blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Viure a Barcelona

Comprar al mercat a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

La dieta mediterrània és coneguda arreu del món per ser molt saludable pel nostre organisme, on les verdures, la fruita i l’oli d’oliva són els majors protagonistes. Sens dubte, la bona alimentació que en general es consumeix a la zona mediterrània i, per descomptat, a Barcelona, és la principal responsable que Espanya sigui el segon país del món amb una major esperança de vida. L’agricultura i la ramaderia espanyoles gaudeixen de gran salut, i Espanya no ha deixat de ser un dels principals exportadors d’aquests productes a la resta del món, en gran part, gràcies a la seva qualitat. A Barcelona es menja molt bé, gràcies sobretot al fàcil accés a productes saludables i de qualitat, i els mercats de la ciutat són grans proveïdors d’aquestes matèries primeres. És per això que des de ShBarcelona us parlem sobre comprar als mercats que hi ha a la Ciutat Comtal.

Article relacionat: Fruita barata als mercats de Barcelona

Mercats de Barcelona, una excel·lent opció per a una bona alimentació

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Els mercats de Barcelona són un lloc de trobada entre els veïns del barri, on es creen vincles entre botiguers i compradors, i on aquests últims es deixen aconsellar pel que consideren una persona experta en la matèria i de confiança. Alguns venedors aconsegueixen el seu gènere a Mercabarna, però altres ho aporten de petits agricultors i ramaders de proximitat, alguns fins i tot de les seves pròpies collites i granges. Tot això genera que molts dels productes que es poden aconseguir als mercats de Barcelona siguin d’una qualitat excel·lent, cosa que afavoreix als petits agricultors i ramaders de la zona.

A causa de l’auge cada cop més important amb el que compten les grans superfícies i els supermercats, els mercats proporcionen al comprador proximitat, confiança i qualitat. També s’han posat les piles en altres matèries on s’estaven quedant una mica enrere. Moltes persones preferien fer la compra a grans superfícies per la comoditat de poder accedir amb vehicle per carregar la compra. Els mercats actualment proporcionen aparcaments prop de les seves instal·lacions perquè no hi hagi aquest problema, i inclús fan ús de les noves tecnologies, facilitant la possibilitat de fer la compra en línia, una cosa tan en voga en els temps que corren. A més, es pot anar a escollir els productes i demanar que te’ls portin a casa.

Article relacionat: Productes ecològics a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Els mercats de la ciutat, a més, realitzen una excel·lent tasca promocionant productes i difonent hàbits de vida saludables. També amenitzen les festes més tradicionals relacionant la compra i l’alimentació amb les tradicions més arrelades socialment, cosa que no deixa de reivindicar la cultura i idiosincràsia d’una societat. Finalment, l’Ajuntament de Barcelona està destinant molts fons a rehabilitar i modernitzar les antigues instal·lacions dels mercats de la Ciutat Comtal. Actualment són varis els mercats de diferents barris que estan en procés de rehabilitació, per tal de posar al dia aquests espais i atraure el públic més jove i cosmopolita. Si vols saber on es troba el mercat més proper al teu domicili, pots consultar-ho aquí.

I tu, a quins mercats de Barcelona fas la compra? Què et semblen aquests establiments tan tradicionals?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari