blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Desplaçar-se

Com aparcar a Barcelona

Cotxes aparcats a un carrer de la ciutat
Escrit per Estibaliz

Així com a la majoria de les grans ciutats, estacionar el teu vehicle a Barcelona no és una tasca fàcil, sobretot a determinades zones cèntriques, en hores puntes del dia o si vols que no et costi ni un cèntim.

Si únicament t’has de desplaçar dins l’àrea metropolitana, per a estalviar-te problemes de transport és més recomanable agafar metro, bus o Ferrocarrils de la Generalitat, ja que les distàncies en general no són molt llargues.

Així i tot, si vius a un pis de lloguer a Barcelona, i no tens altre remei que moure’t en cotxe i l’has d’aparcar, en aquest article de ShBarcelona t’expliquem algunes coses que hauries de saber sobre com aparcar a Barcelona.

Article relacionat: Pàrquing gratis a Barcelona

Zones d’aparcament a Barcelona

Àrea verda

Zona d'estacionament a la ciutat

Imatge via Pixabay

Aquesta àrea està perfectament indicada amb línies de color verd pintades al terra. Es divideix en vint-i-dues zones i proporciona moltes avantatges als residents de la zona, que només han de pagar 1€ setmanal per aparcar-hi, sempre i quan disposin de la targeta de resident, és clar.

Pels que no tenen aquesta identificació, la tarifa és superior i no poden estacionar-hi durant un temps superior a una o dues hores. Aquests aparcaments són gratuïts de 20h a 8h cada dia i, en algunes zones, també dissabtes i diumenges.

Fins al 2016 totes les places de l’àrea verda eren gratuïtes a l’agost. Aconsellem que sempre intentis fixar-te en els senyals de trànsit més propers i miris la informació del parquímetre més proper per a evitar sorpreses i assegurar-te que el teu vehicle queda estacionat de forma correcta.

Per a més informació, pots consultar el web de l’àrea verda.

Àrea blava

Es tracta d’una àrea de pagament per a tots els usuaris amb un límit temporal d’estacionament d’entre una i quatre hores, depenent de cada zona. Els horaris de pagament de l’àrea blava són de dilluns a divendres de 9 a 14h i de 16 a 20h, i en el centre de la ciutat o en les zones properes a les platges, s’amplien fins el dissabte, fins i tot fins diumenges i festius.

 La finalitat de l’àrea blava és fomentar la rotació elevada de vehicles als voltants de les zones de serveis. Si vols aparcar en aquesta zona, has de comprar un tiquet a les màquines habilitades a les voreres i col·locar-lo en una zona prou visible del teu cotxe.

D’aquesta manera, si un agent de la Guàrdia Urbana passa per la zona, veurà fins a quina hora has pagat per a estacionar allà i en cap cas seràs multat.

Aparcament gratuït a Barcelona

Per a resoldre la qüestió de com aparcar a Barcelona de forma totalment gratuïta i sense limitacions, has de saber que pots trobar places a les zones perifèriques que envolten Barcelona i que estan menys poblades.

La Zona Universitària (a la Diagonal, davant del Campus Nord) és una bona opció, especialment a primera i darrera hora del dia.

Una altra possibilitat és Montjuïc, on podràs trobar bastants llocs per aparcar, sobretot a prop de la Fundació Miró i del MNAC, fins i tot en el pàrquing del mateix museu.

Com a tercera alternativa, recomanem el pàrquing del Centre Comercial La Maquinista, que consta de 4.800 places gratuïtes i sense límit horari, això sí, durant la nit roman tancat, o el pàrquing de l’IKEA d’Hospitalet de Llobregat.

Per últim, els caps de setmana (des del divendres a partir de les 22h), la gran majoria d’aparcaments de la zona verda abans descrita es converteixen en gratuïts i oberts a qualsevol tipus d’automòbil.

Article relacionat: Les millors autoescoles de Barcelona

Cotxe groc aparcat al carrer

Imatge via Pixabay

Només en aquestes zones podràs deixar el teu vehicle estacionat durant llargs períodes de temps sense haver de pagar res, però això sí, en el cas dels aparcaments exteriors, hauràs d’anar revisant que no hagi estat retirat per la grua degut a qualque acte o esdeveniment.

Consells per aparcar vehicles a Barcelona

Sempre que estacionis el teu vehicle a Barcelona, procura comprovar que compleixes amb la normativa per a evitar possibles sancions o que la grua municipal s’emporti el teu cotxe.

Les multes per estacionar indegudament ascendeixen als 100€ i la taxa de grua és de mínim 150€, així que ¡has d’anar amb molt de compte!

Vols compartir altres recomanacions i suggeriments per a aparcar a Barcelona?

Com aparcar a Barcelona
4.6 (92%) 10 vote[s]

Sobre l'autor

Estibaliz

Estibaliz és una illenca resident a Barcelona. Mestra en educació infantil i primària, especialista en llengua estrangera.

4 Comentaris

  • Bueno avantatge no trobo cap ni un.
    A on abans es podia aparcar ara s’ha de pagar. Això no es fa als veins i ciutadans de Barcelona.
    Massa ja paguem… i per qué serveix l’impost de circulació??.
    El turisme, desde les olimpiades ho estem pagant molt car…

  • No desinformem si us plau. Àrea verda sols és gratuïta a l’agost per als residents, si estan a la seva zona i la tarja és vigent/en ordre.

Deixar un comentari