blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Els consells dels nostres equips

FES EL TEU PIS SEGUR PEL TEU FILL

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

Els llocs de la casa on passen més accidents són, per ordre, la cuina, el bany, la sala d’estar i els dormitoris. Quins pateixen els nens amb més freqüència? Caigudes, intoxicacions, cremades, electrocucions, asfíxia, cops i ferides. Evita’ls! Aquí tens alguns consells per fer la teva llar més segura per al teu fill.

Tecnologia: fes servir mecanismes de vigilància o intercomunicació, sobretot si són a un altre peça de la casa. No el posis a dormir al llit d’un adult, i encara menys si el llit és d’aigua. Si tens lliteres, posa baranes a ambdues bandes.

casasegura3.jpg

Connexions elèctriques: cal cuidar que no queden a l’abast del menut els cables dels electrodomèstics que estan recolzats en mobles: planxes, batedores, equips de so o informàtics, etc. Fes servir estris per recollir els cables o fixa’ls a mobles pesants. Vigila que els endolls siguin ben apressats, i utilitza taps per protegir les preses de corrent buides.

A la cuina: cal privar-li l’accés a productes tòxics, millor si el guardes en armaris amb clau. Vigila també mànecs de paelles, extrems d’estovalles i tot tipus de coses que puguin quedar al seu abast. Disposa tancaments de seguretat per a armaris i calaixos, evitaràs que tingui accés a utensilis perillosos, substàncies químiques u objectes de cristall.

Medicaments: posa-hi especial cura, perquè els pot confondre amb llaminadures. La farmaciola penjada ben amunt i tancada. Posa un pestell al quarto de bany, ha de romandre tancat, i mai el nen pot quedar-s’hi sol. Desa sempre cubells o altres atuells amb líquids on pugui ofegar-se.

Escales: no deixis al teu fill en llocs elevats o amb molts graons: si la barana de l’escala té més de 10 cm entre barrots, instal·la un protector perquè no pugui ficar el cap entre ells, i posa una tanca a dalt de tot per evitar que caigui rodolant.

Mobles: si està fent els primers passos, convé cobrir les vores i puntes dels mobles, fins l’alçada del seu cap. Importantíssim fixar els mobles a la paret, sobretot armaris i prestatgeries que puguin perdre estabilitat i caure-li al damunt.

casasegura2.jpg

Finestres: assegura’t que les portes i finestres de la llar romanen ben tancades, que el nen no té accés a obrir-les, i que no hi ha mobles propers on es pugui enfilar. Si no pots evitar això, posa-hi tancaments de seguretat o instal·la una malla protectora. Recull les cordes de les cortines perquè no pugui embullar-s’hi.

Exterior: tingues sempre ben tancada la porta de la terrassa. En cas que el nen arribi a la barana, instal·la una extra fins que sigui grandet. Si tens piscina, barra-la si el petit juga sol al jardí. Cobreix-la quan no s’usi. No deixis mai cap eina endollada, fes-les servir i desa-les immediatament.

Ajut: Si a pesar d’aquestes mesures ocorre un accident, truca immediatament al 112 per obtenir instruccions sobre com actuar.

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari