvia a Barcelona

  • Pisos de lloguer a Barcelona

 

Casaments civils a Barcelona

Com ja sabreu, el matrimoni civil és el que es contrau, formalitza i inscriu davant les autoritats civils (Registre Civil, administració pública, jutges o autoritats municipals) sense seguir el ritu que estableixen les religions.

L’alcalde o alcaldessa és qui té la potestat de celebrar les vostres noces, encara que pot delegar la funció en els Tinents d’Alcalde, Regidors de Districte o Caps de l’Oposició.

Anells sobre document que parla de casament civil

Imatge via Unsplash

Recordeu que la celebració a l’Ajuntament de Barcelona pot ser entre dues persones del mateix o diferent sexe. Contreure matrimoni per aquesta via no es tracta d’una simple signatura, com molts pensen, si no que darrere hi ha tot un seguit de passos a seguir i a formalitzar.

Lloga o compra un pis a Barcelona

Quants testimonis han d’assistir per autoritzar el casament civil?

En funció del municipi en que els contraents es vulguin casar, hauran d’acudir un o dos testimonis al Registre per autoritzar, juntament el jutge, l’alcalde/essa o conseller, el casament.

Documentació necessària per un casament civil

Primer de tot, haureu d’anar al Registre Civil que correspongui al municipi on esteu empadronats i començar els tràmits de l’expedient matrimonial.

Allà haureu d’acreditar que reuniu tots els requisits establerts en el codi civil per contreure matrimoni i lliurar un seguit de documentació per un casament civil

  • Certificat de naixement
  • Còpia del DNI de les persones que contraents
  • Còpia del DNI dels testimonis del casament
  • Certificat de solteria
  • Certificat d’empadronament 

Finalment caldrà emplenar una sol·licitud en la qual confirmeu el vostre estat civil i desig de contreure matrimoni.

Tot seguit, us faran emplenar una instància que us facilitaran ells mateixos i una vegada sigui aprovada, obtindreu l’Acte del Registre Civil i us avisaran per lliurar-vos l’expedient que necessiteu per casar-vos. A partir d’aquí, us toca decidir on i quan voleu casar-vos per lliurar allà l’expedient.

firma documentació casament civil

Imatge via Pixabay

Hi ha diverses opcions:

  • Al Jutjat o al Registre Civil: només heu de demanar dia i hora.
  • A l’Ajuntament: des del Registre Civil enviaran els papers al Servei de Protocol de l’Ajuntament, qui us comunicarà si podeu casar-vos en les dates triades.
  • Qualsevol altre lloc que trieu: serà necessari que la persona que us va a casar accepti desplaçar-se fins a allà.

El matrimoni pot realitzar-se indistintament en català o en castellà, segons ho hagiu manifestat. Una vegada celebrat el casament civil, l’Ajuntament realitzarà la inscripció en el Registre Civil, que dóna fe de l’acte de matrimoni i finalment ja podreu anar a recollir el llibre familiar en el mateix.

Article relacionat: Botigues de vestits de festa a Barcelona

Casaments civils al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona

Es tracta d’un lloc molt emblemàtic per celebrar noces civils i està sol·licitat per moltes parelles, ja que és un lloc de gran bellesa i ideal per a noces amb gran nombre de convidats.

Degut a que és el saló oficial de l’Ajuntament, si desitgeu casar-vos allà, heu de lliurar una instància indicant diverses dates, ja que se celebren pocs dies al mes i acostumen a haver-hi moltes sol·licituds i una llarga llista d’espera.

En el termini d’una setmana haureu de trucar a l’Oficina de Majordomia de la Plaça Sant Jaume perquè us indiquin la disponibilitat de dates.

Casament civil barcelona

Imatge via Unsplash

Seguidament, el Departament de Relacions Públiques i Protocol es posarà en contacte amb vosaltres per informar-vos del dia, l’hora i la persona que ho celebrarà.

De totes maneres, encara que quedi tot ben lligat, pot ser que les teves noces finalment no s’acabi celebrant allà perquè si l’Ajuntament planeja un acte oficial al saló, aquest tindrà prioritat i us veureu obligats a celebrar les noces en un altre recinte.

És per això que des de l’any 2007 l’Ajuntament va habilitar el Saló Tapies de l’Edifici Fòrum per a celebrar noces civils.

Troba el teu pis aquí

Celebrar un casament civil a una masia

Les masies per a casaments a Barcelona són una excel·lent opció per viure una celebració única i inoblidable, on la majoria ofereixen la possibilitat de celebrar la cerimònia civil.

Si decidiu casar-vos en una de les tantes meravelloses masies que hi ha prop de la capital catalana, us treureu de sobre molts mals de cap, ja que l’organització serà molt més senzilla.

Ja heu pensat on celebrareu les vostres noces civils a Barcelona?

Sobre l'autor

Elia

Filòloga hispànica i apassionada de les lletres. M'agrada el teatre (molt), la literatura (més encara) i la cultura. He unit la meva passió per les arts creant una companyia de teatre anomenada LetrasConVoz i un web de temàtica cultural.

Deixar un comentari