blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Art i cultura

Festival Grec 2019

Imatge des de les grades del Teatre Grec de Montjuïc
Escrit per Xavi Maldonado

Barcelona és una de les ciutats on més festivals se celebren de tota mena d’arts escèniques. La varietat d’espectacles és impressionant i les propostes que surten any rere any solen tenir sempre una excel·lent acollida entre el públic.

El Festival Grec és una mostra del que parlem, convertit en un dels esdeveniments culturals més longeus i que més públic congrega any rere any. Avui, en aquest article de ShBarcelona us parlem d’aquest festival tan important en el qual es presenten espectacles singulars i de gran interès artístic internacional. Si has llogat un pis turístic a Barcelona, no te’l pots perdre!.

Article relacionat: Art públic a Barcelona

Gaudeix del Festival Grec a Barcelona

Concert durant el Festival Grec de Barcelona

Imatge de: Ray Molinari via VisualHunt

El Festival Grec de Barcelona és una proposta tradicional que ofereix la ciutat de Barcelona i compta amb espectacles de teatre, dansa, música i circ. És un festival molt longeu que enguany complirà la seva edició número quaranta-tres.

El Grec s’ha convertit durant tots aquests anys en la principal proposta cultural de l’estiu a la Ciutat Comtal, a més de ser un dels esdeveniments europeus més importants pel que a festivals es refereix. El seu nom procedeix del Teatre Grec de Montjuïc, on se sol inaugurar sempre el festival i tenen lloc molts dels espectacles, un teatre a l’aire lliure inaugurat durant l’Exposició Universal de 1929.

El Grec està impulsat per l’Ajuntament de Barcelona, ​​a més d’implicar a molts empresaris i promotors privats de la ciutat, els quals organitzen els espectacles i els produeixen. El festival es finança amb diners públics, les aportacions dels patrocinadors i la venda d’entrades.

Després de més de quaranta anys d’història, el Festival Grec de Barcelona s’ha convertit en el primer productor d’espectacles a Catalunya. La seva intenció és donar suport a la producció local i mostrar algunes de les millors creacions de les companyies i artistes locals, a més de voler ser un aparador de la nostra cultura i talent artístics per a tothom.

Article relacionat: Festival Circuit 2019

Concert des de les grades del Teatre Grec durant el festival

Imatge de: Ray Molinari via VisualHunt

Aquest any els espectacles que oferirà el Festival Grec 2019 tenen una gran qualitat, tot i que això s’ha anat repetint en aquests últims anys com a cosa habitual. Un dels exemples que podem trobar és l’obra Jerusalem, on Pere Arquillué protagonitza un muntatge transgressor amb un text singular que part de les essències de la vella Anglaterra per reflexionar sobre la fi de les utopies.

També podrem gaudir de Lucy Guerin Inc, en què la dansa de l’australiana Lucy Guerin explora els fonaments de la coreografia en una representació hipnòtica on dues ballarines recreen els dilemes i conflictes que planteja la relació amb els altres. També us recomanem a Loreena McKennitt. L’artista del Canadà interpreta els seus temes més populars i els del seu últim treball.

Però la veritat és que podreu gaudir de multitud d’espectacles de tota mena, des de cantants, orquestres, dansa, teatre, cinema, circ … Podeu comprar les entrades a la pàgina web del Grec 2019 i descarregar-vos el programa complet en aquest PDF del Festival Grec 2019.

*Imatge destacada de: Ray Molinari via VisualHunt

Has gaudit d’alguna de les edicions del Festival Grec de Barcelona? Què t’ha semblat?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari