blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Oci i cultura

Cicle de cinema de dones 2018

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

Històricament, alguns talents femenins van quedar oblidats malgrat els seus èxits i aportacions a la societat. Actualment, en aquesta nova era de la revolució i reivindicació del talent femení, l’Ajuntament de Barcelona ens proposa un cicle de cinema sobre dones per col·laborar en aquest moviment feminista que sembla que no té marxa enrere. Avui a ShBarcelona us volem parlar del Cicle de Cinema de Dones que s’ha iniciat aquest 2018 i en el qual encara ets a temps de veure els dos últims títols que queden per projectar.

Article relacionat: Cinema a l’aire lliure a Barcelona

Cinema femení com a mètode de reivindicació

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Durant aquest any 2018, l’Ajuntament de Barcelona ha decidit projectar un cicle de cinema en el qual la dona és la protagonista. Una iniciativa que arriba en un moment de reivindicació feminista, on les dones han alçat la seva veu a gairebé totes les diferents esferes de la societat, però sobretot, en aquelles on la seva participació era molt limitada. El cicle va iniciar la seva primera projecció el 18 de maig amb un títol que convida a la reflexió, Figuras Ocultas, que posa en relleu la importància de l’acompliment de tres dones formades i intel·ligents, el treball a la NASA passa desapercebut per la societat a Amèrica dels seixanta en tractar-se de dones i, a més, negres.

A més, el dia 31 de maig es va projectar Bar Bahar, entre dos mundos; una història de tres dones palestines residents a Tel Aviv que lluiten per tenir una vida normal com tres joves a una cultura i un territori on no acaben de trobar el seu lloc. Posteriorment, el 4 de juliol la pel·lícula escollida va ser La bicicleta verde, el primer film escrit i dirigit per una dona a l’Aràbia Saudita i que reflecteix el complex món en què viuen les dones a aquest país. L’esperança la posa una nena saudita, que desitja tenir una bicicleta però no li ho permeten perquè és una nena i no un nen, però ella no es rendeix tan fàcilment. El reflex que, a alguns països, coses tan simples com aquestes són una odissea per a moltes nenes i dones.

Article relacionat: Què fer a Barcelona al setembre

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Les dues projeccions que queden es duran a terme el 30 de setembre i el 7 d’octubre. La primera serà una pel·lícula anomenada Maudie, el color de la vida. Una història d’amor i unes belles pintures d’una artista autodidacta que es fan famoses, són els dos fils conductors de què tracta aquest film, basat en la història real d’una pintora canadenca reconeguda com una de les millors artistes folk del Canadà. La projecció tindrà lloc a les 21:30 hores a la plaça Joan Pelegrí, dins dels esdeveniments programats per les festes majors d’Hostafrancs.

L’última projecció del cicle de cinema de dones tindrà lloc a la plaça Comas a les 21 hores i en col·laboració amb la Taula de Dones (taula de dones) del districte de Les Corts. La pel·lícula xilena Rara és l’encarregada de reflectir el dilema al qual s’enfronten les dones lesbianes per tirar la seva família endavant davant els perjudicis de la societat. Conflicte que, d’altra banda, no senten les dues filles quan la seva mare decideix refer la seva vida amb una altra dona, una cosa que tracten amb normalitat fins que xoquen amb les reserves dels altres.

Et ve de gust veure alguna de les dues últimes pel·lícules que queden d’aquest cicle de cinema per a dones?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari