blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Els consells dels nostres equips

Consells per comprar una segona residència

Segona residència de luxe amb piscina
Escrit per Xavi Maldonado

Moltes persones valoren la possibilitat de comprar una segona residència a algunes de les localitats on solen passar les vacances, i generalment solen llogar aquests immobles durant l’any. Tenir una casa d’estiu és sinònim de bon estatus i de bonança econòmica, però sempre és important valorar les nostres necessitats per veure si realment ens sortirà a compte invertir en la compra d’una segona residència. En aquest article de ShBarcelona us volem donar alguns consells sobre la compra d’una segona residència.

Article relacionat: És moment d’invertir en béns immobles?

Pregunta’t això abans de comprar-te una segona residència

On vull comprar-la?

Segona residència amb jardí

Imatge via Pixabay

És un dels punts que hem de tenir més clar, ja que és important valorar si volem platja, muntanya, fred, calor, apartament, o un xalet. Tot i que sempre és possible la venda de l’immoble, escollir una zona que ens agradi molt i en què creguem que no ens hi cansarem, és bàsic. Un altre punt fonamental a l’hora de comprar una segona residència és conèixer la zona i, en cas de no conèixer-la prèviament, fer una investigació dels barris més revalorats i desplaçar-se fins allà si fos necessari. No és convenient orientar-nos només per l’agent immobiliari o el propietari.

Em vull lligar a aquest lloc durant molt de temps?

Abans de comprar un habitatge de vacances a la muntanya o la platja, s’ha d’estar convençut que aquest enclavament ens agrada molt i que volem passar en aquest lloc la major part del temps lliure. Cal tenir molt present que no és igual estar en un lloc una setmana durant l’estiu, que fer-ho molts caps de setmana i ponts. Hem d’estar segurs abans de fer aquest pas.

És còmode viure allà?

El lloc que triem ha de reunir certs requisits que ens poden facilitar la vida o, per contra, fer-nos-la més difícil. Entre aquests requisits, és important tenir en compte si hi ha supermercats, forns de pa o cafeteries a prop, ja que en cas contrari serà necessari desplaçar-se cada vegada que falti alguna cosa. A més, altres serveis com centres de salut, policia o bombers també és interessant que estiguin a prop, d’aquesta manera ens sentirem més segurs davant de qualsevol contratemps.

Article relacionat: Consells per llogar un apartament turístic aquest estiu a Barcelona

Està a prop per poder gaudir-lo sovint?

Residència luxuriosa amb piscina infinita

Imatge via Pixabay

Depenent del motiu pel qual vulguem visitar la segona residència, sigui en vacances o els caps de setmana, és important tenir en compte la distància a la qual està. Si pretenem passar-hi també el cap de setmana, és important que sigui un lloc proper i que es pugui accedir d’una manera fàcil, sense haver de fer moltes hores de viatge. Si no, cada vegada se’ns farà més tediós el fet de desplaçar-nos, ja que haurem de dedicar massa hores als desplaçaments i menys a descansar i desconnectar.

És millor comprar o llogar?

És important valorar el preu de la propietat en funció de l’ús que li vulguem donar. No és el mateix gaudir d’una segona residència tots els caps de setmana que només a l’estiu, per tant, el preu de l’immoble és molt important. Conèixer el preu de la zona, no quedar-nos amb una sola opció i fer números per saber si la compra o el lloguer seran més rendibles per a nosaltres és bàsic per poder valorar correctament les dues opcions. És important també conèixer si l’immoble serà fàcil de llogar en cas de comprar-lo i no utilitzar-lo, ja que pot ser una bona font d’ingressos que ens ajudi a amortitzar el preu de l’immoble.

I el manteniment?

A més del preu de l’immoble, tenir una segona residència comporta altres despeses que hem de tenir presents. Així doncs, el preu dels subministraments com el gas, l’aigua, la llum, les despeses de comunitat, els impostos, el manteniment de la piscina o la cura del jardí s’han de tenir molt en compte i sumar-los a les despeses generals que suposa tenir en propietat una casa.

Disposes d’una segona residència? Ens pots donar més consells?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari