blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Oci i cultura

Dia Mundial de l’Alegria

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

L’alegria és aquesta emoció que sorgeix del teu interior, composta per vitalitat, felicitat i una sensació de plenitud. És una de les emocions més habituals que sentim els éssers humans i la seva antagonista és la tristesa, també una de les més corrents i completament normal, tot i que no s’ha de confondre amb la depressió.

Totes les emocions, les agradables i desagradables, són necessàries i adaptatives, la qual cosa vol dir que ens ajuden a acceptar i superar una experiència, però les desagradables, sobretot, són les que més aprenentatge ens aporten.

Avui, en aquest article de ShBarcelona, anem a parlar-vos en aquesta ocasió d’una emoció positiva, l’alegria, amb motiu del Dia mundial de l’Alegria i com se celebra a la Ciutat Comtal.

Article relacionat: Dia Mundial del Medi Ambient

Celebra una de les emocions més meravelloses, l’alegria

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

L’alegria és una de les emocions més gratificants i maques que una persona pot experimentar. Per aquest motiu i molts altres, cada 1 d’agost se celebra el Dia Mundial de l’Alegria, que va ser instaurat l’any 2010 per iniciativa del colombià Alfonso Becerra.

Aquesta data és commemorada a almenys catorze països del món, entre els quals destaquen Espanya, Xile, Brasil o l’Argentina, i la seva comesa és reflexionar sobre la importància de tenir present aquest sentiment a cada moment de la nostra vida, i del seu magnífic poder per transformar el nostre interior.

L’origen d’aquest Dia Mundial de l’Alegria té lloc al marc del Primer Congrés de Gestió Cultural Xilè, on Alfonso Becerra va presentar un projecte per celebrar el dia de l’alegria. En particular, va establir que, igual que existien altres dates que celebraven fets històrics, dates polítiques o fins i tot religioses i populars, calia que aquest sentiment tingués un dia especial.

El motiu pel qual hem de commemorar aquest dia és per tenir present el sentiment d’alegria, donant-li d’aquesta manera el seu lloc per tal d’aprendre a viure-la i ser conscients dels importants beneficis que suposa per a l’ésser humà i del seu poder transformador.

Article relacionat: Llocs per celebrar festes amb nens a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

L’alegria és un estat d’ànim produït per un esdeveniment favorable o un estat d’ànim intern que sol manifestar-se amb somriures, sensació de felicitat i el benestar personal. La paraula alegria prové del llatí alicer o alecris que significa “viu i animat.”

L’alegria sorgeix des del més profund del nostre cor. Aquest sentiment ens proporciona tranquil·litat, benestar i amor. Els investigadors Ekman i Friesen afirmen que existeixen 3 tipus d’alegria diferents.

La primera és l’alegria autèntica o sentida, que sorgeix de forma natural i espontània; la segona és la falsa alegria, on no es correspon l’expressió amb el sentiment; i, finalment, l’alegria cínica, on es manipula l’expressió d’alegria per tapar una altra emoció com pot ser la tristesa, la por o l’enuig.

Per connectar amb aquesta emoció és important que puguem gaudir de cada instant i del que fem sense pensar en el passat ni en el futur, a més de, d’altra banda, poder experimentar els petits plaers del dia a dia.

Algunes de les tàctiques per gaudir més de l’alegria són fomentar la tendresa i la curiositat per nosaltres mateixos per accedir al nostre interior i que l’alegria sorgeixi de forma espontània i expansiva.

Feliç Dia Mundial de l’Alegria a tots, no us oblideu de somriure!

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari