blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Desplaçar-se

Tot el que necessites saber per a aparcar a Barcelona

aparcar a barcelona
Escrit per Estibaliz

Com succeeix en la majoria de les grans ciutats, aparcar a Barcelona no serà tasca fàcil, sobretot en determinades zones cèntriques a hores punta del dia.

Per a estalviar-te problemes de transport, si et desplaces solament dins de l’àrea metropolitana t’aconsellem optar pel metro, per l’autobús, pels Ferrocarrils de la Generalitat o per la RENFE.

Tot i així, si no et queda un altre remei que moure’t amb cotxe i haver d’aparcar-lo, hi ha algunes coses que has de saber. És possible aparcar gratis a Barcelona si per exemple véns a la Ciutat Comtal el cap de setmana o a partir de les vuit de la tarda, doncs, a aquesta hora és quan s’alliberen els aparcaments que normalment són de pagament com.

  • Pisos de lloguer a Barcelona

 

Per exemple, la zona verda, la zona blava o la zona de càrrega i descàrrega que, normalment, estan ocupades per vehicles autoritzats entre setmana, els dissabtes i diumenges s’alliberen per a la resta d’usuaris de cotxes privats.

En aquest article ShBarcelona podràs conèixer tot el que necessites saber per a aparcar a Barcelona, alguna cosa que et pot sortir gratis o que, també, pot ajudar-te a aprofitar els millors preus per a trobar el millor pàrquing.

Vols tenir el teu aparcament a Barcelona garantit?

Et recomanem l’aplicació líder per a trobar places de pàrquing a bon preu a Barcelona i en altres tantes ciutat d’Espanya. L’aplicació te la pots descarregar al teu telèfon Android o iOS o també, la pots trobar seguint aquest enllaç: Parclick.

banner de parclick per a aparcar a Barcelona

Descobreix com aparcar a Barcelona

coches en un parking de Barcelona

Imatge via Pixabay

En les zones perifèriques que envolten la ciutat i que estan menys densament poblades pots aparcar gratis a Barcelona; són bons exemples la Zona Universitària o la part més alta del Poble Sec, tocant a Montjuïc.

En aquestes zones podràs deixar el teu cotxe durant llargs períodes de temps sense haver de pagar res, però hauràs de revisar habitualment que el teu vehicle no ha estat retirat per la grua a causa d’algun esdeveniment esportiu o una altra causa. Si vols conèixer més sobre aparcaments sense cost, assegura’t de llegir el nostre article de pàrquing gratis a Barcelona.

Un inconvenient destacat d’aquest aparcament és que no és útil si vius lluny d’aquestes àrees, ja que una vegada hagis aparcat el cotxe hauràs d’agafar el transport públic per a arribar a la teva casa.

Diferents tipus d’aparcament a Barcelona

Existeixen diversos tipus d’aparcament a Barcelona, com la zona blava, la de càrrega i descàrrega o la zona verda per a residents. Repassarem alguns de les modalitats per a aparcar a la Ciutat Comtal i quins són els seus avantatges i usos.

1. Zona Verda

Aquesta última zona està indicada amb línies de color verd pintades en el sòl. Es divideix en 22 zones i és molt avantatjosa per als residents d’aquesta àrea, que només hauran de pagar 1 euro setmanal per aparcar en ella una vegada tinguin la targeta de resident.

Per als que no tenen aquesta identificació la tarifa és superior i no poden estacionar per un temps major a 1 o 2 hores. Per a més informació pots consultar la web: www.areaverda.cat.

Fixa’t sempre en els senyals de trànsit pròxims per a assegurar-te que el teu vehicle queda estacionat correctament.

aparcar a barcelona

Imatge via Pixabay

2. Zona Blava

També pots aparcar a Barcelona usant les places de zona blava, una àrea de pagament per a tots els usuaris amb un límit temporal d’estacionament, d’entre 1 i 4 hores depenent de la zona.

Els horaris de pagament de l’àrea blava són de dilluns a divendres de 9 a 14h i de 16 a 20h, i en zones de platja o en el centre de la ciutat s’amplien fins al dissabte i fins i tot fins als diumenges i els festius.

La finalitat del zona blava és fomentar la rotació de vehicles als voltants de les zones de serveis.

Si vols estacionar en aquesta zona has de comprar un tiquet en les màquines habilitades per a això situades en la vorera i col·locar-ho en una zona visible del teu cotxe. Són els coneguts parquímetres, que abunden en les voreres de qualsevol ciutat europea.

D’aquesta manera, si un agent de la Guàrdia Urbana passa per la zona podrà veure fins que hora has pagat per aparcar aquí i no seràs multat/a.

Una vegada hagis aparcat el teu vehicle comprova que estàs complint la normativa per a evitar sancions o que la grua municipal s’emporti el teu cotxe.

Les multes per estacionar indegudament ascendeixen als 100 € i la taxa de grua és de mínim 150 €, així que molta cura!

Si vols informar-te més de com funciona la Zona Blava a Barcelona, llegeix l’article anterior.

cotxes barcelona

Imatge via Pixabay

3. Zona de càrrega i descàrrega

L’última modalitat d’aparcament és el que es coneix com a zones de càrrega i descàrrega, que té un nom tècnic de Distribució Urbana de Mercaderies (DUM). Aquestes places de pàrquing al carrer tenen un ús de de dilluns a divendres de 8.00h a 20.00h, menys les del centre que també s’utilitzen per a les mercaderies els dissabtes al matí.

S’identifiquen aquestes places ja que es pinten de color groc i solen estar situats a les cantonades dels carrers. L’ús professional són parades gratuïtes de màxim 30 minuts. Fora de l’horari comentat en el paràgraf anterior, l’ús és obert a tots els usuaris, és per això que en la majoria d’aquestes places són ideals per a aparcar gratis a Barcelona els caps de setmana.

Es pot aparcar en cap de setmana a Barcelona?

Però si el que vols venir a la ciutat el dissabte o el diumenge, llavors… la cosa canvia! Per què? Perquè aparcar a Barcelona en cap de setmana  es converteix en una cosa molt més senzilla.

Bàsicament perquè és molt més fàcil trobar aparcaments gratis a la ciutat, sobretot, perquè l’àrea verda i blava solen estar inhabilitades.

Així doncs, si vols aparcar el cap de setmana a Barcelona has de tenir en compte el següent: àrea blava i àrea verda. Però, el cap de setmana és gratis en algunes de les zones de Barcelona.

noia aparcant per disfrutar de Barcelona

Imatge via Pexels

No obstant, et recomanem sempre comprovar la senyalització perquè existeixen zones de temporalitat variable com, per exemple, la zona de la mar que a l’estiu sí que es paga tots els dies de l’any.

El mateix ocorre amb els carrers més cèntrics de l’Eixample que, normalment, tampoc són gratis.

Aparcar en el carril bus de Barcelona: el cap de setmana hi ha molts carrils bus que s’habiliten per a deixar el cotxe aparcat.

Es pot aparcar en ells des del divendres a les dotze de la nit fins al dilluns a les set del matí i, per a saber si està habilitat per a això, hauràs de comprovar el senyal de trànsit.

Cada vegada hi ha més aparcaments gratis a Barcelona durant el cap de setmana però et recomanem que t’asseguris bé abans de deixar el cotxe.

De totes maneres et recomanem comprovar bé la senyalització perquè també hi ha zones en les quals el cap de setmana no es permet aparcar, sobretot el centre o en les zones més comercials.

banner de parclick per a aparcar a Barcelona

Coneixes alguna altra zona on aparcar a Barcelona?

Sobre l'autor

Estibaliz

Estibaliz és una illenca resident a Barcelona. Mestra en educació infantil i primària, especialista en llengua estrangera.

6 Comentaris

  • Hola. Esteu segurs que a lAgost la AreaVerda no es paga? Fa dos anys que van anular aquest “costum”..

  • Bueno avantatge no trobo cap ni un.
    A on abans es podia aparcar ara s’ha de pagar. Això no es fa als veins i ciutadans de Barcelona.
    Massa ja paguem… i per qué serveix l’impost de circulació??.
    El turisme, desde les olimpiades ho estem pagant molt car…

  • No desinformem si us plau. Àrea verda sols és gratuïta a l’agost per als residents, si estan a la seva zona i la tarja és vigent/en ordre.

  • La majoria de les zones verdes són lliures des de les 20 hores de divendres i tot el cap de setmana, no des de les 22h

Deixar un comentari