Categories: Oci i cultura

Cinemes de Barcelona en V.O

Les pel·lícules en V.O. transmeten la puresa del cinema, la seva essència més íntima, el que el director volia plasmar en la manera que volia fer-ho, amb els seus encerts i els seus errors. Hi ha persones que no entenen el cinema si no és en versió original, i que només veuen pel·lícules en aquest format.

La veritat és que, a Espanya, tenim alguns dels millors actors de doblatge del món. Les pel·lícules doblades a l’espanyol solen tenir una excel·lent qualitat de so, imprimint matisos també molt importants, però els puristes del cinema sempre diuen el mateix: no hi ha res comparable al cinema en versió original.

Si ets d’aquests últims, i ja gaudeixes de la vida a la ciutat amb un pis de lloguer a Barcelona, aquest article de ShBarcelona és ideal per a tu, on us parlem de les pel·lícules en versió original i dels millors cinemes de la Ciutat Comtal en els que podeu gaudir de cinema sense doblatge.

Article relacionat: Cinema a l’aire lliure 2019

Veure pel·lícules en V.O. a la capital catalana

Curiositats sobre el doblatge a Espanya

Imatge via Pixabay

El primer doblatge realitzat a Espanya sobre una pel·lícula va tenir lloc poc després de la invenció de cinema sonor. En aquells dies, el doblatge era més complex que en l’actualitat, ja que els professionals havien de memoritzar diverses pàgines dels diàlegs i sincronitzar-los amb els moviments dels llavis dels actors en interpretar-los, cosa que implicava assajar profusament.

En la dictadura, el doblatge va tenir la seva època daurada a causa de la Llei de la Defensa de l’Idioma, basada en la màxima de protegir la llengua nacional i poder censurar i alterar els diàlegs per motius polítics o morals.

Tant la Itàlia de Mussolini com a països com França i Alemanya la van implantar també als seus territoris.

Una altra de les curiositats relacionades amb el doblatge en espanyol per al mercat hispanoparlant té a veure amb els personatges de dibuixos animats i sèries als anys setanta i vuitanta, doblats en un anomenat «espanyol neutre», en el que pretenia ser un espanyol universal. Aquest treball es va realitzar en estudis ubicats a Mèxic i Puerto Rico.

Balmes Multicines V.O.

El cinema Balmes Multicines V.O. és un nou i modern complex cinematogràfic que compta amb 12 sales de cinema on es projecten estrenes de cinema en versió original. A més, aquestes sales compten amb equips de projecció digital 3D.

Finalment, a Balmes Multicines es troba l’única sala de Barcelona en V.O. amb so Dolby Atmos, la més alta tecnologia de so que permet escoltar les pel·lícules amb un so envoltant. Està situat al barri del Putxet. L’espai està obert cada dia de l’any, de manera que qualsevol dia és perfecte per deixar-nos caure pel cinema i aportar alguna cosa a la indústria del setè art.

Article relacionat: Obres de teatre del 2019 a Barcelona

Yelmo Cinemes Barcelona

Imatge via Pixabay

A Cinemes Yelmo ofereixen una gran varietat de films en versió original, siguin pel·lícules d’estrena, com clàssics o pel·lícules independents. A més d’això, també podràs trobar espectacles teatrals, òpera, ballet, musicals, documentals, o pel·lícules d’anime.

Com veus, per a tots els gustos i inquietuds. Està situat a la Vila Olímpica de Barcelona.

Cinemes Verdi Barcelona

Els Cinemes Verdi de Barcelona, situats al conegut barri de Vila de Gràcia de la Ciutat Comtal, són un dels pioners en oferir cinema en V.O. a Barcelona.

La seva cartellera està plena de cinema d’estrena, pel·lícules de culte, documentals, cinema europeu i el millor cinema independent.

Aquest complex de sales de cinema disposa de 5 grans sales, la major d’elles disposa d’un aforament de fins a 315 localitats, pantalla de 12 x 5 m i equip de so Dolby CP 750 SURROUND-EX (7.1). La millor tecnologia perquè l’experiència sigui el més impressionant possible.

Ens recomanes altres cinemes en V.O a la Ciutat Comtal?

5 / 5 ( 5 votes )
Xavi Maldonado

Recent Posts

És possible obrir un compte bancari amb passaport?

Barcelona, una ciutat vibrant i multicultural, atreu a persones de tot el món amb el…

7 dies ago

Què és la certificació Biosphere?

Indubtablement, la importància de la sostenibilitat s'ha tornat fonamental en tots els àmbits, i un…

3 setmanes ago

El que has de saber de la Fórmula 1 a Barcelona 2024

La Fórmula 1 arriba a Barcelona, aquest any la ciutat es prepara per a rebre…

4 setmanes ago

Incasòl: 10 “FAQS” d’inquilins i propietaris

Tant si ets propietari com inquilí, segurament alguna vegada t'has preguntat què és l'Incasòl? Sobretot…

1 mes ago

Guia ràpida sobre la Inspecció Tècnica d’Edificis (ITE)

La Inspecció Tècnica d'Edificis (ITE) emergeix com un pilar fonamental en la gestió i preservació de…

2 mesos ago

Hola Barcelona Travel Card: com funciona

Barcelona atreu a visitants de tot el món cada any, i explorar aquesta metròpolis pot…

2 mesos ago